Prevod na ucet notara

Zdravim. V pondelok by sme mali podpisovat zmluvu na kupu pozemku. Budeme to vsetko riesit u notara. Problem je v tom ze mi dnes realitak poslal instrukcie, ze mam uz poslat peniaze na ucet toho notara, ( lebo ten ucet je vedeny v inej banke) aby nam uz on mohol v pondelok dat prehlasenie ( potvrdenie ) ze prevzal peniaze ( cize ich uz fyzicky ma ). Mne je jasne, ze ten notar mi neda to potvrdenie, keby som tam prisiel a len vtedy zadal prikaz na poslanie penazi, lebo on by nemal zaruku ci vobec mam na ucte tolko penazi. Iba som chcel vediet ze ci je to normalny postup, alebo ste to niekto takto robili ? Vdaka
Odpovedať
A s notarom si uz rozpraval? Ak prevedies peniaze na ucet niekoho, o kom si nie si isty, ze je notar, je mozne, ze ich uz neuvidis. Existuje kopec podvodov s roznymi spôsobmi spachania. Nedaj sa dotlacit k niecomu, co sa Ti nepozdava.
Odpovedať
No neviem mne to nepride uplne s kostolnym poriadkom. Lebo je sice pravda, ze on ti nemusi verit ked tam prides, ze ty mas na ucte dostatok penazi ale ako mozes zase ty vediet, ze posielas peniaze na ucet spravnej osobe? Chapes co tym myslim nie? Ja by som sa s nim skusil skontaktovat najprv, najlepsie by bolo ak by si si ho aj nejako preklepol, skus pozriet ci nema nejaku internetovu stranku alebo ci nie je o nom nieco pisane na nete aspon.
Odpovedať
ten učet dufam neznie na meno ,alebo firmu notara,myslím si, že by mal mať označenie ,aby bolo jasné ,že učet slúži na uschovanie penazí pri obchodnej veci- zábezpeka
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som si to teda este "preklepla" ci aby ti peniaze isli tam kam maju. Ja sice neviem ci je toto standardny postup ale vies, teraz uz nemoze verit ani brat bratovi poriadne takze by som si jednoznacne najskor pozistovala co je ten notar zac a podobne pred tym ako by som niekam poslala peniaze. Predpokladam, ze to nie je uplne najmensi obnos penazi takze sa treba podla toho aj spravat
Odpovedať
Bezne sa to tak robi. Notar nevie inak spravit notarsku uschovu, kym nema peniaze na ucte. Ak neveris, chod priamo k danemu notarovi a on ti vie na poziadanie vystavit taky papier s cislom uctu. Aby ste mali dobry pocit, kam peniaze posielate.
Odpovedať
Peniaze do noterskej zabezpeky sa disponuju inac, nie ze realitak zavola, kam mas peniaze poslat. Cislo uctu na prevod ti ma dat notar. A samozrejme tento sposob platby ma byt uvedeny v zmluve aj so vsetkymi nalezitostami, nie ze realitak zavola... Mne by toto smrdelo, hned by som presla do protiutoku a nadhodila moznost vkladu na vinkulovany ucet v banke. Ak je realitak seriozny a nechce so mnou vy(jeba)brat, tak s tym nemoze mat problem. Poplatky sem poplatky tam, pri cene domu je toto len ako mucha pre psa a kedze ide o moj majetok, tak nepoznam brata.
Odpovedať
asi by som peniaze takto nedavala. neviem, pride mi to divne. je o niekde v zmluve zakotvene, teda mas to nejak osetrene? iso to bude dost penazi na to, aby ti potom povedali, ze si im ziadne peniaze neposlal. ak je to notar, mal by ti dat podpisat pri prevode cestne prehlasenie a podla mna by to vobec nemal riesit realitak, kedze to nie je jeho starost
Odpovedať
Stretol som sa uz s takym riesenim a myslim ze je to celkom bezne ze sa peniaze na ucet notarskych uschov prevadzaju pred samotnym podpisom NZ. Ak nedoverujes realitakovi, ze ti dal naozaj spravne cislo uctu, lahko si to overis na notarskom urade. Pripadne je moznost, ze sa najskor spiste zapisnica o NZ a nasledne na druhy den po prijati platby notar vyda potvrdenie, ze predmet uschovy (financne prostriedky) uz prevzal a toto odovzda predavajucemu ktory nasledne zavkladuje zmluvy na kataster.
Odpovedať
@borgesko je to bezne, osobnou navstevou notara si over ci je cislo uctu spravne a ci o tom vie atd. tiez by to mal byt overeny notar, pozri tu http://www.notar.sk/
Odpovedať
Tiez mam takeho tusaka, ze to nema ist takto cez realitaka ale normalne sa musis skontatovat priamo s tym notarom. Tak si overis ci o tom on vie a aj, ze mas spravne cislo uctu a neposielas to niekomu aby mohol mat pokojny predcasny dochodok niekde na Belize. V takychto veciach kde ide o tvoje peniaze by som to nennechal len tak.
Odpovedať
Dakujem vsetkym za reakcie. Overil som si to vsetko a vyzera to tak ze to sedi. Dokonca som volal aj do dvoch inych notarskych uradov a tam mi povedali ze sa to takto standartne robi ze sa peniaze posielaju skor. Tak snad to dobre dopadne. Este raz dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@borgesko Dobre si urobil, ozaj si teraz musi clovek davat na taketo veci aby nepoposielal peniaze kadekomu na ucet. Mne by to bolo asi aj trochu neprijemne, ze by som sa musela takto vypytovat toho notara ale zase doveruj ale preveruj pravda. Aspon teraz mozes byt kludny :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@borgesko a volal si aj toho notara, ktoremu mas peniaze poslat?
Odpovedať
Profilova fotka
No to by ma teda tiez zaujimalo, lebo ja som to pochopila tak, ze si volal vsade inde len nie tomu tvojmu notarovi :-D Ako ked ti to potvrdili aj u inych notarov tak je to len dobre ale nebolo by najlepsie keby si si tak povediac preklepol aj toho co to ma na starosti?
Odpovedať
Samozrejme som volal aj tomu kde sme boli :) akurat som sa vratil domov od notara a vsetko prebehlo tak ako malo takze uz len cakame kedy pridu papiere z katastra :) este raz dakujem za odpovede :)
Odpovedať
Profilova fotka
@borgesko tak potom super, ze sa vam to vsetko takto podarilo zdarne vybavit. Podla mna bol ten postup taky troch adivny, no to je uz teraz zjavne nepodstatne, kedze vsetko prebehlo a hlavne teda v poriadku. Na taketo veci si musi dat clovek extra pozor, lebo to nie e len tak a zvacsa ide o kopec penazi
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?