Problém s napojením parozábrany na stenu

Zdravim, zateplil som si na stavbe pultovu strechu, no mam problem s napojenim parozabrany na stenu v miestach, kde je strecha najnizsie. Plan bol taky, ze parozabranu budem sponkovat na nosniky po celej ploche, takze by bola nad prieckami a nebola by tak zbytocne prerusovana. Na vyssej strane nie je problem, pretoze medzi nosnikmi a vrchom prieciek mam este cez 50cm miesta na napojenie na stenu, no na opacnej strane to vyzera ako na tejto foto: http://tinypic.com/r/n53amx/8 Priecku uz nechcem davat nizsie, pretoze od podlahy je tam len 2.1m. Parozabranu som chcel vyriesit az po tom, ako mi natiahnu omietky, no potom uz sa mi vobec nepodari parozabranu zahnut za priecku a zatmelit. Co s tym?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
pozri fotoalbum pána.. stevosk
Odpovedať
ten som videl... akurat neviem, co z tych fotiek sa tyka mojeho problemu?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Daj foto
Odpovedať
prilepiť o stenu (podľa druhu povrchu môžeš napenetrovať podklad aby to lepšie držalo).
Odpovedať
v mojej otazke je link na fotku: http://tinypic.com/r/n53amx/8
Odpovedať
@slavoslav praveze tam nemam stenu, na ktoru to prilepit...
Odpovedať
z druhej strany su tie priecky ukoncene nizsie ako je izolacia, tam to nebude problem prilepit.. vid foto.
Odpovedať
a to svetlosivé nie je stena? alebo myslíš stranu s pomúrnicou? Ja na tej fotke nevidím problém. alebo myslíš tú nedomurovanú? Buď ju domuruj, alebo stiahni parozábranu až na ňu ak to má byť výška SDK (nebudeš mať v tom prípade problém so šírením hluku?).
Odpovedať
myslim tu stranu s pomurnicou... chcel som parozabranu urobit po celej ploche strechy, bez toho aby som ju lepil na ten svetlosivy ytong. nie je to tak lepsie? veru, nerozmyslal som nad tym sirenim hluku... neutlmi to SDK strop, ked v nom bude este 6cm vlny?
Odpovedať
ozivim starsiu temu, lebo som sa vlastne nic nedozvedel - bude stacit, ked budem robit parozabranu pre kazdu miestnost zvlast s tym, ze ju potiahnem az na ytong aj tam, kde nie su tie priecky vymurovane az po strechu? Nebudu sa v takomto pripade dostavat pary cez priecky samotne?
Odpovedať
co keby som spravil parozabranu po celej ploche strechy aj nad prieckami a potom k nej prilepil zvisle pasy, ktore by som potiahol po priecky? Bude mi drzat takyto spoj?
Odpovedať
@gashtaan Najlepšie je mať parozábranu celoplošne t.j. aj nad priečkami. Ale nie vždy sa to dá tak spraviť. Ak sa robí parozábrana v každej miestnosti zvlášť, para samozrejme murivom nahor ide, takže tam treba dbať o to, aby boli tieto miesta odvetrané, nedávať na to zhora OSB dosku bez medzier. My sme vložili parozábranu aj pod trámy, ktoré ležia na nosných stenách. Nenosné steny majú nad sebou tiež parozábranu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@blacksr uvedomujem si, ze najlepsie je mat parozabranu celoplosne, preto by som to chcel dosiahnut, no ten detail na nizkej strane neviem ako vyriesit... nemam to ako zahnut za priecku a pritmelit na tu obvodovu stenu :\ Ak urobim parozabranu v kazdej miestnosti zvlast, odvetra sa to z tych priecok v pohode, pokial nad nimi je 36cm vlny a nad nou prevetravana medzera? Ziadnou OSB doskou ani nicim inym to prikryte nebude...
Odpovedať
@gashtaan V pohode.
Odpovedať
Este by ma zaujimala jedna vec - je pravda ze parozabrany s hlinikovou vrstvou (narp. Jutafol N AL 170) blokuju GSM signal? Uz teraz mam v dome signal dost slaby, tak by som si ho nerad oslabil este viac...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ja mam Al parozabranu a telefonovat mozem :)
Odpovedať
@majkoj tak telefonovat zatial mozem aj ja, aj ked obcas som vraj nedostupny, no ak chcem pozriet nieco na internete, tak sa nepohnem kym nevyjdem z domu von :\ Ta moja betonova stavba signalu moc neprospieva aj bez AL folie.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan predpokladam, ze zelezobetonova :), to by vela vysvetlovalo.
Odpovedať
@majkoj praveze nie, steny su skoro bez zeleza... len cca kazde 2m su v betone zvisle stenove vyztuhy.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan mozno mas taku lokalitu kde je slaby signal, mi sme dost trpeli tiez. Mne sa stale telefon prepinal medzi O2 a tcom roomingom, islo ma porazit. Ale nieco poriesili a uz nie je problem.
Odpovedať
@majkoj ani to nie... vyjdem z domu von a signal je vyborny.
Odpovedať
@gashtaan My máme len Al parozábranu a všetko ide.
Odpovedať
ak mam teraz zakrytu vlnu obycajnym igelitom, mozem ho tam nechat a parozabranu davat na neho, ci je lepsie ho dat dole? budem tam davat JUTAFOL 170 AL, takze ziadnu inteligentnu parozabranu ako je ISOVER VARIO. a este jedna vec... treba davat pasy parozabrany kolmo voci spadu strechy, aby pripade poruchy kvapky stekali po nej dole, ci je to jedno a mozem ju davat aj v smere spadu?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ja signal v dome nemam(orange), manzelka (t-com) ma. Pred domom mama obaja plny signal. Mam zatial aj wifinu hore nad foliou a signal je velmi slaby, ked otvorim podkrovne schody signal zasilnie. Takze s tou Al-parozabranou to je pravda.
Odpovedať
@lubosu neskoro pises, uz som objednal tu hlinikovu :\
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan nevadi, pri oknach mam signal a wifina pojde po dokonceni domu dole. Ked podes telefonovat budes stat pri okne a cumiet von :)
Odpovedať
@lubosu momentalne mi ani pri okne nestaci stat pokial chcem byt na nete cez 3G... musim ist az na terasu :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ja by som zobral kratsi kus parozabrany a prestrcil to na danom mieste ten chlp miesta tam este bude nie? Predpokladam ze uz nembudes pokladat druhu vrstvu priecne cez krokvy. Ak je to uplne natesno zobrat pilu na Ytong a spravit 1 cm zarez prevliect foliu ponad stenu ak sa da v kuse ak nie nadpoj zalep paskou na krokve. nasledovne by si mohol aj vypenit tu malu medzeru medzi murivom a foliou.
Odpovedať
@gashtaan ako som popisal v prispevku by som isiel kolmo.
Odpovedať
@lubiee fuuha, neskoro pises, to uz je davno hotove.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?