Voliteľné prečerpanie

Chcel by som sa opýtať ohľadom úverového registra. Dávnejšie som mal nastavené voliteľné prečerpanie na svojej karte aj som ho skoro 3 roky používal až som jedného dňa dostal rozum nasetril a vyplatil to. Už ho skoro rok a pol nevyužívam a mesiac dozadu som to cele zrušil. Chceli by sme začať riešiť hypotéku, mate niekto skúsenosť, že vám to kvôli tomu neschvalili alebo nejakú inú skúsenosť? Ďakujem za každú odpoveď.
Odpovedať
Ak chcete hypoteku tak ste to mohli nechat otvorene. Znie to na hlavu ale ak PRAVIDELNE splacate svoj dlh z precerpania tak Vam to zlepsuje rating na hypoteku. U nas nemame explicitne povedane ako ten system funguje ale banky si zakulisne vymienaju informacie o klientoch. Ak platite hazard z karty tak Vam to skore pojde dole a tak dalej ale pravidelne splacanie precerpania na cas (mesacne) a napr. Spotrebaky Vam praveze zvysuju skore u banky. 🙂
Odpovedať
@mrkvaj723 nam dali podmienku mat to zrusene. Banka to automaticky spristupnila, nikdy sme to nevyuzili. No ked sme ziadali o hypoteku, ich podmienka bola ziadna kreditna karta a ziadne volitelne precerpanie.
Odpovedať
@leatea zrušené to mám len som to spätne využíval dlhšiu dobu ale už rok a pol som to nepoužíval a cca dva mesiace dozadu som to zrušil. Skôr ma zaujíma či nebudem mať zlu bonitu pre banku.
Odpovedať
Záleží od toho, ako to bude samotná banka vnímať. Niektoré to berú práve ako pozitívum, lebo vidia, že si to splácaš, iné zas chcú aby sa takéto prečerpanie zrušilo. Takže by som povedala, že to závysí od samotnej banky
Odpovedať
Ja neviem, myslim size na taketo eci je najlepsie si najst sprostredkovatela, ten obeha vsetky banky a prinesie mozne riesenia z ktorych sa da vybrat to najvyhovujucejsie. Plati ho nakoniec samotna banka, takze asi by som sa vybral touto cestou
Odpovedať
@mrkvaj723 no ak tak neboli meskania, co nebyva, tak nema byt preco problem. My sme mali kreditku a pravidelne sme ju pouzivali, vobec nam to nepokazilo bonitu. Jedine potom dali podmienku zrusit, lebo sa nepocita ciastkova splatka ale ta max, co skodi pri vyske splatky hypo. Aspon tak mi to bolo vysvetlene.
Odpovedať
Profilova fotka
@mrkvaj723 akýkoľvek úver, ktorý ste v minulosti mal, alebo možno aktuálne máte, tak nie je dôvodom na to, aby Vám hypotéku neschválili, pokiaľ tento bol riadne a včas splácali. Čiže ak ste aj mal povolené prečerpanie na účte a pravidelne ste ho využíval, kľudne aj na nulu a pravidelne sa vyrovnávalo a nešli ste do napr. nepovoleného debetu, absolútne to nemá negatívny vplyv na riešenie hypotéky, práve naopak, ak je evidencia nejakých riadne splácaných úverov v registri, je to pre Vaše hodnotenie bonity práveže lepšie, lebo banka tak už vie posúdiť Vaše správanie sa, čo napr. pri ľuďoch bez úverovej histórie nevie.
Odpovedať
no co a teraz to mas teda ako? podarilo sa ti to nejako poriesit?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?