Ako získať parcelu, ku ktorej nie je založený list vlastníctva?

Profilova fotka
Postavili sme na uzkom pozemku a ked chceme este pred dom vopchat garaz, potrebovali by sme ziskat taky maly pasik pozemku a pripojit ho k nasemu a tym ho rozsirit. Tato mini parcela s vymerou 31m2 vsak podla KaPor nema vlastnika: "List vlastnictva k danej nehnutelnosti nie je zalozeny". Ako teraz postupovat, ked tuto parcelu chceme ziskat a zacat na nej stavat garaz? Komu tento pozemok patri - Fondu narodneho majektu, mestu,...? Dakujem pekne.
Odpovedať
@enjo_nunjo to sú nezistený vlastníci a pozemok patrí obci, tiež som taký kupoval
Odpovedať
môže byť, že parcelu ktorú hľadáte je síce zapísaná v registri C, ale má LV na parcelu vedenú v registri E aj s vlastníkom. Odporúčam, aby ste zašli na príslušnú správu katastra, nahliadli do katastrálnej mapy a podľa nej zistíte, či parc.ktorá je evidovaná v registri C "neprekrýva" parc. z registra E, ak áno, treba zistiť jej číslo a následne k nej vyhľadať Lv aj s uvedením vlastníka.
Odpovedať
@enjo_nunjo presne tak, ako pise lilian1978 Ak si aspon trochu "zdatny" v mapach, tak ani na kataster chodit nemusis, ak sa dokazes v tej "E"-ckovej zorientovat, tak tu parcelu mozes najst aj sam.. Ale ak si netrufas, tak radsej ten kataster navstivit. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lilian1978 asi to bude ten pripad, co popisujes. V registri C parcela nie je zapisana, ale v registri E zapisana je ,ale nesedi tam plocha, ktora je 155m2, pricom podla nasho Geom. planu by mala mat len 31m2. Nechapem... Prikladam oba vypisy, snad sa to da citat. Mapu neviem pozriet,sluzobny NB ma tam nepusti.
Odpovedať
@enjo_nunjo parcelne cislo v C registri je ine, ako v E registri, takze darmo to hladas podla parcelneho cisla - je jasne, ze to nesedi, nasiel si uplne inu parcelu.. Musis si prekryt mapy, resp. ist sa opytat na kataster. Inak to nezistis..
Odpovedať
najlepsie ist na kataster .... Parcela E moze/nemusi mat to iste cislo ako parcela C a pritom mat iny tvar a vymeru. A to preto lebo: parcely E su parcely v starych mapach. potom prisli nove mapovania kde sa spravili nove mapy a tam su parcely C. tie parcely co boli nezmenene presli do C. tie ktore boli zmenene ostali v E - ich vlastnoctvo sa viaze na tie stare mapy /parcelne cislo, tvar, vymera/ dodnes. ak stym vlastnik nieco nespravil - napr. GP na majetkopravne usporiadanie. snad som to vysvetlil dobre a zrozumitelne :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Diky moc, uz je mi jasne, ze toto od stola nevyriesim. Opytam sa na katastri.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?