Rozmiestnenie kuchynskej linky - rady

Profilova fotka
Ahojte,chcem sa spytat na takuto klasicku bungalovovu kuchynu. Ako rozmiestnit linku, ak by som umyvadlo nechcela pod oknom. Mate niekto takto riesenu linku,ze umyvadlo aj varnu dosku vedla seba? A nechat tu stenu tak vycnievat? Riesime projekt tak zmeny sa mi este daju robit. Dakujem za rady.
Odpovedať
1
2
@haspurka kamarati maju asi aj rovnaku dispoziciu ale oni maju drez pod oknom. A mne sa to u nich aj paci lebo k drezu si potom otocena chrbtom k celemu dianiu v obyvacke a pri dreze aj tak najmenej casu travis ked mas umyvacku. Myslim ze oni este maju rohove okno tak maju aj svetlo na tu dlhu stranu.
Odpovedať
@haspurka prehodila by som komoru s druhou technickou, vstup na kraji, s falosnou skrinou.. Vznikne ti kompaktne U, ktore lepsie usporiadas ;-).. Ja napr v kuchyni nemam okno, lepsie vyuzijem priestor, ty, ak chces daj uzke okno na sirku, ako zastenu... Resp okno uzke rohove.. Plna skrina od spajze, potom nizke L..
Odpovedať

Odpovedať
Ahoj, mne v kuchyni vyhovuje keď mam na jednej strane umývadlo potom pracovný priestor cca 1 - 2 m a varnú dosku. Príde mi prakticke mat vodu a varnú dosku relatívne blízko seba, ale nie hneď vedľa. Nikdy by som si nedala umývadlo pod okno, považujem to za takú naivnu predstavu že akože umývam riady a čumím von z okna. Riady umýva umývačka a to svetlo z okna by som využila skôr na pracovnú dosku, tam sa zdržuje viac pri krajani. Vo vašej kuchyni by som riešila linku do Ú s tým ze pri spajzi by bola ladnicka odkladací priestor, pod oknom iba pracovná doska a na tej najdlhšej stene zvysok
Odpovedať
Profilova fotka
@hroma uvazovala som aj o prehodeni, nie je to technicka ale druhe wc-ko, len som radsej chcela mat okno v komore. Na rohove okno sa musim spytat ci bude vlastne mozne,kedze dom bude montovana drevostavba.
Odpovedať
@haspurka no ja radsej okno vo wc ako v komore. Nasi maju komoru bez okna, mini hadam 1,5x2, pohoda.. Ja komoru nemam, plne vysoke skrinky su dostatocne...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam takto a som spokojná.
Odpovedať
Profilova fotka
@marcelatje jej dakujem,uz som sa zlakla,ze tak nikto nema kuchynu,ze len ja vydumujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@marcelatje mozem sa este spytat,kde mate chladnicku?
Odpovedať
@haspurka tu precnievajucu stenu tam musis mat?
Odpovedať
Profilova fotka
@haspurka marcelatje to ma fajn. Mame tak rohove okno, no nie uplne rohove, len 2 okna v rohu. Rozmiestnenie kuchyne mi plne vyhovuje. Vyberiem z chladnicky, polozim na stol vedla umyvadla, poumyvam, spracujem a potom varim. http://www.modrastrecha.sk/blog/kamil... bordel si nevsimaj, to je tak, ked foti chlap bez mojej asistencie :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@haspurka v rohu 😁
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@wivik nie stena tam nemusi byt, v povodnom projekte bola aj na druhej strane,lenze mame samostatne stojacu chladnicku tak aby ju nebolo rovno vidiet z obyvacky,tak som myslela ze ta stena ju skryje.
Odpovedať
Profilova fotka
@kamilka22381 to dava logiku ta postupnost :-o , asi obeham kuchynske studia,ze co mi navrhnu ake rozlozenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@kamilka22381 pozeram,ze tvoju kuchynu som si uz ulozila na inspiraciu : :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@haspurka ja som este rozmyslala, ze dam polostrov namiesto vysokej skrine pri jedalenskom stole. Kedze mam ikeu kuchynu, hocikedy to viem zmenit. Ale teraz som spokojna, mam rada velky priestor v kuchyni.
Odpovedať
Profilova fotka
@marcelatje vau linka obrovska! Vsetky skrinky mas zaplnene? @haspurka tiez by som prehodil miestnosti aby bola linka do U a vies to dat lepsie lebo tam hned nebudu dvere do komory :)
Odpovedať
@marcelatje takto podobne si aj moja žena rozložila kuchyňu. Ona je zástancom toho, že umývadlo musí byť hneď pri varnej doske, aby nemusela ďaleko behať s hrncami, keď varí :-D 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@favelko ono tých skriniek nie je zasa až toľko. Vo vysokej je chladnička, rátaj umývačku, rúru a pod umývadlom je kos. Nie, nemám ich všetky naplnené, ale som rada ze ak by som potrebovala mam kam uložiť veci ktoré nepoužívam denne 😁😁😁😁 @negue tiež mi vyhovuje že nebeham po celej kuchyni 👍
Odpovedať
Profilova fotka
@marcelatje ja som myslel tie horne, som zvyknuty na max dva rady alebo klasika :) ale fakt super!
Odpovedať
@marcelatje to mi je jasné, že ti to vyhovuje 8-) ;-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@favelko tam mam veci ktoré síce potrebujem, ale max dva krát do roka, samozrejme potrebujem schodíky aby som tam dociahla. Je to extra úložný priestor a neznášala som utierat prach na vrchných skrinkách v kuchyni, týmto sa to vyriešilo. :-D
Odpovedať
@haspurka taká postupnosť ako ti napísala je veľmi fajn. Má to zmysel, má to hlavu aj pätu, len proste nech je medzi varnou doskou a drezom priestor. Ale aj pri tomto proste platí to, že každý má rád niečo iné a je to aj o zvyku ;-)
Odpovedať
ahojte, idem si aj ja k vam po radu ohladom rozmiestnenia kuchyne (3125x2750). viem, ze ju zrkadlovo otocime a uzavrieme vstup z chodby, aby sme ziskali viac miesta. pod oknom drez nechcem a okno zuzim. urobila som aj nejaku vizualizaciu ako by to mohlo byt. komora je planovana pod schodiskom. vstup na terasu bude ako je jedalensky kvoli orientaci pozemku. kedze su tam nosne piliere o sirke 250, 500 a 500 zlava, tak som dala vstup do kuchyne cez obyvacku iny vstup neriesim, mam to teraz a vyhovuje mi to, kedze nenakupujem zasoby na mesiac :-D
Odpovedať
@leatea ja by som chladnicku dala ku dveram. A od okna k varnej doske by som si nechala volnu pracovnu plochu. Vedla chladnicky by som dala este jednu vysoku skrinku. Budes mat aj mikrovlnku?
Odpovedať
@wivik aj nad tym som zacala uvazovat, ze k jednemu pilieru dat tu chladnicku, ved sice je pisane, ze 50cm, no este omietka a som takmer na 60cm sirke. to by potom vychadzalo, ze uzky pilier, dvere, chladnicka, barovy pult a druhy pilier, na ktorom uz moze byt rohova skrinka. vedla chladnicky uz asi vysoka skrinka nevyjde, kedze chcem barovy pult, ale to by nevadilo. mikrovlnku zrejme ano, ale nie vstavanu, aspon nateraz ju nejak nepotrebujem alebo ma este napadlo, ze posunut varnu dosku dolava, blizsie k roku a ako je teraz ta chladnicka, tak tam dat 2 skrinky, jedna s rurou a druha klasicky vysoka
Odpovedať
@leatea aha. Som myslela ze to sedenie rusis a ze budes mat iba dvere
Odpovedať
tak nejak by to vyzeralo, ak bude chladnicka vedla dveri a rura by sla do skrinky. vedla chladnicky vyjde barovy pult
Odpovedať
@wivik sedenie by som rada nechala medzi druhou dvojicou pilierov. ak pride kamoska alebo segra, tak ja mozem chystat pohostenie a ony mi budu robit spolocnost, tak ako to mam teraz (len bez tych pilierov)
Odpovedať
@leatea vychadza ti dost miesta medzi skrinkou s rurou a varnou doskou? Alebo z ktorej strany si zvyknuta si pripravovat veci do hrncov?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?