Je tento spôsob zateplenia v poriadku?

Prosim vas je podla vas toto riesenie zateplenia ok ? Pripadne ak mozte nejake rady na ine riesenie .... Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
blacksr Vám napíše, že je to málo, ale je to koštrukčne správne.
Odpovedať
@jan45 Vonkajsi ako aj vnutorny bude sedy EPS ... Dakujem pekne mne sa jednalo prave o to ci je to konstrukcne spravne ....
Odpovedať
@rmu ako pise jan45 je to konstrukcne spravne ale niektori maju nazor ze su potrebne hrubsie izolacie, my sme davali 10 a 12 cm....
Odpovedať
@marrad Keby som staval este raz tak na podlahu dam tych 15 cm.a na vonkajsi asi tych 20 cm. Ale osobne si myslim ze aj tieto hrubky nie su az take zle ... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@rmu Ked pozeram na vysku XPS pri zakladoch, je tam 70 cm... doska XPS ma vysku 60 cm, to tych 10 cm budes prirezavat?´Bol by problem to o 10 cm znizit?
Odpovedať
@marrad ale ti, o ktorych hovoris sa na to mozno pozeraju trochu inak ako "10 cm staci" ,,, alebo chces povedat, ze prestup tepla cez material hrubky 10 cm s λ 0,039 je rovnaky ako pri 20 cm s rovnakou λ ? je tu ista hranica kedy sa z ekonomickeho hladiska neoplati nahanat kazdy cm izolacie, ale 10 vs. 20 to nie je.
Odpovedať
@jancusa2000 Bud na spodku dam 10 cm kus a bude plnit ulohu vyrovnavacieho kusa a na to uz cele platne na lezato alebo proste dam o tych 10 cm vyssie ... Uvidim este ale rozhodne varianta ktoru popisujes je jednoduchsia a rychlejsia ...:) Alebo na spodok povkladam zbytky XPS alebo EPS co ostanu z podlahy :)
Odpovedať
@pemix 10 vs 20 to mas pravdu ale napr. porovnavat uz 16 cm Greywall s 20 cm klasickeho bieleho 70 F uz vela tepla neusetri - u mna. V kazdom pripade mas pravdu a vela zavisi ani nie od stavebnika ale projektanta lebo nie vsetci sa venuju tak podrobne stavbe ale proste idu podla projektu.
Odpovedať
@rmu to nie, tu v pripade oboch (16 sedy ... 20 klasika) je R takmer zhodne, otazna je uz len cena z m3 ... a ze projektant povie 10 cm staci, taka je norma ... no, on v tom byvat nebude a svoju povinnost si splnil, naco by sa trapil dalej. ja stojim pred otazkou ci dat 20 sedy alebo biely,,,zatial to vychadza tak, ze pridana hodnota sedeho voci bielemu je nula cela nula (zelany efekt uspory tepla pri "mierne" zvysenom odpore je zmazany vyssou cenou sedeho EPS).
Odpovedať
@pemix Myslim ale cenovo je skoro zhodne ak by si dal napr. 17 cm sedeho v porovnani s 20 cm bieleho. Plus mas menej zapustene okna ... Treba porovnavat takto sedy vs biely a nie rovnake hrubky ale ronake R. ja davam sedy do podlahy skrz toho ze mi nevojde tolko bieleho a detto na fasadu. Aj ked so zvacsujucou hrubkou fasadneho EPS su okna dost zapustene uz - pokial na to clovek nemysli hned a nepusti ich von .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@jan45 @blacksr Prosim vas ma vyznam zateplenia sokla teda moj XPS o hrubke 14 cm na obrazku robit v dvoch vrstvach po 7 cm. Alebo sa s tym "neparat" a dat rovno 14 cm XPS. Dakujem
Odpovedať
Ja by som si dovolil tvrdit že sokel by nemal presahovat 0 skutocnej podlahy pretože ak je vysie ako je podlaha tak spodok steny je ochladzovaný viac ako vrch a to je nezmysel kedže na zemi su mraziky, Ja by som dal sokel xps len do vysky podlahy teda tých 20cm ao statok už iba EPS. tým padom by si aj ušetril lebo ti staci dat jeden XPS po dlzke a nie po výske lebo rozmer xps je 60*120, @rmu
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pomiuk Len sokel sa odporuca minimalne 30 cm nad urovnou terenu. A podla toho ako pises by mi vysiel 20 cm. Rozdiel medzi XPS soklovym a fasadnym EPS bude len 2 cm, myslis ze to bude taky rozdiel ktory sa prejavy tym ze spodok steny bude az tak ochladzovany ? Alebo potom urobit ako odporucas len enviem ci pod sokel moze byt pouzity aj fasadny EPS. Cize sokel - marmoleum by bol aj na XPS aj na EPS a pouzil by som rovnake hrubky bez "odskoku"
Odpovedať
@rmu hrubka sa neprejavý lebo XPS ma lepsie izolacne vlastnosti, ale prejaví sa spoj medzi soklom a fasádou ale je to vsetko len teoreticke ja som to urobil tak ako som ti napisal nehladaj v tom vedu zatelpi a bude dobre. A sokel 20cm je dostacujuci niektoré domy nemaju ani 10 poriadne, zalezi od terenu,
Odpovedať
@rmu a ano to by si mohol aj tak urobit, dat rovnaku hrubku a marmolit potiahnut vysie.
Odpovedať
Profilova fotka
@rmu rozsah prác je tak malý, že komplikovať to dvomi vrstvami je zbytočné. Aj výšku by som prispôsobil šírke dosky.
Odpovedať
@jan45 tym padom mi ale na sokel vychadza len 20 cm. Nebude tym padom zaplieskana stena ? Ako som pisal chcel som povodne na spodok dat este 20 cm pasy a tym padom by soklik bol okolo 40 cm co je uz v pohode. Odradil ma prispevok od pomiuk ze xps by nemalo byt nad urovnou vnutornej 0.
Odpovedať
Profilova fotka
@rmu riešenie závisí ajod iných detailov, koľko je široká rímsa, aký je odkvapový chodník, Tá Vaša posledná veta(pomiuk) nemá logiku XPS je izolácia ako každá iná, má špecifické parametre ale môže byť aj na celej stene.
Odpovedať
@jan45 Presadenie strechy bude okolo 80 cm po zatepleni a chodnik okolo domu bude rovnako siroky t.j. 80 cm a vylozeny zamkovou dlazbou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?