Ako nastaviť peletový horák B Max?

Zobraz úvodný príspevok
zdravim som tu novy :-) , minuly rok som v mojom rodinnom dome prerobil resp. roil nanovo ustredne kurenie a kupil som si kotol ferolli s horakom B max na pelety. hned prvu zimu som spalil 6 ton peliet a to cez vikendy ked som bol doma som kuril drevom takze sa mi to zda privela. mam starsi rodinny dom nezatepleny /zatial/ okna uz mam vymenene asi 170 m3
Odpovedať
1
4
5
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od tadeas19:

Ahojte, máme v dome (2 poschodia 85m2 jedno posch…
@tadeas19 pekny den. 85m dve poschodia je inak dost velka plocha. Otazka, je dom zatepleny? Je horak určený na spalovanie peletiek z tvrdého dreva?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stanleykoooo:

@tadeas19 pekny den. 85m dve poschodia je inak …
@stanleykoooo dom nemáme zateplený horsk by mal byt určený na iba druhy peliet, avšak predošlý majiteľ používal z mäkkého no ten dom len temperoval... áno viem že je to veľký dom no napriek tomu sa mi zdá spotreba 45kg peliet denne dosť veľká a to mam nastavené na 1ke výkone z 5.tich
Odpovedať
Profilova fotka

@stanleykoooo dom nemáme zateplený horsk by mal b…
@tadeas19 tak velmi vela urobi zateplenie, velmi vela urobia okna. A co sa tyka peletiek, to ze su smrekové je praveze dobra vec a urcite budu v takom kotli lepsie ako pelety z tvrdého dreva. Za dalsie voda ide do radiátoru? Ci do podlahovky? Akumulacna nadrz je? Ja mam dom kolaudovaní 2019 a momentalne teraz kurim drevom, mam 800l akumulacku ktoru cez den nahrejem a vydrzi celu noc v pohode, dokonca od vcera vecera este teraz nemusim kurit. Ked kurim peletami tak nadrz vydrzi cca 10hodin ale vtedy mi ju kotol nabije max na 65 stupnov. Takze urcite na ošetrenie odporúčam pelety smrekové a akumulacnu nadrz. Plus zateplenie. A myslim ze sa musite dostat z tych 45kg na nejakych 20kg v priemere.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stanleykoooo:

@tadeas19 tak velmi vela urobi zateplenie, velmi …
@stanleykoooo môžem sa opýtať aké rozmery ma tá akumulačná nádrž ?
Odpovedať
Profilova fotka

@stanleykoooo môžem sa opýtať aké rozmery ma tá a…
@tadeas19 akumulacna nadrz ma cca 2m vysku a priemer z izoláciou cca 1m Nie su to presne rozmery, tie mozem zmerat ked budem v pivnici
Odpovedať
Zdravím. Chcem sa spýtať či nemá niekto kontakt na dakeho servisaka na peletovy horak B max. Prestal fungovať. Zapne sa aj sa spúšťa zapaľovanie , pekne rozhorí ale keď sa už ma zapnúť na prvý level tak výpise že horak vypnutý. A vypína ho. Stalo sa my ze roztavil sa my kábel v rozvodovej krabicke a fáza bola na obydvoch stranách. Diaľkové my strelilo a vyhodilo istič. Po oprave som skúšal či funguje čerpadlo a pec a to je ok len ovládač je K.O. Tak som ho odpojil ale začalo robiť toto. Prosím potrebujem súrne niekoho.
Odpovedať
1
4
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?