Odpoveď na príspevok od atack:
@foox prehodil by som softstart na srotovnik a sk… @atack tu neriešime môj problém, zadanie bolo - hladac7777 Pred 2 hodinami Vymenili mi nový hlavny istic B25, ževraj iný byt nemôže, srotovnik mám 7.5 KW, absolútne nejde zapnúť a hneď vyhodí hlavný istic, poradne čo mám robiť?Odpoveď na príspevok od foox:
@atack tu neriešime môj problém, zadanie bolo - … @foox Nenapisal, či je to trojfazovy istič, ak nie, tak 5750W je maximalny možny vykon, pri ktorom sa jednofázový 25A istič ešte nevypne... a to je menej ako ním požadovaných 7,5kW. Iny byť nemôže asi kvoli tomu, že nema dostatočne hrube kable.Odpoveď na príspevok od arcticcode:
@foox Nenapisal, či je to trojfazovy istič, ak ni… @arcticcode tak to ma ani nenapadlo 1f 25A ako hlavný istič na pripojke domu. Prečo ma to nenapadlo? Lebo mne sa to zdá značne šialené. Ale čo s tým, keď @hladac7777 nahodil problém a riešenia sa nezúčastňuje?Odpoveď na príspevok od foox:
@atack tu neriešime môj problém, zadanie bolo - … @foox pardon...Odpoveď na príspevok od foox:
@arcticcode tak to ma ani nenapadlo 1f 25A ako hl… @foox to mal vedieť na začiatku ked kupuje nejaký spotrebič, či má k nemu vhodné napájanieOdpoveď na príspevok od duzu:
@foox to mal vedieť na začiatku ked kupuje nejaký… @duzu napájanie je vhodné, obsluha má poruchuOdpoveď na príspevok od foox:
@duzu napájanie je vhodné, obsluha má poruchu @foox vhodné na žiarovku, kto má v dome plyn alebo kúri ináč tomu je to i veľa, na niektorých starších domoch vidím prívod len 2 drotyOdpoveď na príspevok od duzu:
@foox vhodné na žiarovku, kto má v dome plyn aleb… @duzu nepreháňaj 25A, predpokladám 3f, na rodinný dom stačíOdpoveď na príspevok od foox:
@duzu nepreháňaj 25A, predpokladám 3f, na rodinný… @foox taký mám a všetko len na elektrinuOdpoveď na príspevok od duzu:
@foox taký mám a všetko len na elektrinu @duzu no a taký má aj zadávateľ temyOdpoveď na príspevok od foox:
@duzu no a taký má aj zadávateľ temy @foox nepíše či je 3 fázový, píše len B25Odpoveď na príspevok od foox:
@duzu no a taký má aj zadávateľ temy @foox nepíše či je 3 fázový, píše len B25 a ten môže byť 3 fázový ale i 1 fázovýOdpoveď na príspevok od duzu:
@foox nepíše či je 3 fázový, píše len B25 a ten m… @duzu môže byť aj dvojfázový (pólový) 🤣Odpoveď na príspevok od foox:
@arcticcode tak to ma ani nenapadlo 1f 25A ako hl… @foox Človeče, tak som to mal!!! 1x25A istič na rodinnom dome!!! Keď som ho kupil. Cely dom na dva ističe... dom postavený v 1944 Musel som si požiadať o pripojenie na 3F a vymenu elektromera. No fail, ale tak to bolo. PrisámvačkuOdpoveď na príspevok od arcticcode:
@foox Človeče, tak som to mal!!! 1x25A istič na r… @arcticcode neverím, že istič. Môj bol pôvodne na dve poistky, amperáž ti nepoviem, koľko znesie kliniec? A boli zaujímavo radené, jedna za druhouOdpoveď na príspevok od cukrik25:
@st89 skusim aj ja: spotrebiče co spominas sice m… @cukrik25 a ak mam spotrebice porozhadzovane na vsetky 3 fazy, len problem mame ten ze pri zapnuti naraz to jednoducho padne, lebo 1f pri 25A moze pustit 5750W, nebolo by v tom vhodne riesenie u mna domontovat nejaky ombedzovac, napr. ze bojler 2,5kW by zaplo iba vtedy keby nesla varna doska alebo iny velky spotrebic?Odpoveď na príspevok od st89:
@cukrik25 a ak mam spotrebice porozhadzovane na v… @st89 samozrejme nieco taketo https://eshop.elkoep.sk/eshop/prudove... Alebo prahsprosty casovac pre bojler kedy by si si urcil casove okna na varenie a podla toho nastavil, ale to rele je trochu inteligentnejsie...Odpoveď na príspevok od cukrik25:
@st89 samozrejme nieco taketo https://eshop.elkoe… @cukrik25 to rele by asi bola super vec instalovat, otazka je ci dane 2 obvody ktore nechcem sucasne zapinat musi byt umiestnene v jednom rozvadzaci?Odpoveď na príspevok od st89:
@cukrik25 to rele by asi bola super vec instalova… @st89 to je otazka ako mas nakablovane veci, samozrejme nemusi, ale komplikuje to zapojenie Este som si vsimol ze to rele ma iba 8A kontakt, takze pre blokovanie bojlera by si potreboval stykacOdpoveď na príspevok od cukrik25:
@st89 to je otazka ako mas nakablovane veci, samo… @cukrik25 ano, lebo bojler v technickej miestnosti ma zapojenie cez podruzny rozvadzac a veci do kuchyne co maju velky odber ako rura, varna doska su zapojene cez hlavny rozvadzac. takze toto potrebujem vediet, ze ci sa to da nejakym rele obmedzit a ak ano, tak aky typ na spotrebic (bojler) s odberom 2,5kW. ĎakujemOdpoveď na príspevok od st89:
@cukrik25 ano, lebo bojler v technickej miestnost… @st89 co je všetko napojene z podruzneho?Odpoveď na príspevok od cukrik25:
@st89 co je všetko napojene z podruzneho? @cukrik25 bojler, kotol, a nejake zasuvky a svetla v technickej miestnostiOdpoveď na príspevok od st89:
@cukrik25 bojler, kotol, a nejake zasuvky a svetl… @st89 pozrel som na rychlo ten eshop, tusim maju vsetky len 8A ovladaci kontakt, takze ak nenajdes nieco na 16A tak ja by som to spravil takto: Do hlavneho rozvadaca toto rele ( pozor sledovaci vodic musi ist cez telo rele, zrejme su aj take s externou sondou) dalej medzi hlavny a podruzny rozvadzac natiahnut ovladaci kabel, do podruzneho osadit stykac, nan zavesit bojler a hotovoOdpoveď na príspevok od cukrik25:
@st89 pozrel som na rychlo ten eshop, tusim maju … @cukrik25 toto je 16A? https://eshop.elkoep.sk/eshop/monitor...Odpoveď na príspevok od cukrik25:
@st89 pozrel som na rychlo ten eshop, tusim maju … @cukrik25 ja by som moc nechcel tahat nieco do hlavneho rozvadzaca... otazka je ci postaci ten 16A rele instalovat do podruzneho rozvadzaca, bez toho aby som musel zasahovat do hlavneho rozvadzaca?Odpoveď na príspevok od st89:
@cukrik25 toto je 16A? https://eshop.elkoep.sk/es… @st89 ano toto je 16A, vidis, zle som pozeral V tvojom pripade budes musiet nieco tahat, lebo to co chces sledovat (doska, cokolvek) je v hlavnom a to co chces vypinat je v podruznom, kde mas viacej veci, a pochybujem ze chces vypinat aj kotol a ostatne veci z podruzneho Alebo to spravit bezdrotovo...ale zase pridavas dalsie komplikacie...Odpoveď na príspevok od cukrik25:
@st89 ano toto je 16A, vidis, zle som pozeral V … @cukrik25 jasne rozumiem, a bezdrotovo by to ako islo?Odpoveď na príspevok od st89:
@cukrik25 jasne rozumiem, a bezdrotovo by to ako … @st89 takto sa ta spytam, budes si to zapajat sam? Lebo ked nie, tak toto su otazky na elektrikara co ti to bude zapajat, on ti uz poradi ako to rozchodit, lebo je viacero moznosti ako na toOdpoveď na príspevok od cukrik25:
@st89 takto sa ta spytam, budes si to zapajat sam… @cukrik25 nebudem si to sam, potrebujem iba vediet ci je moznost bez nejakeho sekania a dodatocneho tahania kablov to urobitOdpoveď na príspevok od st89:
@cukrik25 nebudem si to sam, potrebujem iba vedie… @st89 ja si myslim ze ano, aj ked realnu skusenost nemam, tu sa mozes pohrabat, nieco by sa dalo zbastlit : https://www.firn.sk/bezdrotove-rele-r... Inak ozaj by nestacil casovac? To by bolo uplne bezbolestne ;)