Rozmiestnenie kuchyne - tipy z užívania svojich kuchýň

ahojte, viete mi pls poradiť, ktorú verziu by ste si vybrali? Je mi jasné, že každému sa páči niečo iné, skôr ma zaujíma, názor tých, ktorí už dlhšie využívajú väčšiu kuchyňu a vedia nazdieľať plusy a mínusy zo svojho fungovania s pohľadom na takéto rozmiestnenie. - v oboch variantoch sú skrinky po strop (260 cm), - ostrovček bude v oboch variantoch, akurát nie je nakreslený správne, bude kolmo na stenu s oknom, to mi ešte stolár neprekreslil - prvá varianta je chladnička, vstavaná rúra s mikrovlnkou, indukčná doska (stena má 334 cm), stena pod oknom je s umývadlom a má 310 cm, umývačka je napravo od umývadla - druhá varianta je chladnička, rúra, vstavaná umývačka riadov vo výške, umývadlo (tu mám obavu, či to nie je malý priestor a nebude to pôsobiť stiesnene), no a varná doska na strane s oknom Ďakujem za všetky rady
Odpovedať
pridávam ešte foto, v prvom pokuse to nevyšlo :)
Odpovedať
Kuk u mňa v albume, ja som za ostrov, a dať si spraviť v ňom zásuvku takú vysúvací, nemám a veľmi mi chýba.
Odpovedať
@marta2610 ďakujem za tip, chcem ideálne všade čo najviac zásuviek tzn. aj do ostrovčeka, len to ešte nie je úplne zakreslené...len každú chvíľu mením názor na rozmiestnenie, tak sa chcem ujasniť aspoň v týchto variantách, že ktorá je lepšia a ísť ďalej :)
Odpovedať
@domcab si ma asi zle pochopila, ja myslím do ostrovu dať zásuvku na mixér.
Odpovedať
@marta2610 :D to tá neskoršia hodina, áno už chápem, rátame tam s prípravou na trojzásuvku, tak to snáď bude stačiť...
Odpovedať
@domcab jasné aj veľa šuplík ov treba dať.
Odpovedať
V byte máme viac.
Odpovedať
Profilova fotka
@domcab osobne sa mi celkovo paci ta prva varianta s tym umyvadlom pod oknom. Pride mi to lepsie riesene.
Odpovedať
Co sa tyka rozmiestnenia hlavne dosky a okna, tak pod okno by som dal umyvadlo, cize prva varianta sa mi pozdava viac, kedze aj moja zienka to ma tak a je s tym spokojna
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa tiez osobne paci skor ta prva verzia. Ako mne by to tak proste viac vyhovovalo
Odpovedať
@domcab 1. verzia má vymenené poradie zón v kuchyni, mala by ísť chladnička, drez, indukcia. A mne sa zdá trošku ďaleko indukcia od drezu 2. veľmi pochvaľujem umývačku v ergonomickej výške, mám tak a je to super. Ak si vyberiete menší drez a ten umiestnite ešte viac do rohu ako je na obrázku, tak tam môžte mať cca 50cm miesta (medzi vysokou skrinkou a drezom) Musíte vedieť sama, či stačí. Ja mám tuším 68cm a v pohode. Otázka je na čo konkrétne chcete tento priestor využívať? Ostrov bude tak čo tak, miesta bude dosť.
Odpovedať
@domcab ja to mám takto pre predstavu. Umývačka je vľavo, je pootvorená. Osobne by som nedávala drez pod okno, radšej by som si tam nechala voľnú pracovnú plochu, pre mňa je to najlepšie miesto na prácu. Ale tak ja mám ešte jedno okno v kuchyni a tiež pracovnú plochu pri ňom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Odporúčam pozrieť: https://www.youtube.com/watch?v=wJK97... Vo videu sú rozobraté základné princípy ako rozmiestniť kuchyňu tak, aby dávala zmysel.
Odpovedať
ja by som tiež nedávala drez pod okno, tam treba mať voľnú pracovnú plochu, nie je nad prirodzené svetlo počas dňa, keď niečo chystáš - krájaš, pečieš (teda chystáš k pečeniu), ja som to tak ocenila v prvej kuchyni a teraz som si to tak znovu dala spraviť
Odpovedať
Profilova fotka
@domcab a nechces varnu dosku na ostrovcek dat?
Odpovedať
@domcab viac sa mi sice paci ta verzia s umývadlom pod oknom, ale nepaci sa mi, ze chladnička je daleko od umyvadla a aj daleko od akejkoľvek volnej plochy. Ci uz pri vykladani nakupu - ja vzdy všetko vylozim co najbližšie ku chladničke a aj pri vareni - vsetku zeleninu z chladničky hned umyvam a otravovalo by ma prenášať to cez pol kuchyne k umyvadlu.
Odpovedať
Dala by som tri vysoké veže, budeš mať aspoň v jednej potravinovú skriňu. Ale umývadlo by som dala pod okno a varnú dosku na ostrvček (ak sa ti to teda dá ešte prehadzovať).
Odpovedať
@janulienicka3 aj to bola jedna z alternatív, ale nechceme mať indukčnú do priestoru, aj kvôli hluku aj vizuálne sa mi to až tak nepáči, radšej by som mala voľný ostrov, len na prípravu. Ale možno budem raz ľutovať :-)
Odpovedať
Ďakujem všetkým za super tipy a odporúčania. Pri každej variante sú výhody aj nevýhody, preto je to rozhodovanie náročné. V tej prvej variante sme mali umývadlo viac pod oknom, len nevýhoda s batériou (sklopnú vraj aj tak úplne nesklopíme a neotvoríme okno, teraz to nemáme, kde vyskúšať, keď je všetko pozatvárané :-| ) a aj umývačka by vychádzala potom napravo, čo mi príde zas ďaleko od varnej dosky, ak by sme ju dali naľavo, tak je presne v rohu, čím si zablokujeme skrinky a neotvoríme ich pri vykladaní z umývačky. Preto som viac začala inklinovať k druhej variante, kde sa mi aj pozdáva umývačka vo výške, len zas je potom malý priestor na to umývadlo (i keď viem dať menšiu odkvapávaciu plochu), ale zas vznikne pekný priestor na prípravu jedla pod umývadlom (najviac teraz využívam priestor na prípravu presne medzi umývadlom a varnou doskou). A tak ďalej...no dám si vaše tipy do plusov, mínusov a budem dumať. ďakujem moc
Odpovedať
@akvi, aj nad tým som uvažovala, len už som nevedela, ako inak to rozmiestniť, aby bola chladnička, čo najbližšie umývadlu, pričom sa mi páči aj umývačka vo výške a zároveň nechcem tlačiť spotrebiče do rohov.....ale možno budem ok aj s umývačkou v klasickej výške, ťažko povedať, nikdy som ju nemala :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@domcab alebo nedas ziadny odkvap a budes mat viac miesta a aj menej bordelu, kedze budes davat vsetko do mycky alebo umyjes, hned utries a upraces 🙂
Odpovedať
@domcab inak to s tym umyvadlom nie je vobec zly napad, ze nemusi mat odkvapkavaciu plochu a usetris nejake miesto, resp. ja by som dala radsej vacsie umyvadlo, bez odkvapkavaca a do vacsieho umyvadla sa daju dat take odkvapkavacie "policky". Lebo je fakt, ze ked mas umyvacku, tak nepotrebujes nejaku velku plochu na odkvapkavanie riadu. A este mi napadlo - mne napr. umyvacka vo vyske vobec nepride ako dobry napad, mne dokonca vadi aj rura vo vyske.. Vyskusala som si to u kamosky a do domu som dala klasicky, lebo mne pride bezpecnejsie vykladat tazke horuce veci zdola hore, je to len moj subjektivny pocit, a viem, ze vacsina ludi si ruru vo vyske chvali.. Mne vadi aj to, ked nie je hned pri rure vhodna odkladacia plocha, cize ja som ju dala klasicky pod varnu dosku, vobec si neviem predstavit manipulovat s pekacom ak by ta rura bola tak, ako ju mas na tom druhom obrazku..
Odpovedať
@akvi s tou rúrou s Tebou súhlasím, ak s drezom bez odkvapkávacej plochy, ale s umývačkou nie. Tam sa nemanipuluje s ničím horúcim a v princípe ani veľmi veľkým, či ťažkým. Práveže do umývačky ide veľa menších vecí a každú je potrebné položiť najprv do nej (teda zohnúť sa) a potom zas čisté vyberať (a znova sa zohnúť) čo môže byť pre kríže dosť nepríjemné. Mám umývačku v ergonomickej výške a neviem si to vynachváliť. Vôbec sa k nej nemusím zohýnať. Neviem ako v iných domácnostiach, ale u nás ide umývačka každý deň, zatiaľ čo taká rúra možno 2-3x do týždňa. @domcab skôr by som dala rúru pod indukciu ako umývačku pod pracovnú dosku. Chrbát máme každá len 1.
Odpovedať
@zltalienka s tou umyvackou to moze byt, ako vravis, ja nemam ten pocit, ze je tam vela zohynania, lebo drobnosti su v hornych sufloch, tam sa nejak netreba zohynat .. A u nas vykladaju umyvacku chlapi 🙂 , takze mne to nepride, ze sa vela zohynam, lebo riad nakladam priebezne. Ale chapem, ze ak je vacsia rodina, tak sa umyvacka naklada a vyklada aj 2-3x denne a je fajn ju mat pohodlne..
Odpovedať
z chlapskeho pohladu sa mi viac paci ta prva variantra ked ze tam mozem spravit viac nepordku a mam viac priestoru popripade sa tam mozem najest a vyzera to lepsie
Odpovedať
@domcab druha varianta s ostrovom..
Odpovedať
Profilova fotka
Malo by to byt tak, ze chladnicka, odkladacia plocha, drez, odkladacia plocha, varna doska. Aspon teda mne to takto vyhovuje, aby tam bola taka postupnost, pretoze vyberiem z chladnicky, polozim, umyjem a idem varit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?