Ako dlho sa robia elekroinštalácie v dome?

Dobrý deň, ako dlho by mala trvať priemerne elektrikárovi spraviť elektroinštalácie, rozvody, zásuvky, vypínače na dome cca 120m2? Viem,že záleží na veľa faktoroch a náročnosti.
Odpovedať
je fajn, ze to vies :)
Odpovedať
@gashtaan Lol, len mesiac sa mi zdá dlhooo. Tak, či máme lenivého elektrikára ale si len ja predstavujem všetko jednoducho.
Odpovedať
@eryykah asi skôr to druhé :-D :-D Niektoré veci trochu dlhšie trvajú a je lepšie ísť pomalšie a poriadne ako potom mať s niečim problém. Musíš byť len trpezlivá!
Odpovedať
@eryykah Záleži hlavne od šikovnosti elektrikára, či má aj inde robotu a či je iba jeden alebo je ich viac. Ale ak ti robia komplet - teda sekajú drážky pre káble, naťahujú káble, a máš len jedného človeka, tak mesiac nie je veľa. Však popri tom sa môžu robiť aj iné práce - napr. osadiť okná, urobiť rozvody vody a pod. Elektrina sa aj tak robí na etapy. Najprv sa vysekajú drážky, potom sa natiahnu káble a osadia inštgalačné krabice. Potom nemá čo robiť, lebo musí čakať na nanesienie omietky. Po omietkach (prípadne až po maľovke) môže inštalovať vypínače, svetlá a zásuvky.
Odpovedať
@chrobak7 no práve omietka už je hotová, omaľované takmer všade, ostala ešte táto stena s káblami a zásuvky, vypínače.
Odpovedať
@eryykah A čo tam robí ten mesiac? Ako často je na stavbe? Každý deň? Koľko hodín denne? Ak už montuje vypínače a zásuvky, tak si pozri, koľko toho urobí za deň. Však si ho skontroluj, čo robí. Alebo nechodíš na stavbu pozerať postup prác? Platíš ho na hodiny, alebo máte dohodnutú cenu za vykonanú prácu?
Odpovedať
@eryykah mne to urobili za dva a pol dna komplet aj s bleskozvodom.
Odpovedať
@eryykah rezervy si teda nechal riadne :-)
Odpovedať
toto mi velmi pripomína toho "elektrikára" čo u mňa začal, a dorába do dnes :-D
Odpovedať
@chrobak7 teraz nič nerobil dlho, sme mysleli, že za týždeň zmáknuté bude mať a on teda prezradil, že mesiac na tom bude robiť, čo teda trochen sťažilo plánovanie ďalších prác ako podlahy+nivelácia. Je tam dosť intelignetnej elektroinštalácie 8-) @originalx no tiež som dostala info o takej dobe 3 dni, plus tam mali o kilometre viac káblov viac IE, plus fotovoltaika s batériou etc. tak neviem, že čo je u nás také špeciálne.
Odpovedať
mesiac ?sak tolko netrva ani rekonstrukcia v panelaku s beton panelom :D sak ale ak je plateny od hodiny ...:D
Odpovedať
Profilova fotka
@eryykah trochen trebalo termín začatia a odovzdania prác dohodnúť predom ;) aj keď sekať drážky a ťahať káble mesiac je dlhá doba aj v prípade že to robí sám a len po víkendoch. Za predpokladu že má projekt.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@eryykah Tak on to nerobí mesiac. On to mesiac fláka, nerobí u vás. Keby sa do toho pustil, tak do týždňa to musí mať hotové, aj keby to robil pomaly.
Odpovedať
@eryykah ale automatizácia je niečo iné ako normálna elektroinštalácia... Nám dvom to trvá na bungalove, klasika inštalácia, 10x10 napr: 1. Etapa: drážky, osadenie krabíc, rozvádzača, natiahnutie káblov /elektrina, sat, net/, ekvi svorka, pospojovanie,... Proste nachystané na omietky 2-3 dni. 2. Etapa: osadenie zásuviek, vypínačov, zapojenie rozvádzača, bleskozvod 2-3 dni. Medzi etapami je pauza - pokým nieje vymaľované.
Odpovedať
Profilova fotka
Zaujimave ze vsade mate omietky a omalovane okrem tejto jednej miestnosti a tam ani rozvadzac ani nic len hole kable a hole steny ziadne drazky cize rozvadzac nepojde do steny ale bude volne postaveny takze neviem preco steto neomietli a mozno caka na to.. Inak na IE sa mi tam zda celkom malo kabelaze tam sa vzatcsa taha kazde svetlo alebo zasuvka pripadne u niektorych aj kazde tlacitko zvlast alebo nevidno vsetko..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?