Prevod nehnuteľnosti v dedičstve

Profilova fotka
Zdravím, Cez týždeň by som mal podpisovať zmluvu na kúpu staršej drevenice ale na liste vlastníctva je plomba (rozhodnutie o dedičstve) viď. foto. Preto otázka či to vôbec môžu predať. Predáva to realitná kancelária. Ďakujem
Odpovedať
@juraj_skotnicky treba počkať kým kataster zapíše dedičstvo. Jednak sa vystavuješ riziku, že dáš niekomu peniaze kto nemusí byť vlastník a druhá vec, že kataster by tvoj vklad ani nezapísal, lebo je tam plomba. Ale prečo ti o tom realitka nepovedala?
Odpovedať
@juraj_skotnicky Keď ma kataster vyznačenú plombu, znamená to, že v predmetnom období na LV neurobí nikto nič, žiadnu zmenu, pohyb, proste nič.
Odpovedať
@juraj_skotnicky A si si istý, že to predáva skutočný vlastník?
Odpovedať
Nech ti predávajúci predloží právoplatné osvedčenie o dedičstve, ktoré bolo podamé na KN pod tým číslom Z 2188/2022. Taktiež v kuplnej zmluve by malo byť uvedené že zápis vlastníka práve prebieha na katastri, kto bol povodný majitel a kto je dedič a kopia právoplatného osvedcenie o dedicstve by mala byť prílohou kupnej zmluvy. Podať na kastri to možete, oni tam pridaju dalsiu plombu pod ozbacenim V XXX/2022 a keďže V ckove vklady maju 30 dnovu lehotu na zápis a Z tkove vklady maju 60 dnovu na zápis kataster preto skor zapise aj ten Z tkový vklad aby stihol v zakonnej lehote ten V ckovy.
Odpovedať
Profilova fotka
Kataster už napísal dedičstvo tak je to vyriešené. Keďže je to prvá nehnuteľnosť čo kupujem tak ešte by som sa chcel opýtať aký je postup pri prevode. Po podpísaní kúpnej zmluvy a odoslaní peňazí nasleduje hneď prebratie nehnuteľnosti alebo až po pripísali peňazí na účet predávajúceho? Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?