Čo namiesto pivnice?

Vela domov sa momentalne stavia bez podpivnicenia. Ako riesite to, ze nemate pivnicu? Ak mate zahradu, kde uskladnujete zeleninu, ovocie, ine veci? Mate niekde inu chladnu miestnost v dome? Ako riesite tento problem, resp. ako sa vobec riesit da?
Odpovedať
@rubikova_kocka Pivnicou. Ale záleží či si navyknutá používať pivnicu, a či v novom dome budeš mať taký spôsob života že tú pivnicu budeš využívať. Aktuálny moderný spôsob života nepotrebuje skladovacie priestory (stravovanie v reštauráciách, 4 árové pozemky bez záhrady....) Ak máš záhradu a budeš pestovať, tak záhradný domček s pivnicou, na skladovanie náradia a na skladovanie úrody... Ja pivnicu mám a bude aj malá keďže tam mám garáž.
Odpovedať
Profilova fotka
@rubikova_kocka da sa to riesit aj tak, ze si urobite po mimo taku pivnicu do zeme, znamy to tak ma urobene a ma tam uskladnenu zeleninu aj kompoty a taketo veci, ale podla mna je potom ozaj praktickejsie mat pivnicu dolu v dome
Odpovedať
@rubikova_kocka Presne sa to tu spomenulo :) Dnešný štýl života , veľké bungalovy, malé pozemky ani nedovolia vo veľkom pestovať ... Takže je to zbytočné ... Ak sa ale na to chystáte, tak je vždy lacnejšie urobiť pivnicu mimo domu, napríklad s takým záhradným domčekom ... Je to síce menej poholné, ale zase povedzme si, nepoužíva sa každý deň ... PS: Rodičia majú malú pivnicu ... Väčšinu ovocia a zeleniny aj tak spracujú do kompótov, zaváranín, džemov, leča, pretlakov a podobne ... Takže v pivnici ostávajú ich vlastné zemiaky, ktoré im zhruba stačia na celý rok a potom nejaké jablká, hrušky, domáce víno a podobne :)
Odpovedať
@kajo873 @pravdovrav14 @lubk0 praveze ja by som pivnicu mala velmi rada, len v oblasti kde budeme mat dom sa pivnice stavat nedaju, je tam vysoka spodna voda. Preto sa pytam, ako to riesia ostatni, ci sa da vyrobit nejaka mini pivnicka, alebo to ludia skladuju v dome, kde maju nejaku specialnu miestnost. Zahradu mat budeme, nebudeme mat tony ovocia a zeleniny, ale predsa clovek nespotrebuje vsetko naraz a nejake male miesto kde hodit tieto veci by sa zislo.
Odpovedať
@rubikova_kocka Treba pozna lepšie situáciu. Pivnica sa dá spraviť aj "polozapustená" mimo domu ... Vyčnievajúci vrch sa zahádže zeminou a vznikne vám taký menší "kopec" zo vstupom do pivnice ... Alebo sa robia už aj hotové "plastové" pivnice, no to by som asi neriešil :)
Odpovedať
Profilova fotka
@rubikova_kocka mame miesto pivnice vedla garaze normalne v dome jednu miestnost ktora je len asi o meter nizsie ako ostatne miestnosti v dome, aby mala pivnicnu teplotu
Odpovedať
@rubikova_kocka tak vam potom treba jednu miestnost, taku komoru, na severnej strane.
Odpovedať
Pod zahradny domcek dat 12m3 zumpu a mas pivnicu ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?