Zateplenie venca v stite

Vopred sa ospravedlnujem, ak sa to tu uz riesilo, ale nenasiel som. Chcel by som Vas poprosit o radu, co robit z tehlami, ktore su ulozene nad vencom, ktory je sucastou stitu na 2NP. Konstrukcia SDK je planovana, ako som naznacil na obrazku zelenou. Vzdialenost medzi vencom a poistnou foliou je 35cm. Mam tehly odstranit a miestno nich vlozit EPS v dvoch vrstvach 200mm a 150mm alebo to mozem nechat tak a len dolepim EPS do fugy medzi tehlami a foliou? Stit bude z vonku izolovany EPS 200mm, strop bude izolovany 400mm fukanej kamenej vlny. Dakujem za vsetky postrehy.
Odpovedať
@icko01 ja by som to zateplil zvnutra polystyrenom a dolepil do fugy. N asvojom dome som sikmy veniec zateploval xps zvonku aj z vnutra do debnenia a potom este lepil do fugy. Tak isto by som tehly resp. veniec zateplil zvnutra v tej vodorovnej casti.
Odpovedať
@sucky1 Dakujem za nazor. Ma nejaky vyznam zateplovat to zvnutra polystyrenom, ked kamenna vlna aj tak vyplni to miesto?
Odpovedať
Profilova fotka
Ak správne počítam, tak medzi poistnou izoláciou a posledeným radom tehál (na venci) ti zostáva cca 10cm... Ja by som to osobne dolepil polystyrénom alebo tam vlozil vatu. Najideálnejšie by bolo, keby tam namiesto tehly je nalepený ytong 150mm a na to uložíš 20cm polystyrénu / vaty... Vtedy by bol tepelný odpor približne rovnaký zo všetkých smerov. Potom samozrejme pozor pri kotvení zateplenia fasády, aby sa nekotvilo úplne pri vrchu
Odpovedať
@icko01 vo vodorovnej casti zateplit zvnutra veniec (neviem ci az tam dosiahne vata) a este aspon pol metra nad nim, aby sa znizil prestup tepla z tehal nad vencom do podstresneho priestoru
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?