Zateplenie je to v poriadku

Dobrý večer čo si myslíte o tom to zatepleni?? Majster tvrdí že 20cm sa nedá rezat rovno.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
nam práve teraz robili 10 cm, ale to bolo perfektne rezane a ukladané, takmer bez medzier
Odpovedať
Majstra kopni rychlo a co najsilnejsie do zadku. Jasne ze sa da rezat uplne bez problemov rovno. Len sa mu s tym nechce babrat a chce rychlo zarobit alebo je naozaj gramblavy.
Odpovedať
@rado323f pekna tragedia to musi byt majster pur pena!
Odpovedať
Akoze mne robili tiez 20cm, ale toto co mas na fotkach je teda riadna fuserina a robota narychlo.
Odpovedať
To ma na tom hnevá najviac že už mi robil omietky v celku dobre, staval plot,atď tak som si myslel že aj zateplenie zvládne. Takto by som to asi ani je nedokázal spraviť. Ale čo s tym teraz celé strhnúť a nanovo je spravené cca pol domu. Už keď som vydel vrch čo mi zateplovat sa mi to moc nepáčilo ale medzi vaznikom je veľa rezania tak som bral ale toto je moc.
Odpovedať
Mrzí ma to. Toto by som si na dome za žiadnu cenu nenechal.Zaujíma ma, ako ten polystyrén lepili - zo srandy by som jeden strhol a skontroloval. ( Práca súca do nasledujúceho vlákna http://www.modrastrecha.sk/forum/voln... )
Odpovedať
To už zachráni len purpena všetky medzery vyplniť a rýchlo zatiahnuť lepidlom nech to neni vidieť
Odpovedať
@rado323f majster ma pravdu, 20cm PS sa nedá rezať na presno - nožom. Preto treba doniesť z pozicovne rezacku a uvidíš, ako deamaticky sa zlepší výsledok práce. Aj jeho to bude viac baviť. Ostatne vypeň penou
Odpovedať
@catscan to je pravda že sa nedá úplne presne rezat ale ja som ho zavolal na prácu a on si ma zabezpečiť naradie. Ja robím tiež elektriku a nikdy ma nenapadlo pýtať po zákazníkovi rezacku na drazky. Vedel do čoho ide. Neviem či to nerazal pilkou na drevo. Ale to už je jedno mne ide len o to či to pôjde nejako zachrániť.
Odpovedať
@marek_p čo som pozeral tak dávali ramcek a dve buchty. Len som nemal čas pri nich stať celý čas.
Odpovedať
Osobni zkusenost je, ze jak je majitel na stavbe tak se delaji ramecky a pokud je pryc tak se lepi na buchty.
Odpovedať
@rado323f Nariekaš, akoby ti šla stavba spadnúť, nad takou prkotinou - vystrieka to pur penou, zreže a hotovo... Alebo to teda postŕhaj, daj to niekomu inému, ten ti to nalepí ešte viac na krivo, potom proces zopakuj, potom znovu, až nakoniec prídeš na to, že si si to mal dávno spraviť sám...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@catscan z pozicovne? Majster ma mat vsetko naradie, fuseri si poziciavaju!
Odpovedať
@beginner7 keby som si to robil sám nepoviem ani slovo alebo známi za darmo. Ale keď si človek za niečo platí ocakava nejakú kvalitu.
Odpovedať
@beginner7 presne ako pise @rado323f preco majster tvrdi ze to vie a pritom robota je uplna katastrofa. Rezat nozom EPS ?? uz len toto keby som videl tak leti prec pri takej hrubke to realne rovno rezat ani nejde. :-) ked sa za to plati clovek ocakava ze majster bude skuseny a vediet to lepsie ako on sam. A preto si zato zaplatim aby som to ja sam neodfusoval.
Odpovedať
@rado323f Stavebny dozor mas naco? Zavolaj ho, nech ukaze nedostatky tym co to robia.
Odpovedať
To nemusi ani stavebny vidieť proste to nie je spravené dobre. Bol som sa pozrieť na jeden dom kde si to robil majiteľ s otcom a bolo to ďaleko lepšie spravené. A to robily prvi krát v živote.
Odpovedať
S majstrom som sa dnes rozlúčil vyplatil som ho za to čo spravil a tym som to snim uzavrel. Možno som ho ani nemal vyplácať ale nepotrebujem aby ma niekde ohovaral s tym ze mi zateplil pol domu zadarmo. Ale zas asi vedel že to nie je úplne dobre zabral len polovicu za pracu.
Odpovedať
@rado323f určite by som to nestrhal. Všetky medzery pekne povyplnuj penou a zbytok si nalep radšej sám. Ja som minuly rok tiež robil cely dom sám a vyzeralo to ďaleko, ďaleko lepšie
Odpovedať
Profilova fotka
@rado323f len 4 veci potrebuješ na dobrý výsledok....kvalitnú rezačku, PUR lepidlo, vodováhu, čas.
Odpovedať
@eagleowl este aj lesenie by sa hodilo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mpfnordy mne na bungalov nebolo treba....
Odpovedať
Ked u mna "zateplovaci" zacali predvadzat nieco podobne, isli kade lahsie....bez milosti.
Odpovedať
@mpfnordy Trochu smiešne argumenty :). Nože na EPS sa bežne predávajú v stavebninách, bežne používajú a pochybujem, že k nim existuje nejaký schválený návod, resp. obmedzenie, do akej hrúbky EPS je ich možné použiť... Kvalitná rezačka na polystyrén..., pozrel si niekto, koľko také "zázraky techniky" stoja? To ako zadávateľovi témy nedocvaklo, že dotyčný majster niečo také nemá? Podľa popisu to bolo jasné... A napokon, zrejme tak ako na všetko dnes, ani na zateplenie predpokladám, že neexistuje nejaká norma, predpis... - proste ako má taká zateplená fasáda vyzerať. Lebo to by ani profíci zrejme nemali do čoho pichnúť, keď vidím niektoré tie paneláky "zateplené"... Čiže každý majstra zo stavby vyhodí, ale zaplatiť tak či tak musí a reklamovať sa to tak či tak nikde nedá...
Odpovedať
@beginner7 v jednom mas pravdu tu vobec nejde o rezacku. U mna ju tiez nemali a taketo som ani zdaleka nemal. Ale aj ked detaily mozu skreslovat. Je to fuserina. Od medzier, cez zalozenie krabice, prechod kabla (mozno aj chyba investora) az po lepenie dosiek zhora. A predstav si, ze na zateplenie norma je. Od roku 2015 dost prisna a co sledujem aj zateplenia panelakov tak sa dost dba na dodrziavanie. Ak nie tak to je prevazne chyba investora, ktory ide bud prilis po cene alebo ma slaby dozor.
Odpovedať
namiesto rezacky je velmi dobra nahrada chvostova pila s dlhym pevnym listom
Odpovedať
@beginner7 no argument kolko taky zazrak stoji tiez nieje najlepsi... Ak ponukam sluzbu tak sa snazim mat aj naradie ktore mi moju pracu ulachci a zaroven budem za mnou aj lepsi efekt. Neviem osobne keby som v automatizacii kde robim mal pouzivat lacne naradie tak uz tu ani nerobim davno som prec...takze ak si za nieco platia tiez ocakavaju kvalitu a nie len to ze praca bude hotova a ide sa dalej.
Odpovedať
Profilova fotka
@rado323f netreba z toho robit tragediu, nevidim na tom nic zle, medzery ci su ci niesu na pohlad viditelne je tak ci tak dobre zapenit, a ver ze to so spotrebou peni nerobi nic, u mna bolo prvorade aby bom polystyren nalepeny kontaktne na fasadu, vodovahu som nepouzival, tiez to miestami hlavne kde sa vyrezavalo vyzeralo zle a rezal som odporovou, no zabera to kopec casu, penu by som tam daval tak ci tak takze nema zmysel sa zdrziavt totelne peesnym rezanim, a ak zle odrezes? co sa vyhodi doska?
Odpovedať
@mpfnordy Už sa budem opakovať - už zo zadania otázky je jasné, že dotyčný majster bol tzv. majster na všetko, čiže nebol to nejaký špecialista zateplovač alebo niečo podobné. Chcel som tým povedať, že to malo byť zadávateľovi témy hneď jasné a tým pádom nemohol očakávať nejaké zázraky. Preboha, bavíme sa tu o polystyréne nacapenom na fasádu, je to tá najväčšia banalita na stavbe, hocikedy sa to dá precapiť, docapiť ďalší a to v pohode svojpomocne... Už som to tu asi spomínal, ja by som dal priamo do zákona, že sám stavebník musí realizovať svojpomocne jednu stavebnú fázu podľa vlastného výberu, capkanie polystyrénu po stenách by bolo na to ako stvorené... Takéto ustanovenie by malo hneď niekoľko pozitívnych efektov - od predĺženia doby výstavby cez získanie poznatkov a zručností až po uvedomenie si skutočnej ceny poctivej fyzickej práce atď. Lenže už sme v EU...
Odpovedať
@jblaze To s tým dopeňovaním je pravda - ja už keď som dopredu videl, že budem mať nejakú tú medzeru, ktorú som sa zo začiatku snažil čo najviac eliminovať, tak som ju neskôr nechal skôr väčšiu, aby som tam vedel v pohode vopchať koniec PUR pištole a dobre to vypeniť... Možno aj tento majster to nechával naschvál "voľnejšie"... :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?