Nalepenie parozábrany na trám/drevo pod stolicou strechy, alebo na ipu pod trámom/drevom...???

Profilova fotka
Čaute chcem sa trošku poradiť o mojom detaile parozábrany... Pod stolicou strechy mám na betóne ipu a drevený trám po celom obvode stolice pod spomenutým trámom, chcem sa spýtať či je možné z technického hľadiska nalepiť parozábranu: 1. Na ten trám pod stolicou (bolo by to o 100 % jednoduchšie riešenie ako číslo 2.) 2. nalepiť parozábranu na pretrcajucu IPU spod trámu. Snažil som sa nakresliť aj rez strechy, ktorý vysvetľuje situáciu. Zloženie stropu je/bude - omietka - sadrokartón - sietka s lepidlom - strop premac + 2cm nadbetonávka - EPS100 2 cm - parozábrana - 30 cm EPS NEO šedý (v 3 vrstvách 3c10cm) - OSB doska 8/12 mm Ide mi v podstate o zistenie, či keď nalepím parozábranu na to drevo nebude to problém do buducnosti, pretože potom logicky na tá para dostane až k drevu na ktorom je stolica strechy.... Ďakujem za odpoveď. :-)
Odpovedať
@predatorzv je lepšie nalepiť parozábranu na IPU
Odpovedať
Profilova fotka
@predatorzv @slavoslav Práve mi napísal projektant domu, že je možno lepiť aj 1. aj 2., že vraj ako mi je lepšie 🤣🤣🤣 Jasne, ze 1 😁😁😁😁😁😁 Vyriešené, uzatvaram.
Odpovedať
Profilova fotka
@predatorzv ale je to zbytočná práca, strop má akumulačnú schopnosť a para sa bude v ňom zrážať aj bez parozábrany. tiež nevidím dôvod na EPS Neo, keď aj, tak komôrkový systém aspoň o štvrtinu menej materiálu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?