Kolaudácia bez zateplenia - je to možné?

Dobrý deň, prosím Vás, chcem sa opýtať, že či máte niekto skúsenosť s kolaudovanim stavby zatiaľ bez zateplenia. Chystáme sa zatepľovať v jeseni nakoľko partia môže až v jeseni, ale kolaudovat kvôli hypotéke potrebujeme už teraz. Energetický certifikát nám teraz vyšiel na triedu B, ale po zatepleni A. Prosím, neviete ako to uznávajú na stavebných úradoch? Viem, že najlepšie je pýtať sa priamo tam, ale chcem vedieť, aké sú Vaše praktické skúsenosti. Veľká vďaka.
Odpovedať
Tiez ma to zaujima, pripadne aky je rozdiel pri starom dome rekonstruovanom, hoci na nove stav. Povolenie, ci je to jednoduchsie alebo to iste
Odpovedať
Ja som sa na to pytala a pani u nas na stav.urade mi povedala, ze bez zateplenia neskolaudujem
Odpovedať
Ku kolaudacii je potrebny energeticky certifikat, ten musi vyjst na hodnotu v stav. povoleni a lepsie, cize A1 predpokladam. Ak taku hodnotu nedosiahnes bez zateplenia, nemalo by byt mozne skolaudovat. Popytaj sa v banke na odklad kolaudacii, pravdepodobne by to nemusel byt problem, ale budu to chciet mat spoplatnene.
Odpovedať
@smilegirl311 skolaudujes v pohode. Tiež to mám rovnako. Mám certifikát na aktual stav bez zateplenia na B a po zateplení na A. Je to v certifikáte prepočítané so zateplením, ktoré je potrebné dorobiť, čo je aj napísané v certifikáte ako nedostatok, ktorý treba napravit. Rovnako to dá do potrebných náprav stavebný úrad pri kolaudácii.
Odpovedať
@smilegirl311 mne robili certifikát tu: https://www.energocert.sk/?energetick...
Odpovedať
@smilegirl311
Odpovedať
Podla mna sa to da a mas tu ludi, ktori si tym uz presli. Budes to mat sice aj v kolaudacnom rozhodnuti zapisane, ako potrebne napravy, ale to casom date
Odpovedať
@rencipo no ved v jeseni chceme zatepľovať a to ze tam bude nejaká náprava by nám veru nevadilo. Veľmi ďakujem všetkým za reakcie
Odpovedať
@smilegirl311 v banke sa da predlzit termin kolaudacie. Da sa v pohode predlzit o niekolko mesiacov treba dat ziadost.A teraz kolauduju kedze je takato situacia?
Odpovedať
@megdesign my máme tiež prepočítané a vlastne mame rovnaký výsledok... A Vy ste už skolaudovali? Lebo píšu tu aj tak, že neskolaudejem.... Hm
Odpovedať
@mirana áno, kolauduju, pokým Ti nevadí, že Ti vojdú do domu
Odpovedať
@smilegirl311 skolaudujes. :-) Tu toho napíšu....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Podľa mňa v tom problém nebude. Hlavne spraviť dobrú kávičku, prichystať nejaké tie koláče alebo chlebíky a usmievať sa 🙂
Odpovedať
@smilegirl311 Tak si skoč na stavebný úrad a predĺž si stavebné povolenie a to dones do banky mali by ti predĺžiť aj lehotu na podanie papierov k hypotéke. Nám to tak umožnili aj to som asi 3 týždne meškala lebo zápis skolaudovaného domu do katastra u nas trval až 2 mesiace.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Ozivujem temu uz ste kolaudovali tiez nemame zatepleny dom
Odpovedať
Áno, skolaudovali sme s pripomienkou, že to treba zatepliť...... A teda už máme aj zateplene..... Vraj sa to vo veľa prípadoch robí tak, ako aj nám to robili.... S pripomienkou
Odpovedať
Nám to tak odmietla urobiť pani na stavebnom úrade. Ze ona ide podľa zákona.
Odpovedať
@ecuk podla akeho?! Ja som skolaudoval bez zateplenia.
Odpovedať
Ujo kolaudoval minulu jesen a bez problemov, akurat zatepluje. Aj my pocitame, ze budeme kolaudovat bez zateplenia a dodatocne zateplime.
Odpovedať
@profistavbari to mi nepovedala, ale príde mi to divne, ze dakto môže a dakto nie. Aj firmy, čo ponúkajú energeticky certifikát majú túto záležitosť v popise a asi by to nerobili keby to nebolo v súlade so zákonom.
Odpovedať
Tiež zateplujeme 15tkou (v čase objednania bola dostupná iba 15 väčšie čísla iba čakacia doba-2-3 mes.) ale ako čítam tak čítam tak stále nechápem na čo je ten energetický certifikát dobrý pre mňa???
Odpovedať
@ecuk firma ktora vypracuje en.cert. nepojde na stavbu a vyratava z toho co im poviete.
Odpovedať
@profistavbari ja viem ze nepríde, ale píše práve o tej možnosti, že sa pred zateplenim spraví ten certifikát ku kolaudácii ale v kolaudácii sa to uvedie ako nedostatok ktorý treba dorobiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?