Rozmiestnenie spotrebicov - kuchyna s ostrovčekom

Ahojte, Poprosím Vás o názor na návrh kuchyne. Sme pred realizovaním rozvodov vody a elektriky. Tak skôr by ma zaujímalo dispozičné rozmiestnenie skriniek a spotrebičov. Kuchyňa bude spojená s obývačkou. Okno nad linkou bude posuvné. Špajzu budeme mať vedľa so vstupom z chodby. Ďakujem za všetky názory.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Horne skrinky tam nejak nepasuju. Vpravo by som dala mycku do vysky, velku chladnicku, velku mraznicku alebo skrinu. Dalsia vec, gauc je nejak blizko tv. Na papieri to vyzera velkoryso, no na obyvacku mas vyhradenych 395cm, gauc je este posunuty, pre mna je blizko.
Odpovedať
Profilova fotka
@a0227 tie navrhy su "svojpomocne" alebo ste za toto aj niekomu platili? 1 je uplne mimo, 2-za mna najlepsie, ale malo ukladacich priestorov a kolizia baterie s oknom (neviem aky sposob otvarania okna planujete). 3 - stena pri rure a MW bude v kuse oprskana. Nie su definovane spotrebice, takze spat k navrharskemu pultu....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lenkito10:

Ahoj. Horne skrinky tam nejak nepasuju. Vpravo by…
@lenkito10 Ďakujem, horne skrinky sme zatial neriesili (mozno tam ani nebudu, len nejake police, alebo pol na pol) hlavne nam ide o to ze ako by sme mali spotrebice kvoli vode a elektriky. V obyvacke mozeme mat tv aj vedla kachli, zatial ani tam nie je vyriesena elektrika. Co je fix su okna a kachle.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@a0227 tie navrhy su "svojpomocne" alebo ste za t…
@mgx Ďakujem. tie navrhy sme robili my. Okno tam bude posuvne, takze nebude zavadzat. A za varnou doskou urcite bude nejaka zastena este.
Odpovedať
Profilova fotka
Chladnicka bude vstavana ? Drez chces mat vpravo ci vlavo od varnej dosky?
Odpovedať
Profilova fotka
Odporúčam pár článkov pre inšpiráciu :-) Aké sú optimálne rozmery a výška kuchynskej linky ➡️ https://www.modrastrecha.sk/magazine/... Čo rozhoduje o pohodlí kuchyne ➡️ https://www.modrastrecha.sk/magazine/... arebná kuchynská linka: Ako ju vybrať ➡️ https://www.modrastrecha.sk/magazine/... Lesklá alebo matná kuchynská linka ➡️ https://www.modrastrecha.sk/magazine/... 3 základné faktory pri výbere kuchynskej linky ➡️ https://www.modrastrecha.sk/magazine/... Riešiš návrh kuchyne? Toto je 10 najčastejších otázok z nášho fóra ➡️ https://www.modrastrecha.sk/magazine/...
Odpovedať

Chladnicka bude vstavana ? Drez chces mat vpravo …
@lenkito10 Ano , chladnicku by sme chceli mat vstavanu. To je asi jedno ze na ktorej stane. Este mozno to by bolo rozhodujuce, ze bude sa dat otvarat len lava cast okna, tak monzo varnu dosku by bolo dobre umiestnit na tu stranu.
Odpovedať
Profilova fotka
@a0227 1) varite vela alebo malo? Inak sa stavia "designová" kuchyna kde sa max. ohrievajú párky v mikrovlnke a inak kuchyňa, kde varíte 2x denne. 2) horné skrinky resp. police treba mať vymyslené. Minimálne preto,že aj digestor, MW a rúra potrebuje elektriku, ktorú tam už musíte mať nachystanú. Ďalšia vec je osvetlenie linky. Digestor potrebuje vačšinou odvod vzduchu, kam s ním definované nemáte. 3) vstavaná chladnička je fajn, ale rátajte s menším objemom, lebo vám z každej strany uberie korpus. Ja osobne by som sa jej rozhodne vyhol, platíte viac za menej. Výmena je vždy problém. Skočte do hocijakého NAY a pozrite sa s centrimetrom na rozmery vstavaných chladničiek a zistíte, či stačí alebo budete potrebovať 2. Tiež mrknite na cenovku, aby ste neboli prekvapení že 500e nestojí. Ak nevaríte a doma máte v chladničke len vzduchoprázdno a zmrzlinu, tak vstavaná bohato stačí. 4) zásuvky nad linkou a v korpusoch sa osadzujú podľa spotrebičov a podľa toho,čo kde bude. Detto voda a odpad. Dá sa samozrejme ťahať aj v korpusoch alebo pod nimi, ale fyzika platí aj pre Vás. Mám pocit, že v návrhu plávate a vtedy je lepšie to nechať na profíka. Skočte do IKEA v BA (urobte si termín v plánovaní kuchýň) a nechajte si spraviť návrh. Prípadne skočte do SIKA alebo iného štúdia a kľudne aj ďalší. Síce zaplatíte pár europeňazí, ale pri nákupe spotrebičov alebo kuchyňe Vám to odrátajú. Alebo pol roka študujte návrh kuchýň.... S návrhom budete presne vedieť čo kde bude a vychytajú také kulehy, ako skriňa na boku linky (ako ju chcete otvoriť netuším...)
Odpovedať
Profilova fotka
Moja vstavana chladnicka ma cez 300l... Skus si to nakreslit: zprava dolava: vysoka skrina, chladnicka, mycka vo vyske- vo vysokej skrini. Chladnicka a mycka pri stole - jednoduche spratavanie zo stola. 3x60cm skrine by sa tam mali zmestit po okno. Potom drez, 2 suflikove skrine, varna doska, digestor planujete? Potom vlavo od dveri 2 poloveze, prva na uskladnenie, v druhej rura. Potom sufliky a rohova skrinka. V ostrovceku skrinky na taniere, salky, hrnceky, pohare. Horne skrinky nie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@a0227 1) varite vela alebo malo? Inak sa stavia…
@mgx plánujeme tam varit, nebude len designova. Boli to prve nacrty, kde sme skusali umiestnit veci a ked budeme mat uz jasne ze co ako chceme, tak pojdeme za profikom aby nam narhol finalnu kuchynu. Len chceme mat jasno v tom ze kde co ako mozme mat najlepsie. A ano mame v tom jasno ze vsetko so vsetkym suvisi a vsetko musime mat dopredu vymyslene, preto aj riesime a nerobime vodu a elektriku podla projektu.
Odpovedať

Moja vstavana chladnicka ma cez 300l... Skus si t…
@lenkito10 Ďakujem veľmi pekne, skusim to prerobit. Ano digestor plánujeme mať. Skrinky nemôzú byt az ku dveram, musia byt na tej strane vypinace. Na druhej stane dveru budu kachle. Poloveze si myslela taketo? Polovysoke skrinky?
Odpovedať
Profilova fotka
Ano, nejak tak. Tak potom od dveri nechat miesto na vypinace, 2 skrine (kludne vyskusat aj vysoke) a dalsiu bud uzsiu alebo rohovu.
Odpovedať

Ano, nejak tak. Tak potom od dveri nechat miesto …
@lenkito10 trošku sme to prerobili zľava - rúra, 40 skrinka, 80 varna doska , 80 skrinka, 60 umyvacka, 80 drez, 80 skrinka, 40 skrinka, chladnicka, takto to vychádza presne symetricky ( aj okno je v strede miestnosti).
Odpovedať
Profilova fotka
To uz ako vam vyhovuje. Okno je 75 + 5 ram, Horne skrinky budu 80cm nad linkou. Umyvacka medzi drezom a varnou doskou by mi vadila, nechavam ju otvorenu/polootvorenu pri vareni. Niekto to tak ma a nevadi. Ja mam kuchynu dlhu 4m, no linku na kazdej stene, takze nejakych 2m70 z jedneho konca na druhy a zda sa mi, ze sa celkom "nachodim". Mat linku dlhu 6m je pre mna riadne dost.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?