Ako sa zatepľuje základova doska?

do ktorej časti základovej dosky alebo základov treba umiestniť vodorovnú tepelnú izoláciu (uvažujem o 15 až 20 cm hrúbke) , pozerala som na pár foto a nikde som sa s touto tepelnou izoláciou nestretla aj keď v komentároch je spomínaná, vďaka.
Odpovedať
buď pod dosku alebo pod poter, ak nie je doska, ale pásy s podkladným betónom, ktorému sa tiež ľudovo nadáva doska :-)
Odpovedať
Profilova fotka
blacksr ako si to predstavujes pod dosku to ako na kari siet a potom zaliat ci ako?Dakujem
Odpovedať
Pod základoch dosku t.j. Najprv sa položí tep.izolácia a na ňu sa robí liter.
Odpovedať
tuto otazku si mala dať v diskusii takto sa vela nedozvieme :-| zatial som z toho vela nepochopila :-)
Odpovedať
Profilova fotka
vodorovná tepelná izolácia sa podkladá nasledovne: na základovú dosku sa naniese napr. penetral, potom napr. hydrobit/hydroizolácia/, potom folia aby hydroizolácia neleptala xps dosky. Tie sa položia až po urobení rozvodov/voda atď. na to ide ešte kari sieť beton a podlaha. Ja budem mať 18 cm styroduru. S tým že mam zateplené styrodurom 10 cm základové pásy až po koniec sokla.
Odpovedať
Dobrý den. Zde na odkazu jsou skoro všechny detaily, jak by se to všechno mělo dělat. Pro Vás je důležitý bod č.52, kde jsou nějaké detaily pro různé alternativy. Z toho byste to snad mohla pochopit : http://www.tepelnymost.cz/index.php?p... Nicméně, jak již psala blacksr, čili paní Jarka, tak je možné izolovat jak pod deskou, tak nad deskou. Každá alternativa je trochu jiná a má jiné návaznosti na řešení tepelných mostů. A vzhledem k možnosti jedné odpovědi k tomu asi více neřeknu. S pozdravem Laďa
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?