Odpoveď na príspevok od petersd:
@kejsix O tom brutal zadlžovaní, najmä mladých ľu… @petersd na tomto som sa vzdy pohadal s mojim otcom....moji rodicia si kupil svoje celozivotne byvanie za 1,5 rocny plat mojho otca (4i druzstevny byt, ktory neskor odkupil do osobneho vlastnictva). Ak by som si vedel kupit svoje celozivotne byvanie za svoj 1,5 rocny plat tak by som nepotreboval nejaku hypoteku. Bohuzial ceny nehnutelnosti voci prijmom isli brutalne hore voci situacii 40r dozadu. Hypoteka je ale jediny uver ktory je podla mna ok. Brati si na uver dovolenku/telku/ajfon/auto (ak to nie je auto na podnikanie) je blbost a nerobim to.Odpoveď na príspevok od zacik:
@petersd na tomto som sa vzdy pohadal s mojim otc… @zacik ... vidíš, a stále davaš lajky pod príspevky, ktorými chvalia dnešný "slobodný" systém (a trebárs bojujú aj proti mojim názorom) 😉Odpoveď na príspevok od zacik:
@petersd na tomto som sa vzdy pohadal s mojim otc… @zacik Prečo si tych bytov nekupil viac ?Odpoveď na príspevok od petersd:
@kejsix O tom brutal zadlžovaní, najmä mladých ľu… @petersd Ako zas nevidím problém v úvere, pokiaľ dáva zmysel (bývanie alebo napr. rozbiehaš podnikanie).Odpoveď na príspevok od kejsix:
@petersd Ako zas nevidím problém v úvere, pokiaľ … @kejsix O šťastlivcoch, ktorým to vyšlo, vieme všetci - vidíme ich v nabliskaných SÚV-ečkách a uvádzame ako príklad "uverového šťastia"... Tých, ktorí skrachovali a prišli o všetko dáko nevidieť - chodia neoholení, po večeroch na zlacnené potraviny v hypermarkete.Odpoveď na príspevok od zacik:
@petersd na tomto som sa vzdy pohadal s mojim otc… @zacik ked povieš "A" povedz i "B" pred viac ako 40r išli všetke zisky zo všetkých podnikov do štátnej kasy a štát mohol dotovať čo chcel, ak si chcel ísť na jednu 2 týždňovú dovolenku potreboval som v jednom čase i celý ročný plat, koľko dáš za ňu teraz?alebo za jednu škodovku som potreboval 60 platov, s bytom mali šťastie len tí ktorí ho mali ,odkúpili za facku a mohli predať za trhovú cenu, tá je dnes tiež všade iná, niekde niekoľkokrát vyššia a niekde ani ohodnotenáOdpoveď na príspevok od duzu:
@zacik ked povieš "A" povedz i "B" pred viac ako … @duzu Nedrístaj! Koľkože mesiacov bolo treba robiť na auto? Škodovka stála 56 000 Kčs a ja ako mladý údržbár v bežnej firme, čo nedávno prišiel z vojenčiny, som mal cca 2400 Kčs. Starší robotníci mali okolo 2800 - 3000. A koľkože mesiacov s platom v čistom cca 1000€/mes. treba robiť na Škodovku dnes ?Odpoveď na príspevok od petersd:
@duzu Nedrístaj! Koľkože mesiacov bolo treba robi… @petersd pri plate 2.400 kčs to vychadza nieco cez 23 platov. Ak si zoberiem dnes cisty plat 1.000 ktory si predostrel, fabia zacina na necelych 15.000, tzn. Nejakych cca 15 platov. Nehovoriac o tom co z linky schadzalo vtedy a co schadza dnes. Stale sme na tom lepsie.Odpoveď na príspevok od petersd:
@duzu Nedrístaj! Koľkože mesiacov bolo treba robi… @duzu asi sme sa nepochopili....nikdy som netvrdil ze pred 40timi rokmi bolo lepsie. Ak by sme chceli vyberat hrozienka z kolaca, tak by sa dali najst veci ktore boli pred 40timi rokmi lepsie, ale celkovo by som ja osobne nemenil. Chapem ze su ludia ktori by menili, ci uz koli spomienkovemu optimizmu alebo by im aj realne bolo lepsie. @petersd kolko priemernych platov bolo treba na skodovku a kolko na 3i byt, porovnajme si to teraz vs. 40rokov dozadu. Vela veci vies dnes kupit ovela lacnejsie (hlavne elektroniku, napriklad taky farebny TV) ale byvanie za trhove ceny je ovela nedostupnejsie. Ja osobne by som moznost cestovat po takmer celom svete za smiesne peniaze nevymenil za moznost kupit 3i byt za 2 rocny priemerny plat.Odpoveď na príspevok od zacik:
@duzu asi sme sa nepochopili....nikdy som netvrdi… @zacik každý chce to čo nemá, ja som mal prvý byt zdarma od zamestnávateľa a mesačne len 160 a o cestovaní sme mohli do nesocíkov tak snívať, neskôr sa dalo aspoň niekde napr do bývalej Juhoslávie, no museli sa za teba zaručiť a ziskať devízový asi 2 pivá na deň, okrem stravy a to si mesel byť úplne čistý v registri , nikde žiadnych príbuzných,ked som išiel neskôr nikto nechcel od teba nič, stačil OP pre šengenOdpoveď na príspevok od iamriso:
https://zive.aktuality.sk/clanok/rusy1Bh/budeme-z… @iamriso Z toho mi vychádza jednoduché pravidlo: Komu príde za odovzdanú elektriku smerom do verejnej siete, nejaká faktúra, pritom bude jedno či to bude za odpredaj elektriky, za nejaké odovzdanie do VB, alebo za nejaké zdieľanie,... tak bude platiť dane a odvody. Ak odovzdanie elektriky bude bezodplatné, tak sa dane/odvody platiť nebudú.Odpoveď na príspevok od petersd:
@iamriso Z toho mi vychádza jednoduché pravidlo: … @petersd Ja verím, že to tak bude. Nemienim platiť 1600€ ročne. Veď toľko by som platil, keby som nemal FVE.Odpoveď na príspevok od petersd:
@iamriso Z toho mi vychádza jednoduché pravidlo: … @petersd cize aj ked bude niekto zdielat real-time (=rozumej v 15min intervaloch) cez EDC/OKTE??? za energiu ktoru poslem svojej 70rocnej mame si mam dat do danoveho priznania nejaky prijem? Sak ja jej to posielam BEZODPLATNE. Rovnako to ja posielam do VB bezodplatne (=nefakturujem nikomu nic, nepredavam, len si u niekoho nieco ukladam) a bezodplatne to z VB cerpam (oni mi nefakturuju nic, len mi to z mojho virtualneho uloziska poslu naspat). Samozrejme platim 6E mesacne za prenajom uloziska.Odpoveď na príspevok od zacik:
@petersd cize aj ked bude niekto zdielat real-tim… @zacik Nie, v takom prípade nie. Chápem to ale tak, že keď by si mal na túto službu (zdieľania elektriky mame) vybratého poskytovateľa, ktorý by mal na to nejaký svoj zvláštny systém zúčtovania, teda že Tebe by vystavil faktúru za prenášanú (akože kupovanú) elektriku .... a potom mame by vystavil faktúru/dobropis za poskytnutie elektriky... Aj keby sa obe dokmenty účtovne vyrovnali, Ty za "odpredaj" by si musel platiť dane a odvody. Uvedený systém si viem celkom živo a funkčne predstaviť, aj keď zatiaľ neviem o žiadnom posyktovateľovi, ktorý by to takto zúčtovával. Ak ale niekto z mocných nájde nejakú výhodu takéhoto systému zúčtovania, hneď to legislatívne nariadia. Je to ako s parkovaním v mestách. Ešte pred 10 - 20 rokmi sa dalo parkovať autom takmer na každej nevyužitej ploche. Nikomu nik nezavadzial a motoristi boli spokojní. Postupne vlastníci týchto pozemkov prišli na to, že ako môžu vydrankať za parkovanie peniaze. Dnes už v širších centrách väčšiny miest zadarmo nezaparkuješ nikde. A to ani na miestach, kde je kopec voľného priestoru a nikomu by si neprekážal.Odpoveď na príspevok od petersd:
@iamriso Z toho mi vychádza jednoduché pravidlo: … @petersd ja stále očakávam, že prídu nejaké jasné pravidlá (priamo od nejakého ministerstva), lebo takto si to každý vyloží inak a stále len pribúdajú otázky.. mne z toho vychádza to, že proste dať fyzickú batériu a prebytky zadarmo odovzdávať, ak teda nechcem platiť dane, odvody... no uvidíme, aké info ešte prídu do konca rokaOdpoveď na príspevok od iamriso:
Dovolím si sem pridať screenshot z FB skupiny, kd… @iamriso a tymto vyjadrenim zse je zaklincovane vsetko a netreba ani cakat finalnu podobu. :DOdpoveď na príspevok od rapidek:
@iamriso a tymto vyjadrenim zse je zaklincovane v… @rapidek čiže ako to treba chápať... alebo ako to chápeš Ty?Odpoveď na príspevok od petersd:
@rapidek čiže ako to treba chápať... alebo ako to… @petersd ja to chapem tak, ze sa budeme spravat po taliansky, resp po mafiansky. Za bezodplatnu dodavku, ta ochranime...Odpoveď na príspevok od rkorba:
Ludia konecne pochopia, ze na co dostali dotacie … @rkorba tymto zavaznym skratom sa poniektorym prerusil aj kontaktor do virtualnej baterie :DOdpoveď na príspevok od iamriso:
v Taliansku dotácie a v UK začínajú s daňami.. … @iamriso U nás bude kompromisné riešenie: Daň dostaneš a dotáciu žiadnu.Odpoveď na príspevok od iamriso:
Tak na nejakú dobu máme kľud 🙂 @iamriso A Viskupic je kto??? ked to tu davas ako jednoznacnu odpoved?