Sušička AEG vyhadzuje prudovy chranic

Ahojte, viem ze asi budem musiet volat servisaka ale co ked niekto budue vediet poradit. Susicka sa da zapnut ale ked spustim program okamzite vyhodi prudovy chranic. Dakujem za vsetky rady
Odpovedať
1
2
@pacho74 Vyskusat ju zapojit na iny chranic, pripadne este na inu zasuvku. Ak to bude rovnake, volat servis.
Odpovedať
@danculd tak chranic je jeden na cely dom a suiscka aj rpacka maju akzda samostatny istic ale ten nevyhadzuje.
Odpovedať
@pacho74 nepoteším ťa, ale bude vadná sušička. :-N
Odpovedať
@pacho74 Máš aj zásuvku mimo prúdového chrániča??? Ak áno tak vyskúšaj na ňu sušičku. ;-) Ak Ti vyhodí aj tam tak volaj servisáka ;-( Ja som mal práčku takto na prúdový chránič a keď som ju dal mimo prúdový tak bola ok..Ale aj tak som vymenil na práčke OT /ohrevné teleso/ a po výmene už ide ako má cez prúdový chránič..Hoci OT bolo opticky ok niekde vnútri bol zvod a ten mi vyhadzoval ochranu.. ;-)
Odpovedať
Tak vadna susicka resp nieco v nej. Zavolat servisaka, nech vymeni suciastku a ide sa dalej
Odpovedať
@pacho74 Tak to je "radost" len s jednym chranicom na cely dom, hlavne v noci :-).
Odpovedať
@danculd a kolko chranicov treba. Mozno ich tam je viac neviem .
Odpovedať
@technik007 no ale ist bez prudoveho chranica asi nie je riesenie a asi ani nemam taku zasuvku. U mna to moze byt motor bubna lebo ten sa roztaca hned ako prvy a potom tepelne cerpadlo..kompresor. No dufam ze to bude len neico navlhnute alebo zoxidovane kable zem faza. @patriky s tym pocitam len som sa chcel prirpavit na to co ma caka ake vydavky :-D
Odpovedať
Nie, iba jeden chránič...
Odpovedať
@dedo758 ale kvalitný :-)
Odpovedať
@pacho74 ..Ja som Ti predsa nepísal aby si "bežal" na zásuvku bez prúdového chrániča-písal som aby si SUŠ-ku pripojil na zásuvku /iba na skúšku/ AK takú máš bez prúdového chrániča a to je podstatný rozdiel!!! Ak takú nemáš tak potom nič ]-( , zavolaj servisáka, koneckoncom aj tak ho budeš musieť zavolať... :-)
Odpovedať
@pacho74 Podľa fota v RS máš iba to čo si vyfotil??? ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pacho74 na fotke je len nejaký podružný rozvádzač iba pre kúpeľňu/práčovňu alebo je to jediný rozvádzač v dome/byte?
Odpovedať
Profilova fotka
Ako na ten podruzny rozvadzac pozeram,tak neviem kto ho skladal. Je tam hlavny vypinac ,prepätova ochrana a prudovy chranic. Nejako mi tam chyba istenie na prepätovku a taktiez istic na vsetko co je za prudovym chranicom. Ak si niekto mysli, ze to ma chranene nejakym isticom v hlavnom rozvadzaci ,tak je to veeelmi biedne navrhnute.Dufam ,ze ta prepätovka je poriadne uzemnena a nie cez nejaky 50m dlhy privodny kabel.....Je to vôbec dobre zapojene ?????
Odpovedať
@technik007 no vsetky istice mam az za prudovym chranicom. Servisak uz objednany . Bolo mi jasne od zaciatku ze bez neho to nepojde. @peterkob @zmrzlina_sk
Odpovedať
Profilova fotka
@zmrzlina_sk k čomu tam potrebuješ istenie na prepäťovku a ďalší istič za RCD keď tam už sú ističe?
Odpovedať
@merak zmrzlina reagoval na ten predosli obrazok kde nebolo vsetko .
Odpovedať
A hlvne tomu chýba poriadne označenie...
Odpovedať
@pacho74 to čo písali iní predomnou. Jeden prúdový chránič na celý dom je šetrenie na nesprávnom mieste. Revizák, ktorého si tam voláš nech nie je kamarát s elektrikárom, čo ti to zapájal. Treba skúsiť vymeniť prúdový chránič za iný kus, najlepšie inej značky na otestovanie Ak ti vyhadzuje prúdový chránič iba vtedy, keď sa spustí program na pračke, tak možno prúdový chránič pracuje správne a napr. na špirále alebo na motore je unikajúci prúd - reklamácia alebo revízia spotrebiča.
Odpovedať
Profilova fotka
@merak
Odpovedať
@dedo758 ake oznacenie ? @peterkob uz je susicka v servise . Myslis ze na dom o velkosti 4 izb bytu a 100m2 je malo ? Je to mini dom. V byte je kolko prudovych chranicov ?
Odpovedať
@pacho74 Ktorý istič čo istí...
Odpovedať
@pacho74 vo väčšine starých bytov pred rekonštrukciou elektro neni ani jeden prúdový chránič. Funguje to? Funguje. Ale to sú staré byty. Nový dom, hoc aj minidom (ikeď od 100m2 sú aj menšie) si zaslúži viac ako jeden prúdový chránič. Bolo to rozpísané v x témach. Nie je to o šetrení pána domáceho vs preháňani elektrikára, ktorý tam chce narvať čo najviac prvkov, naťahať kilometre káblov... Je to o praktickosti. Vznikne porucha, ktorá spôsobí vybavenie prúdového chrániča (podľa zákona schválnosti na vianoce, veľkú noc) a ty ako laik ju nebudeš vedieť odstrániť. A vtedy si uvedomíš, aká je to blbosť, že máš v dome jeden prúdový. Svetlo nesvieti, chladnička nechladí, decká doliezajú kedy zase pôjde telka, net, žena nemôže variť/piecť/prať (a aby len nerobila, tak ani len knihu pri lampe si nebude môcť prečítať). Niekedy sa podarí závadu odstrániť hneď, niekedy to chvíľu trvá, čo mu to vyhadzuje, lebo závady vyhadzujúce prúdový chránič nemusia byť len trvalé, ale aj také, ktoré sa zopakujú raz za týždeň. Aby som len nemudroval, dám ti radu. Ak ti vyhodí prúdový chránič a nebudeš vedieť čo, zhoď všetky ističe, nahoď prúdový chránič a postupne ističe nahadzuj.
Odpovedať
@peterkob no týmto postupom pri troche šťastia zistí okruh v ktorom je problém. Ale nie konkretny problem. Len ano uz pôjde aspom niečo.
Odpovedať
@peterkob Chybu tak vôbec nemusí nájsť. Môže ho vybavovať aj pri zhodených ističoch. Tam je viac :-) možností.
Odpovedať
@lukino55555 Možno aj pri "väčšom" štastí... :-)
Odpovedať
@lukino55555 @volt ja som nevravel, že tak nájde chybu... len ten okruh potom netreba nahadzovať, to pochopí rýchlo. Jasné, že možností je viac. Situácia, že bude vybavovať aj pri zhodených ističoch mi ale príde menej pravdepodobná ako to, že závada bude na nejakom okruhu, napr. vonkajší zásuvkový/svetelný...
Odpovedať
@peterkob Ja sa väčšinou stretávam s tými inými závadami, keď sa nedá nahodiť chránič a ističe sú nenahodené. Tie, ktoré si spomínal by mal zistiť aj debil, ktorý vie strčiť spotrebič do zásuvky... Alebo aj nie... :-)
Odpovedať
@volt oki profík. Chcel som len poradiť, ale jasné, nebudem sem písať elaboráty o prúdových chráničoch. Nadviaž, pridaj nejakú dobrú radu, skús to bez toho rypnutia si.
Odpovedať
Profilova fotka
@merak Až teraz som zistil,že moja odpoveď nejako neprešla. Istenie pred prepäťovku sa dáva z praxe-praktických skúseností .Keď dôjde k vybaveniu- prepäťovka zhorí a zhodí istič.Po zmeraní či chyba nepretrváva sa dá dom "čisto"spojazdniť aj bez zásahu do rozvádzača a nechať istenie zhodené.Elektrikár nemusí mat u seba náhradu. Vyjadroval som sa k prvému obrázku.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?