Zateplenie mineralnou vlnou terasy ktorá je súčasťou domu

Dobrý deň, Chcela by som sa poradiť, momentálne pokladame na zateplenie stropu bungalovu mineralnu vatu na parozabrannu foliu. Čo je však moja otázka je, že máme terasu, ktorá je súčasťou domu a je teda pod strechou. Otázka je či aj na strop terasy treba položiť mineralnu vlnu. Terasa je už zvonku oblepena polystyrenom 15cm. Strop je ytong economy čiže tvarnicovy. Zateplenie sa pokladá 2x15cm mineralna vlna...vraj je kvalitnejšia a preto stačí 30cm miesto pôvodných 40cm. Ďakujem za radu.
Odpovedať
@novybungalov nad terasou je izolácia zbytočná. Jediné čo treba docieliť, aby všetky konštrukcie a prvky ktoré sa dotýkajú prvkov prechádzajúcich nad priestor interiéru boli dostatočne izolované.
Odpovedať
@slavoslav ďakujem za odpoveď, bungalov je kocka, čiže ten strop nad terasou je súčasťou jednej veľkej plochy. Ako myslíte žeby mali byť prechodove prvky izolované? Zvrchu je len betón ktorý je zaliaty medzi tvarnicami...neviem či dobre vysvetľujem. Adam je aj zateplenie zbytočne neznamená že je tam na škodu, či? 🙂 ďakujem ešte raz
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?