Uchytenie parozábrany na pomúrnicu

Dobrý večer, riešim dilemu, akým spôsobom uchytiť parozábranu k pomúrnici (resp. v jej okolí). Rozhodujem sa medzi dvomi spôsobmi, ktorý by ste zvolili? Prípadne existuje ešte nejaká iná (vhodnejšia) možnosť? Ďakujem.
Odpovedať
Varianta 2 je určite lepšia a pri realizácii aj lepšie odkontrolovateľná, ale pre správnosť ti doporučujem kontaktovať technický servis napr. Jutafolu, Isoveru, Dorkenu( výrobcovia parozábran to už majú poriešené)
Odpovedať
@samob 2
Odpovedať
Var 2. Ak to chces na 100%, tak cca 10cm ytongu pretri lepidlom, po uschnuti to napenetruj a mas istotu, ze tmel na parozabranu bude dobre drzat. Samozrejme pri omietani je to mozne prekryt omietkou a bude to poistene dvojnasobne.
Odpovedať
u nas sa dava toto, okrem pasok: http://www.doerken.de/bvf-sk/produkte... a kludne zavolajte do Dorkenu, mne velmi pekne vsetko vysvetlili...alebo p. Pokstefl ml.najdete ho stranke Cechu strecharov, nam urobili zle parozabranu a jeho sme si pozvali na konzultaciu parozabrany sikmej strechy, velmi nam pomohol...vyzna sa..
Odpovedať
Profilova fotka
riešenie tohoto detailu pokladám za zbytočné, pretože parozábranu tam ukončíte a pokračuje hmota, ktorá parozábranou nie je. Takéto detaily treba riešiť v súvislostiach.
Odpovedať
@samob Myslím si že lepšia je 1. varianta, lebo umožňuje potiahnúť omietku zo steny na XPS. U parozábrany ide hlavne o to, aby tam nebola diera cez ktorú by fučať vzduch a kondenzovalo veľa vody. XPS a veniec ani neprepúšťajú paru.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokial ide o pripojenie parozabrany na cokolvek (EPS, beton, drevo a pod. ) IzoSealing D2100 lepi agresivne a pritom pruzne.... Pricom pri lepeni nie je problem mineralny material, alebo iny podklad, ale PE folia, na ktoru okrem vinylkopolymeru tazko nieco spolahlivo najst... existuje este lepiaci profil IzoRoof DSS, ktorym to ide velmi rychlo a okamzite, je ale drahsi na bezny meter, hodi sa skôr tam, kde majstri potrebuju velmi rychlo prilepit parozabranu a dalej pokracovat v praci...
Odpovedať
Ďakujem páni za reakcie, pôjdem teda do varianty 2; možno s jednou úpravou, že parozábranu ukončím na XPS.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
@drasnican1 Využijem tému na otázku, keď potrebujem nalepiť parozábrany na ipu spod forsty ktorá je pod stlpom zo strechy? Tak, 100m potrebujem asi nalepiť...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?