Kompozit namiesto železa

Zdravím, je tu niekto taký kto použil do základov kompozitné kari siete a roxor? Je možné všetko železné nimi nahradiť alebo blbosť? Ďakujem.
Odpovedať
@chilim úplne bez problému, je to adekvátna náhrada. pokiaľ to vychádza aj cenovo lacnejšie tak ani nerozmýšľaj. Ale v rohoch pri spájaní aj tak budeš potrebovať klasický roxor, kompozit neohneš.
Odpovedať
@chilim ja som dal kompozit vsade. Robi sa stym dobre len rohy som ohybal a viazal s normálnym zelezom.
Odpovedať
My sme tiež na stavbu dávali kompozit. Kvôli zdraženiu železa to vyšlo len o pár percent drahšie. Samozrejme manipulácia s ním (pre karisiete som si bol na malej dodávke a to ich bolo na 146m2 zakladovú dosku) je ľahšia, nenarobíš sa toľko. Ale kompozit nie je vhodný na vrchnú deku ani na veniec, pripadne preklady tak na to si daj pozor. Každý predajca ti vie prepočítať dimenziu kompozit podľa návrhu železa v základoch.
Odpovedať
Ďakujem za odpovede. Zaujimalo ma to hlavne z toho hľadiska, že momentálne vieme kompozit kúpiť lacnejšie ako klasické železo 🙂 tak nie je o čom.
Odpovedať
Kompozit iba ak do zakladov. Tento material nevyhovuje z protipoziarneho hladiska.
Odpovedať
@kemino uf, len aby mi to nevzblklo od tej betonovej deky 😄
Odpovedať
@shadowmilan myslel som to tak, ze v pripade poziaru a prehriatia materialu straca svoje vlastnosti 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@chilim bez obáv, pretože väčšinou je tam zbytočný
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
dobrý deň všetkým a čo kompozitny materiál na základovu dosku? Aktualne už je min o 30% lacnejší. Tam by nemal vadiť ani ten požiar (len môj názor)... Zohnať železo je aktualne problém a to nehovorim, ze ked zozeniete, tak vas zrujnuje.. Dakujem vsetkym za info
Odpovedať
Ja som na dosku pod bazen objednal kompozitnu kari siet - prislo to Toptransom cize je to lahke, vyzera to ok, zvysok co sa pytas ja neriesim. BTW, do 1 zasielky vojdu 2 kari siete cize ak ich potrebujes viac, tak neviem ako to riesia s dopravou co sa tyka ceny.
Odpovedať
@marekjahoda to by som si pri tej cene pre to aj prešiel s dodávkou. Musim sinto premysliet
Odpovedať
v zahranici maju aj ohnute tyce na rohy. Tu na fore som videl aj veniec z toho spraveny. Chcel som sa spytat dotycneho, ale uz je neaktivny. Mate nejake info, foto, ci to je mozne dat do venca? Dakujem. 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku

Odpoveď na príspevok od janq:

v zahranici maju aj ohnute tyce na rohy. Tu na fo…
@janq Ahoj, mozem sa spytat ako si sa nakoniec rozhodol? Pouzil si nakoniec kompozit? Ak ano kde vsade? Akurat si davam robit cenove ponuky na hrubu stavbu. Dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?