Terasa - zateplenie základov a odizolovanie

Profilova fotka
máme zastrešenú terasu, v rámci betónovania základov sa zaliali aj patky - pásy na terasu lenže máme teraz takýto problém nechceme betónovať terasu chceme len zhutniť štrkový podklad , na to piesok a potom ukladať betónovú dlažbu, okolo obrubník výška terasy po rozhrabaní štrkového podkladu je presne po úroveň DT oteplenej XPS teraz nasleduje jeden rad ytongu a terasové dvere - potrebujem ešte vysypat piesok a položiť dlažbu, prípadne urobiť jeden plytký schodík od terasových dverí na terasu- ale! čo ma zaujíma: čo s tým ytongom? ktorý by som potrebovala prisypať pieskom? natrieť ho tým asfaltovým penetrákom či čo to je a nalepiť lepenku a xps alebo ako chcrániť tú stenu? aby to nevlhlo treba oddeliť tie základy terasy od základov domu? tepelne? na nižšej strane no problem tam to je ale na vyššej strane tam na rohu domu (obyvačka/terasa) mame vyliaty beton vyššie - zvýšilo sa a museli by sme zasekať izoláciu do pásu (oddeliť pás terasy od základov domu) lebo tam sme dali xps po obvode základového pásu patky.... skusim pripojiť foto
Odpovedať
@olivia97 problem nie je to, co urobis so zbytocnymi patkami. Problem je chybne rozhodnutie nebetonovat terasu. Mas urobenu pripravu. Strkove lozko bude vzdy menejcenne. Aky je dovod? Kubik betonu stoji 50 E, a po platnu staci hlina. Strkove lozko bez betonu je 40 cm kamena.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 pre mna nie je toto problem - teda patky ako také ale ako správne odizolovat terasu po dlžke steny aj na pásoch (patkách)
Odpovedať
@olivia97 spravne sa izoluje iba betonova platna 5 az 10 xps. Jednoducho sa DT oblozia styrodurom, a zaleje beton v salungu. Ak tam platna nebude, treba normalne urobit sokel. Ale rozhodnutie nebetonovat je podla mna chybne. Mysli na to, ze po vybetonovani mas hned pouzitelnu terasu, ktoru nemusis oblozit roky, a rozhodnut sa pohodlne pre material, ktory sa hodi k domu. Terasa dostava pri dokoncovani zabrat, a na dlazbe ti zostanu flaky od farby, omietky, cementu, lepidla. Budes mat vzorky kazdeho materialu v dome.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 tak ono mi sme už v inej faze toto su fotky ked sme robili platnu a teraz už omietame dnu neviem skúsim to ešte prebrať s manželom ale v podstate to asi nebudeme betonovať lebo pozemok máme už viac menej zrovnaný a rozdiel vo výške terasy je minimalny a teraz to nanovo okopávať vkladat DT po obvode terasy a zalievat betonom už asi nie....tak preto toto riešenie a vybetonovať to možeme kedykoľvek ono ide o to že necheme aby nám to niekde pri tom spoji vlhlo alebo čo preto ma zaujíma ako to riešiť v tomto stave
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?