Aký je postup a cena prevodu pozemku?

Profilova fotka
Prosím o radu. Potrebujem čo najrýchlejšie a najlacnejšie previesť časť pozemku na moju známu, nie sme v žiadnom príbuzenskom vzťahu. Aký je postup, cena? Máte niekto takúto skúsenosť? Ďakujem veľmi pekne za radu.. pekný večer všetkým M.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, mas na vyber dve moznosti - bud darovacou zmluvou (ak chcete len prevod bez toho, aby znama platila) alebo kupnou zmluvou. Potom staci podat na kataster navrh na vklad, prilozit kupne, prip. darovacie zmluvy, zaplatit spravny poplatok - myslim vo vyske 265,50 € - ak chces urychleny vklad do 15 dni...Ak nie, tak staci obycajny kolko za 66 €. Ale rataj s tym, ze v druhom prip. ten mesiac je prinajmensom nase zbozne zelanie. realita je taka, ze kataster nema naponahlo a beznou praxou je, ze ti to pride aj o dva, tri mesiace so spätnym datumom. Nam konkretne prislo rozhodnutie 26.januara tohoto roku, ale vo vnutri obalky na rozhodnuti bol septembrovy datum...takze to uz je sila :-)))
Odpovedať
Profilova fotka
ak ide o prevod len časti pozemku, treba si najprv dať vyhotoviť u geodeta geometrický plán. Ak podáš návrh na vklad do katastra elektronicky, poplatok je 33 € v normálnej lehote a 130 € v zrýchlenej lehote. Ak vopred podáš na www.katasterportal.sk oznámenie o zamýšľanom návrhu na vklad, poplatok sa zníži o 15 €. Moja skúsenosť s rozhodovaním správ katastra je taká, že rozhodnú v posledný deň zákonom ustanovenej lehoty, t.j. v 30. deň, resp. pri zrýchlenom konaní v 15. deň. Na doručenie rozhodnutia netreba čakať, možno si ho ísť vyzdvihnúť aj osobne. Alebo stačí si na www.katasterportal.sk sledovať stav tvojho konania.
Odpovedať
Profilova fotka
@blondiee83 a @lyrra ďakujem vám veľmi pekne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?