Vyska vypinacov

Profilova fotka
Rada by som poznala nazor viacerych lebo s manzelom nie sme celkom zajedno. Ideme stavat nas prvy dom a v case nastahovania budeme mat dve deti, obe este predskolskeho veku. Cize este zopar rokov budu vzrastom male. Ja by som chcela kvoli nim znizit umiestnenie vypinacov na miestach kde sa budu pohybovat, aby na ne dociahli a vedeli si same rozsvietit/zhasnut (detske izby, detska kupelna, schodisko). Aby aj dom bol pre nich komfortny. Hovorim o znizeni o cca 20-30 cm oproti standardu. Dospelemu je jedno ci zdvihne ruku meter alebo 1,2, pre dieta to tak nie je. Manzel si vsak mysli, ze v pripade predaja domu v buducnosti by taketo nieco odradilo zaujemcov lebo ludia chcu standard...ak by ste videli dom s takouto “anomaliou”, bol by to dovod obzriet sa po inom alebo je to podla vas len detail? Dakujem za kazdy nazor
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/forum/elek...
Odpovedať
@tana85 vacsinou sa davaju cca 110-115. Norma doporucuje 90-120.
Odpovedať
Osobne, dom s takouto "anomaliou" by bol naopak pritazlivejsi ;-) Vypinace som dal do vysky 90cm a inak by som to uz ani nechcel. Je o dost ludskejsie nemusiet ruku zdvihat a smatrat za rohom, tato vyska mi presne sedi, lan naklonis a tuk. Taktiez vyhoda pre decka.
Odpovedať
@tana85 možno sa inšpiruješ: ja mám na veľa miestach zapínanie pohybovými senzormi (kúpelňa, WC, chodby, schodisko, kuchyňa, komora, technicka, garáž, predsieň a samozrejme svetlá vonku) v ostatných miestnostiach budeš skoro stále s nimi.
Odpovedať
Profilova fotka
@tana85 ja dal 110 vsade,prvacik aj skolkar cvakaju stale,aj ked netreba ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Postav sa do dveri rukov buchni do steny vedla zarubne a stred dlane je tvoja vyska...my standardne davame 105 stred. Riesilo sa to tu asi 15tem dozadu sem tam si treba pozriet nie hned novu zakladat :D
Odpovedať
@slavoslav hod link na senzory co si pouzil ked si snimi spokojny. Popripade instalaciu
Odpovedať
Profilova fotka
Mame 115cm. Sice ziadne male deti, ale vyska konfortna pre standard vysku dospelej osoby. Ja 164cm, mm 198cm. Rovnako by sa dala riesit i vyska wc, skolkari maju uplne nizucko... 😉
Odpovedať
Máme 4 letou a na vypínač v bytě, 115 cm střed, v pohodě dosáhne. Druhá rok a půl by sama stejně ještě účelově nerozsvěcela i kdyby byl vypínač u země. Moc bych to neřešil.
Odpovedať
@jankazb Nebo jak říká Jarda Dušek, nechceme aby děti sahaly do zásuvek a dáme jim je na dosah, ale rozsvítit si nezvládnou, protože vypínače jsou vysoko - prohodit to, vypínače k zemi a zásuvka nahoru. :)
Odpovedať
Toto je super vec, hlavne ked mate deti. https://youtu.be/3uit01kmlWk
Odpovedať
Mame stred vypinacov 120 cm a 3,5 rocne krsniatko v pohode dociahne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Na vysku klucky na dversch 105
Odpovedať
@rkorba jáj kamarát, či ich ešte vyrábajú lebo už fungujú niektoré cez 12 rokov. Ale myslím že stropné boli od fy Steinel a namiesto vypínačov tie za 11€ čo zoženieš v Hagarde alebo bárz kde s trojpólovým prepínačom. ten prepínač tam nie je dôležitý, lebo svetlo zapneš aj jednoduchým priložením ruky na senzor a jeho zatienením.
Odpovedať
ziadna anomália staci 90 cm
Odpovedať
Teraz som si meral vysku vypinacov a spodnu hranu vypinaca mam vo vyske 140cm, neviem si predstavit, ze by som ich mal vo vyske 100cm, zda sa mi to dost nizko, ved to je upne od ruky.
Odpovedať
@originalx vies, ze aj ja som pozerala na nase, su 125 od zeme. V jadre mame nizsie a stava sa mi, ze rukou placnem vyssie
Odpovedať
@zita19 no som zvedavy do akej vysky mi ich osadi eletrikar v novom dome.
Odpovedať
@originalx je to len o zvyku...
Odpovedať
@tana85 Kamoska dala nizsie vypinace a zvykli si. My klasiku 120cm stred a deri nemali ziaden problem, dociahli ked zacaki same behat po dome.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?