Hlavny istic-pokazeny

Pokazil sa mi hlavny istic v elektromerovej skrini,ten je pred hodinami,kedze je este pred hodinami nemali by ho vymenit VSD? :-)
Odpovedať
@vader100 nie.
Odpovedať
@virnik27 samozrejme ze je uz davno vymeneny,len vymenil som ho sam len za zaplombovanie 14.40 a vyjazd 20 eur, ked sa pokazi hodinka tiez si ju musim sam kupit?Podla mna vsetko pred hodinkou by malo byt ich ako ked vodari pridu urobit poruchu ktora je pred hlavnym uzaverom ,pred zostavou tak je to ich a neplatis nic
Odpovedať
@vader100 To s tým vodomerom nemáš pravdu. Ich je iba vodomer a hlavný uzáver na ulici. Rúra v zemi pred vodomerom je už tvoja a máš ju mať, nazvyme to, v bezporuchovom stave...
Odpovedať
@vader100 Prečítaj si vyjadrenie od VSD a tam je napísané majetkove rozhranie,čo je majetkom VSD a čo odberateľa.
Odpovedať
@dedo758 no mal som poruchu v starom dome pred meradlom v sachte pre vodomernou zostavou prisli vymenili neplatil som nic :) ale nehadam sa tak je to ok,len nechapem jak mozu plombovat nieco co neni ich ,ked je to moje tak ich do mojeho nic,ked to zaplombuju znamena to ze je to ich podla mna.Ale skutocnost je zjavne ina :)
Odpovedať
Neviem ako u vás, ale u nás bežné to platí a tak funguje. Ako elektrikár náhľadom poruchu že je vyhoreny istič, že nejde 1 fáza, alebo proste že ho zhadzuje aj keď za ním je všetko vypnuté. A oni mi povedia áno, ak ste osoba z daným vzdelaním a blá blá blá, občas chcú názov firmy. Môžte to vymeniť a do dňa to prídu zablombovať tak sa nikdy nič neplatilo.
Odpovedať
@vader100 Hlavný istič je ako hlavný ventil v zemi na začiatku prípojky. Akurát istič je proti manipulácii zaplombovaný a ventil zasypaný hlinou... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 Si presvedčený o tom, že hlavný ventil vodovodnej prípojky je zasypaný hlinou? Ja o tom silne pochybujem, že pri ohlásení poruchy prídu z vodární a budú pol hodinu kopať jamu, aby mohli zavrieť vodu. :-)
Odpovedať
@jamk1 100% :-) Trčí z neho iba zemná súprava - tyčka, schovaná pod poklopom v ceste, chodníku, zelenom páse. Každá a jedna prípojka takto začína, či DN25 alebo DN100... :-)
Odpovedať
@jamk1 to si fakt este nevidel zasypany ventil, ku ktoremu je pristup len cez taky pidi-poklop?
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 celá prípojka NN je tvoje vlastníctvo, ty si ju realizuješ, ty sa o ňu staráš. Jedine hodiny máš v prenájme kvôli fakturácii. Prípojka začína odpojením sa od káblového vedenia distribúcie. Buď káble vedené vzduchom, alebo zemou, tam sa odpájaš v PRISke.
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 ak to porovnávaš s hlavným ventilom v zemi, tak to sú potom poistky na stĺpe alebo v PRISke. Nie hlavný istič pred elektromerom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@gashtaan Cez poklop áno, ale nie zasypaný tak, že kvôli uzavretiu by ho bolo treba odkopávať. :-)
Odpovedať
@jamk1 ty si tu jediny co tvrdi, ze ten ventil treba vykopavat kvoli uzavretiu.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Z toho, čo napísal dedo758 to tak vyznelo. Napísal, že ventil je zasypaný hlinou. Ak je zasypaný hlinou a má vyvedenú tyčku na otváranie, tak nie je najmenší problém pri jeho otváraní a zatváraní, ale o tom nenapísal ani mäkké "F". Napísal, že je zasypaný hlinou. Keď je niečo zasypané, tak to treba logicky vykopať ako truhlu na cintoríne. Aj tá je zasypaná hlinou.. :-)
Odpovedať
@merak No, aj tak môže byť. Je to na mojej prípojke, ale šahá na to distribučka. O ostatné sa starám ja...
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 jediné na čo mne šahá distribučka je istič, ktorý mi vypne a zaplombuje pri neplatení.
Odpovedať
ventil zasypany hlinou a trci len kovova tyc aj ja tak ,len ztohto potrubia sa pripojení viaceri susedia a urobili to vodarne zadara ja mam svoj ventil v sachte tesne pred vodomerom
Odpovedať
@merak Mne povedali, že keby aj poistka na stĺpe náhodou vyletela, že kľudne zavolať distribučku, že prídu vymeniť. To keď som sa opýtal, aké poistky si zohnať do rezervy...
Odpovedať
Chlapi a ako je to z poistkami,ktoré sú pred poistkovou skriňou s elektromerom? Vysvetlím-zo susedovho nástrešáka idú drôty na náš nástrešák,potom kábel cez povalu do poistkovej skrinky vo fasáde-sú tam tri veľké keramické poistky kde sú ľudovou tvorivosťou niekedy dávno poistky opravené :-) drôtikmi a odtiaľ ide kábel do hodín v dome. Tá prvá skrinka nieje plombovaná a k čomu vlastne slúži? Či je to pozostatok starého riešenia elektriky? Tie poistky do nej vždy zabudnem kúpiť a nahradiť drôtikové prevedenie... ;-)
Odpovedať
@merak ja to chapem vsetko ,len mi pride divne ze je to moje a oni mi to zaplombuju,ked je to moje, viem ze to plombuju aby si nekradol trosku ,ale princip moje a nemam do toho pristup :) ako keby si mal dom ale zaplombuju ti aby si nemohol ist dnu :) mozme uzavriet temu len ma to zaujalo,ze pytaju peniaze ked som nahlasil poruchu boli lenivy vecer prist tak povedali ze pridu zajtra ,samzorejme bol januar a kurenie neslo v pol dome,tak osm povedal ok zajtra,rano volali ze to boli pozriet ze je vadny istit jhlavny , tak ja ze nic nove mi nepovedali,som povedal ze ho treba vymenit , tak ze oni nemajju ze si nech mi nejaky eôlektrikar vymeni ze to bude lacnejsie ze keby to oni robili bolo by to 60 eur ale ze musia ist kupit istic a to tak mozno popoludni by bolo , tak osm povedal ok vymenim a co s plombou tak ze pridu ked pojdu okolo zaplombovat ,tak preto mi prislo divne ze ma to stalo tolko ako keby to oni vymenili :)
Odpovedať
@dodok Plombované to bude, ale až vnútri, aby sa nedalo dostať ku káblom. Poistky do toho kúp, veľkosť zistíš podľa nápisu/farby na “dotyku” v poistkovom spodku...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?