Ktore rozmiestnenie kuchyne?

Varna doska a umyvadlo - ktore rozmiestnenie sa vam pozdava najviac? Popripade mate iny lepsi napad? Podmienky: umyvacka riadu aby vosla k umyvadlu (no nie pod tu cast s vanickou samozrejme). V strede umyvadla je bateria, ktora nemoze byt pred oknom, pretoze sa potom neda okno otvorit. Varna doska musi byt len pri stene aby tam mohol ist digestor.
Odpovedať
1
2

Odpovedať
@matok272 podla mna poslednu,vodu a kanalizaciu mas tam vsetko skoro na kope,myslim pre umyvacku,pracku aj dress-umyvadlo.
Odpovedať
@matok272 mne by sa pozdávalo druhá alebo tretia možnosť, ja mám tiež varnu dosku v rohu,a nerozmýšľala si dat rúru po var.dosku,videla som veľa rohových skriniek a zdá sa mi to dosť nepraktické, toť môj názor😀 Ja mám takuto, chladničku sme dali z ľavej strany, ešte ju tam na foto nemame http://www.modrastrecha.sk/blog/bona6...
Odpovedať
@matok272 vpravo poradie - pračka, myčka, sporák.. hore vľavo pri sporáku dres (vpravo od okna batéria)..hore vľavo od dresu ostane veľká pracovná plocha presvetlená od okna.. v podstate ako na predposlednom obrázku akurát vymeniť dres so sporákom..
Odpovedať
Profilova fotka
varnu dosku by som do rohu nedavala, pre mna to nie je moc prakticke, ale tak si to musis sam zvazit, taktiez mam pocit, ze je chladnicka dost daleko od nejakeho odkladacieho priestoru ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Osobne by som volil poslednú možnosť, i keď som si nie moc istý tou varnou doskou v rohu. Nepríde mi to nejak praktické, ale tak zas som chlap, vy ženy na to budete mať možno iný názor :)
Odpovedať
Profilova fotka
Umyvadlo, umyvacka, pracka pri sebe, za tu variantu som. Ruru by som asi dal pod varnu dosku, ale tak to je len moj uhol pohladu
Odpovedať
Cele zle cele zle. mozno poslednu variantu ale to co potrebujem malo pristupu ako pracka, mycka tak tomu davas tolko priestoru, ze to nie je pekne a varnu dosku do rohu uplne zle. k doske potrebujes priestor a niekedy aj viac ruk ako tvoje takto budes stat len ty tam a dovi dopo. pravy hrony roh bude zapratany blbostami do tyzdna tam s preisotrom nepocitaj a v lavo doska volna ako svet. dal by som ja varnu dosku pod okno len asi ho bude treba castejsie umyvat alebo vysuvatelny digestor s dosky a je pokoj. najlepsie by to bolo zobrat a ist do kuchynskeho studia sa poradit. obcas tych 20€ minutych na napad ineho stoji za to.
Odpovedať
@srssen varna doska v rohu velmi neprakticke a ak je ten kavovar vstavany a je v rohu tiez neprakticke aspon z mojho hladiska mam uz 4 kuchynu, neberiem nikomu nazor to len skusenosti
Odpovedať
@cicus28 ak si pravacka je dobre mat umyvadlo vlavo a varnu dosku smerom pravo je to praktickejsie. Nad kuchynou by som velmi dlho premyslala, nakolko ju mas dost velku, je to dost velka investicia spolu so spotrebicmi je to dost nakladne. Dala by som si vypracovat viac navrhov a nie je pravda, ze ani kuchynske studio ti musi dat ten najlepsi navrh/moja skusenost/ dost vie poradit aj elektrikar, vodar, plynar. ti to chodia vsetko zapajat a vedia tiez dost poradit a uplne najlepsie ti poradi kuchar profesional, ten je niekedy donuteny na velmi malom mieste navarit pre velke mnozstvo ludi. Ja by som povedala nie 3 x meraj a raz rez, ale 10 x meraj. Nakolko su dnes kuchyne na mieru a vstavane spotrebice tak velmi dobre premyslaj. Ak varis, tak v nej stravis dost cas, ak si budes objednavat jedlo a pouzivat len mikrovlnku tak ti to je fuk
Odpovedať
Pisem to preto, lebo mam znamu ktora ma kuchynu rozmer asi 4x5m cela ju stala 23000€ a pouziva len mikrovlnku a kavovar, nakolko si vsetko jedlo objednava a ma asi najvacsiu chladnicku aka na trhu je a nic v nej,to nehovori zo mna zavist ale ona povie ze doma varit nie je ekonomicke
Odpovedať
@cicus28 😁 aspon podporila trh a dala niekomu dobre zarobit 😉
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ten predposledný návrh rozhodne vymeniť umyvadlo s varnou doskou, rúra s mikrovlnkou v jednej skrini a tá z mikrovlnky môže byť potravinová skriňa, pri takýchto rozmeroch sa dá naozaj popracovať odporúčala by som ikea plánovač, tam si vieš urobiť množstvo návrhov, zobraziť v 3D je to super , juj keby som mala ja takýto rozmer určite kuchynský ostrovček by bol :)
Odpovedať
@andrea228 mal tam byt aj ostrovcek ale je to stale malo miesta na to.uz riesime moznost aj z digestorom v linke.ale neviem stale to akosi nevychadza v tej kuchyni.
Odpovedať
Profilova fotka
kukni tému tu http://www.modrastrecha.sk/forum/kuch...
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som to nejako prekopala. kuchyňa do U nie je nič moc. skôr by som dala do L a tým pádom sa netrápila s tými oknami. prosto by som ľavú a hornú stenu nechala s prac. doskou a pravú stenu nechala voľnú, poprípade s nejakým ostrovčekom pri stene. tiež som rozmýšľala nad rúrou vo výške očí, ale veď ju nepoužívam tak často, že sa ku nej neviem zohnúť a tiež návšteve nebije do očí, ak nie je úplne čista :-D vodovodné batérie vieš kúpiť aj sklápacie, ak chceš to mať pri okne. ja zas nemám digestor. varnú dosku mám pri okne, ak potrebujem, tak si otvorím vetračku. veď nakukni http://www.modrastrecha.sk/blog/longa... . odkladacieho miesta mám habadej, lebo mám aj špajzu. ale ty musíš vedieť, čo ako často používaš, čo je pre teba dôležité...
Odpovedať
@kamilka22381 pozeral som a nic som sa nedozvedel
Odpovedať
Určite odporúčame drez čo najbližšie k varnej doske. Či už prenášanie vody, umývanie, čistenie zeleniny a pod. nech je vzdialenosť čo najkratšia.
Odpovedať
1.s tym zeby som si tie pracovne plochy vymenila,aby bol sporak co najblihsie k jedalni
Odpovedať
nemestí sa ti umývačka, umývadlo a varná doska na jednu stranu linky? Vedľa seba?
Odpovedať
až teraz pozerám, že by to išlo, osobne by som vymenila v tom prvom umývačku s umývadlom, viem, že bude pod oknom, ale dnes by som to už nevidela ako nejaký zásadný problém a medzi varnú dosku a umývadlo do skrinky by som dala smetný kôš, podľa mňa to bude mať praktické využitie
Odpovedať
ja by som asi volil tú poslednú možnosť
Odpovedať
@hena8874 @srssen @andrejh0 @cicus28 @andrea228 @drezydokuchyne_sk @kos_jar Co by ste povedali na toto, ak by som posunul prave okno o cca 30/40 cm?
Odpovedať
Ak chces drez pri okno hlavne aby bolo vyssie ako vyska linky. Inak je to velmi neprakticke. Budes ho mat stale ofrkane a spinave. Vlastna skusenost. Ja som sa tiez rozhodovala medzi vysokymi skrinkami a kuchyna nieco ako chcete vy teraz a ostrovcekom. Vyhral ostrov. Sice je kuchyna mensia ale ak mate komoru vysoke skrinky ani netreba. Ale toto posledne je fajn. Urcite drez a varna doska aby neboli daleko od seba, je to neprakticke. Len ten kavovar v rohu sa mi zda , ze bude dost zle umiestneny. Ja som vyriesila chladnicku tak, ze som dala zabudovanu len chladnicku a mrazak mam v komore. Chcela som americku a tak som to takto vyriesila. Ale je to len na vas hlavne.
Odpovedať
@matok272 v podstate to nie je takto zlé. Ešte nás napadajú moźnosti: a) využiť hluché miesto v rohu a umiestniť tam rohový drez - na našej stránke v sekci tipy triky (blog) nájdete článok o tomto type drezov. b) drez pred okno kde použijete vysúvateľnú batériu pred okno, ktorú máme takisto v ponuke.
Odpovedať
@matok272 aha mozes posunut okno no super. teraz kludne mozes dat aj pracku vedla mycky amas to cele v jednom. ten roh bude oriesok ale da sa to srpavit kde mas kavovar. kavovar bude s vlastnym privodom vody alebo vstavany s manualnym doplnanim vody? preco nedas mirkovlnku nad ruru?
Odpovedať
@lorim to súhlasím, treba dať okno vyššie bude to praktickejšie ako v jednej rovine ;-)
Odpovedať
@radosal okno je zarovno linky a to urcite nezmenime.vyzera to lepsie ako to mat nad linkou a este parapeta
Odpovedať
@andrejh0 nad tym vstavanym kavovarom este premyslame ci ho budeme mat.v tom rohu pride aj nam trochu neprakticky umiestneny. A mikrvlnka a rura by mohli byt aj nad sebou. Ale neviem. A akosi sa nechceme vzdat tej vstavanej linky na lavej stene so spotrebicmi zaradenymi vedla seba a potom len dolna linka do eLka.
Odpovedať
@andrejh0 vlastne je tu aj jedna moznost kedy by ta kuchyna bola perfektne usporiadana, ale vzdali by sme sa toho co chceme. To usporiadanie: z lava: vstavana chladnicka a vedla rura s mikrvlnkou nad sebou. A hned vedla uz spodna linka. A pri okne oproti: na lavo umyvadlo a na pravo varna doska. (Plus prideme tym o ulozny priestor)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?