Neprededený podiel na liste vlastníctva

Dobrý deň, mám záujem odkúpiť vedlajší pozemok, avšak dediči stále neprededili svoj podiel na pozemku po nebohej vlastníčke. Vraj sa stále nedohodli, je to už rok, na tom LV je teda stále plomba. Zaujíma ma, či ich notár môže donútiť uzavrieť dedičské konanie, či je na to nejaká lehota. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@kkartinka asi nie
Odpovedať
Urcite nie je ziadny termin. Ked sa nedohodnu alebo zacnu napadat dedicske konanie na sudoch je celkom mozne, ze to bude trvat roky rokuce. Ja poznam pripad, kde sa to taha cez 30 rokov. Uz pomreli aj dedicia a ich dedici sa radostne natahuju dalej a dom o ktory sa sporia cochvila spadne sam.
Odpovedať
Lehota nie je, ale neviem, akú plombu myslíš. Plombu kataster vyznačuje, ak mu prišiel nejaký podnet, na základe ktorého začína konať. Plomba sa nevyznačuje, keď niekto umrie, ale až keď notár (súd) pošle právoplatné rozhodnutie o dedičstve, ktoré kataster už len zapíše. Ak na LV je vyznačená plomba so Z a za tým číslo/rok, pravdepodobne sa už dohodli a kataster už začal na tom pracovať. Skončiť však môže aj o niekoľko mesiacov, ale nemusíš čakať, oslov majiteľov. Ak majú právoplatné rozhodnutie o dedičstve, už môžu predávať. Bližšie som včera písal na porada.sk tu: http://www.porada.sk/t295742-zapis-do...
Odpovedať
@jurajor @jan45 @zita19 Ďakujem
Odpovedať
Ak je tam plomba Z..../20.. tak to znamená že notár to už ukončil a Rozhodnutie už kataster zaregistroval. Avšak na katastri našli v Rozhodnutí chybu a vrátili to príslušnému Okresnému súdu na opravu. Niektoré súdy to zhromažďujú a v nejakých intervaloch /1x za štvrť roka/ to vracajú na dopracovanie notárom. Inak to robia priebežne. Potom závisí na notárovi kedy si opraví svoju chybu. Treba to však komunikovať a to najprv na katastri a až potom na informačnej kancelárií na Okresnom súde. Nie je to nič náročné a odpovede sa dočkáte.
Odpovedať
@miroslavvt Ďakujem, idem to kuknúť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?