Kto zateplil základovú dosku?

Profilova fotka
Listujem vo fotoblogu už dosť dlho a nevidím žiadne fotky :-( , prosím, kto má nech mi pošle link. Ď ;-)
Odpovedať
mio23, ferre1 ...
Odpovedať
zakladova doska sa zatepluje z vrchu pod podlahou.
Odpovedať
Mna by tiez zaujimal presny postup ako sa kvalitne zateply zakladova doska, lebo nemam v tom uplne jasno. Na druhej strane aky je rozdiel zateplit dosku pomocou zasypu z penoveho skla a pomocou polystyrenu ?
Odpovedať
@nemo16 nie nevyhnutne. @fricko práve ten, že pri izolácii penosklom ide základová doska na vrstvu penoskla a teda je vo vnútri teplovýmennej obálky, vďaka čomu funguje ako akumulačná hmota. Pri bežnej izolácii sa urobia najskôr základy, podkladový betón a až na ten sa dáva izolácia, čo znamená že múry sa stavajú priamo na betónový základ čo je tepelný most, aj keď sa dá riešiť inak. Betón základových konštrukcií je mimo tepelnovýmennej obálky, keďže izolácia je až nad ním a teda ako akumulačná hmota nefunguje. Zdalo by sa teda, že penosklo je lepšie, ale jednak samo nie je najlacnejšie a druhá vec, že nie je možné použiť iný systém zakladania ako základovú dosku, čo môže byť neekonomické hlavne pri drevostavbách, kde stačí pár betónových pätiek, čiže rádovo menšie objemy betónu. Tretia vec: stále málo skúseností s týmto riešením. Málokto to vie urobiť dobre. @lucinka33 a aby som aj odpovedal na otázku trochu, ja dúfam že každý :) 2 základné princípy ako na to som vypísal hore, ale nejak to robí každý a ak nie, nerobí dobre :) Ak ťa zaujíma niečo o tom ako sa to robí podrobnejšie, napíš mi IP, alebo o tom založ diskusiu.
Odpovedať
Nemam predstavu co stoji penove sklo, ale zaklady domu z betonovej dosky s penosklom rozhodne podla ukonov, ktore je potrebny vykonat tak to asi nevyjde lacno. Obycajny betonovy zaklad je aj podla mna neprakticky z dovodu prekazania pri dosahovani kvalitnej tepelno-izolacnej charakteristiky domu. Este som nezacal stavat ale rozmyslam nad alternativou betonovych patiek a urobit ram zakladovej konstrukcie napr. z ocelovych nosnikov ci dreva. http://modernarchitecturecenter.com/w... http://www.joindes.com/wp-content/upl... http://azmyarch.com/small-wooden-hous...
Odpovedať
Profilova fotka
niektori by pomaly zateplili aj altanok :-D :-D :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?