Odvetranie pivnice-novostavba

Dobrý deň Prosím Vás vedel by mi niekto poradiť ako by som mal odvetrať pivnicu. Podlaha v pivnici je cela mokrá alebo kde by mohol byť problém? A ako by sa to dalo vyriešiť? Je to novostavba cca 1,5roka nad pivnicou je postavený garáž. Prívod vzduchu spiro rúra vyvedená nad strechou d=180mm a odvod vzduch diagonálne spiro rúrou d=150mm vyvedená na fasáde garáže. Pivnica je po celej výške izolovaná XPS hr.50mm.
Odpovedať
@dzixo Postrehy: - XPS nie je hydroizolácia. Pokiaľ tam nie je tepelný zdroj, tak pivnica bude tak studená, ako okolitá zemina. - to odvetranie je nútené? Lebo ak nie, tak to nie je odvetranie, ale iba otvor. - možno práve to vetranie je problém. Do pivnice sa dostane teplý vzduch plný vodných pár a tie sa v studenej pivnici premenia na rosu (na podlahe aj stene) - ešte otázka - ako hlboko je spodná voda?
Odpovedať
@dzixo musí tam prúdiť vzduch najlepšie vstup na spodok ja mám otvor vo dverách na spodu, pri väčšej zime ho uzavriem min vlnou a výstup na opačnej strane hore, a na spodu pivnice nemám beton ani žiadnu izoláciu , teplo zo zeme ju vyhreje v zime tam nemrzne je tam aspoň +5 a v lete najviac cez 10
Odpovedať
je to samočinne vetranie a chcel by som dať ventilátor do toho odvodu len ak tam dám ten ventilátor tak ako ho mam nastaviť??Na nočne vetranie alebo cez deň?? teraz som upchal prívod aj odvod vzduchu a sa mi zdá že to začína schnúť. Spodná voda by mala byt v hĺbke 4m keď sme to robili. ale teraz neviem?? Mohla sa zdvihnúť?? ale je to izolovane aj proti tlakovej vode s tým elastobitom... ci to nie je dostatočne??
Odpovedať
a este sa chcem opytat je spôsob ako zistím či mam spodnú vodu alebo sa to len orosilo??
Odpovedať
@dzixo vetrať, vetrať, vetrať.. Ja som do úplne suchej pivnice s hlinou na podlahe- rozumej starý podpivničený dom, vylial na podlahu 10cm betonu.. Dva roky som mal v pivnici neznesiteľnú vlhkosť. Všetko mi tam hrdzavelo.. Plán bol mať v pivnici dielňu. Až tretím rokom ako-tak klesla vlhkosť natoľko, aby mi nehrdzavel vercajch.. Teraz je úplne vysušená.. Treba si uvedomiť, že máš novostavbu, liaty beton plný vody. Ten beton len tak vodu nepustí, je hydrofobny... Musí sa vysušiť a na to množstvo betonu sú to stovky, ak nie tisíce litrov vody.. Chce to trpezlivo vetrať a čakať.. Pokiaľ sú vonkajšie hydrozolcie funkčné, tak príde aj k vysušeniu..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?