Dvojzónový elektrický ohrievač TUV

Zdravím, asi pred mesiacom som strávil pol dňa googlenim okolo ohrievacov TUV (obyčajný závesný, valcový, priamoohrev). V podstate som zistil, že výrobcov je niekoľko, ale princíp aj "výbava" týchto bojlerov je všade zhruba rovnaká. No našiel som výrobok, ktorý mal podľa mňa geniálnu, hoci jednoduchú vychytávku. Boli tam dve špirály. Jedna na dne valca (ako zvyčajne), no druhá ešte aj v hornej polovici. Pri bežnej prevádzke stačí mať zapnutú hornú, a vtedy sa zohrieva iba polovica vody (pretože teplá voda sa drží hore, nemieša sa so studenou, ktorá je v spodnej polovici). Ak viem, že budem potrebovať povedzme plnú vaňu vody, alebo ak príde "detský tábor" na návštevu, zapnem aj (alebo iba?) spodnú špirálu a vtedy sa obsah zohrieva celý. Našiel som to na nejakej českej stránke, ale neviem, či výrobok bol český. Asi nie, lebo Dražice to nerobia. Je to podla mňa oveľa lepšie, ako tie "inteligentné riadenia", ktoré vraj sledujú, kedy sa sprchujem a tomu sa prispôsobia. Bohužial, nejako som si to neuložil. Teraz som strávil celý deň hľadaním, a neviem to nájsť. Nenarazili ste niekto z vas na tekéto niečo prosím?
Odpovedať
@miso555 castokrat pomoze klavesova skratka CTRL + H :)
Odpovedať
@miso555 ako píše @petermu skús pozrieť históriu prehliadača a daj si vyhľadávať len *.cz domény (teda ak tá česká stránka aj mala takú doménu). veľa šťastia :-)
Odpovedať
To som pozeral ako prve. Nejde mi do hlavy, preco som to tam nenasiel, ale ten den som presial mozno vyze 100 stranok, takze ani v tej historii sa nehladalo lahko.
Odpovedať
To chces fakt stale mysliet na to, ze musis nieco vopred zapnut, ked chces mat vacsi odber teplej vody ? Ak ide o objemy pre beznu domacnost, kde staci okolo 100l bojler, tak na stratach tymto sposobom realne usetris mozno 1€ mesacne. Aj to len v lete, v zime ti straty vykuruju dom. Predpokladam, ze takyto bojler bude aj drahsi, takze navratnost v nenavratne a o "komforte" pouzivania ani nehovorim. Rovnako "inteligentne" ohrievace, ktore ohrievaju vodu podla odberu - pri beznej dennej spotrebe totalne zbytocne.
Odpovedať
Drahsi bude mozno o spiralu, teda zopar Eur. Ja by som s tym nemal prolem, ze to musim zapnut. Ideme do domu byvat dvaja, max traja, teda vystacili by sme si aj s 100 L zasobnikom, lebo sa zvykneme iba sprchovat. Lenze manzelka si presadila do jednej kupelne vanu, pre pripad, ze by sa chcela kupat. To "pre pripad" vyzera u nas (kde teraz mame vanu) teraz tak, ze sa kupe asi raz za 3 - 4 roky. Teda budeme vzdy tri roky v kuse zohrievat nie 100, ale 160 L TUV kvoli jednej kupacke.
Odpovedať
pozor dva kable musis potom dat na kazdu spiralu das jeden kabel mas dve spolu dva kable treba na toMYSLIET!!!!
Odpovedať
@miso555 Tak sa vykasli na vanu, ak ju mas pouzivat raz za 3 roky. Lebo ak to dobre chapem: 1. Davas si vanu, ktoru de facto nebudes pouzivat. 2. Kvoli vani, ktoru nebudes pouzivat, ides kupovat zbytocne drahy bojler s dvoma spiralami, kde musis este tahat extra kabel. Ked to vsetko zrusis, za usetrene peniaze mozes chodit do virivky niekde do hotela kazdy mesiac 10 rokov.
Odpovedať
@miso555 A jednu vanu uplne v pohode napustis aj s 100l bojlerom. Dokonca aj 2, ak zdvihnes teplotu predtym.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?