Môžem dať do základovej dosky droôtiky namiesto kari siete?

Dom nieje podpivniceny
Odpovedať
Profilova fotka
Čo si mám predstaviť pod pojmom drotiky?
Odpovedať
mysli tym vlaknobeton. A je to otazka na statika, ktory predpise mnozstvo ocelovych vlaken na kubik betonu. Ale podla mna je to pri stavbe rodinneho domu dost zbytocnost.
Odpovedať
Myslis ocelove dratky? Moct mozes, akurat je lepsie tam dat KARI siet
Odpovedať
nie nebude, nechceš tam dať len nitky!!! daj tam kari 150x150x8 mm, k základom sa už nikdy viac nedostaneš....
Odpovedať
urcite tam daj kari siet, existuju aj rozne pancierove sklotextilne armovacie tkaniny s roznymi velkostami ociek, ktore su urcene do zakladovej dosky a betonovych poterov, ale asi by som tomu neveril...
Odpovedať
@franci28 Ak ide o zakladovu dosku a sietovina plni funkciu hlavnej nosnej vystuze tak to mozne nie je. Pokial viem tak rozptylenou vystuzou nie je mozne nahradzat nosnu vystuz v betone. Ak zakladou doskou myslis podkladovy beton pod hydroizolaciu tak je to mozne. Otazka je cena a ostatne podmienky specificke pre tvoj dom. O mnozstve tejto vystuze na meter kubicky sa porad so svojim projektantom. Nejde o akykolvek drot nastrihany, ale o specialne tvarovanu vystuz. Ma svoje to samozrejme aj vyhody aj nevyhody.
Odpovedať
Profilova fotka
dratko beton kari nahradit moze (a nemusi), ale musi to spocitat statik http://www.zapa.cz/vyroba-a-doprava/b.... Ale rozhodne to neplati pri "domacom" betone !
Odpovedať
Profilova fotka
neviem, asi by som sa bal experimentovat na vlastnom dome.. preco vymyslat nieco vymyslene
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?