Odpoveď na príspevok od filip02:
zdravim potrebujem poradit ako vyriešit zatepleni… @filip02 My sme to na staršom dome mali presne ako si to tam dokreslil.Dolezite je aby ostal veniec v teple.Akuratpri skridle som vatu vytvaroval tak,aby sa jej priamo nedotýkala.Je to tak 15rokov bez problému.Odpoveď na príspevok od dusan72:
@filip02 My sme to na staršom dome mali presne ak… @dusan72 ok ... tak 15rokov sa da už povedat že je overene časom :)Odpoveď na príspevok od filip02:
zdravim potrebujem poradit ako vyriešit zatepleni… @filip02 ten veniec by mal zostať v teple aj zpredu, nie iba zo strany strechy. Aby neťahal chlad do tej betonovej platne. Netuším, aký k nemu bude prístup z opačnej strany, ale nevidím to veľmi ružovo. Ja mám drevený krov a pod latami medzi krokvami dostaočnú medzeru, kde som zaizoloval vatou atiku z oboch strán. Ak z vonka nemáš betonové podstrešie prečnievajúce od stien, tak by to mohlo byť OK.. Ak máš, tak sa asi k vencu odpredu nedostaneš.Odpoveď na príspevok od zicher:
@filip02 ten veniec by mal zostať v teple aj zpre… @zicher asi uplne nechapem čo myslite tym z predu kde z predu ? je to Ačkova strecha z predu su štity ktore su zateplene a na prvej fotke je pohlad z vonku kde zateplenie steny 20cm je vytahnute až po koniec venca a zvrchu je natlačena izolacia +-10cm medzi krokvami nikdy to nebude dokonale zateplene kedže cela strecha je železna a nijak nezabranim tomu aby neprechadzal chlad z kovovej pomurnice ktora leži na venci. mne sa skorej jednalo o to ako vyriešit kontakt zateplenia zo škridlou alebo celkvo o nejaky navrh ako to čo najlepšie zateplit povala je neobyvana nevyuživana nevytapana max využitie na odkladanie zbytočnosti šak to poznáte. :)Odpoveď na príspevok od filip02:
@zicher asi uplne nechapem čo myslite tym z predu… @filip02 jasne, chápem.. Niektoré staršie domy majú okolo venca vystupujúcu betonovú plochu-podstrešie. Ale opísal si, ako to máš, tak je zjavné, že to betonové podstrešie nemáš. Bude v poriadku zatepliť to tak, ako si nakreslil... Nič lepšie sa asi vymyslieť nedá.