Cena práce za dosku

Dobrý večer.. Staviam bungalov, rovinaty pozemok, dobrá dostupnosť. Zastavana plocha 200m2, z toho 50m2 pivnica z DT pod terasou.. Do pivnice sa ide zvonka, schodmi. Deka na 2 rady DT šírka 40cm. Komplet materiál, Vrátane prenájmu žaby a debnenia platím ja., rovnako výkopy.... Teda komplet cenu práce vyrážali dvaja páni na 6500 eur... Idem sa zblázniť... Robota na mesiac max.... Je ta cena v poriadku? Prosím nepíšte vase Ceny ale skúste sa na to pozrieť mojimi očami... Mne to príde veľa.. Azda Sa mýlim? Vďaka Majstri...
Odpovedať
Profilova fotka
@lucando ak je to len cena prace, tak je to slusne prestrelenee. Hladaj inu partiu... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucando Kým sa ti sem zosipú rady typu že to je strašne draho, že ťa chcú ošklbať, a že si to máš robiť svojpomocne a podobne dám ti dve rady. Nikdy sa tu nepýtaj na cenu, dostaneš kopec rôznich odhadov ktoré sú ti aj tak zbytočné, teba by mali zaujímať len reálne ponuky ktoré ti niekto predložil. Druhá vec, tá cena nemusí byť prehnaná, nabehla hlavne na tej pivnici, urobiť tú nieje zas tak jednoduché. Ako som písal daj si urobiť viacero ponúk a uvidíš.
Odpovedať
@lucando Za zaklady s dekou sa bezne berie od 3-5000€ len za pracu, ty mas este pivnicu, tak si to prirataj. Myslim, ze cena je trochu vysoka, ale zas nikto ti to neurobi o polovicu lacnejsie, kedze je prace dost a dobri majstri si mozu vyberat. Ja by som im ponukol 5000€ a bud zoberu, alebo nie.
Odpovedať
Ja ak vychadzam z mojich zakladov, 105m2-praca 2300€, rovny pozemok, bez pivnice, 1rad DT, 3dni prace... A ty dvojnasobok m2, a pivnica.. Teoreticky cena za pracu by sedela..
Odpovedať
cena je v pohode tak sa berie
Odpovedať
Zakladal som na doske - nie klasické pásy. Cenu za prácu som mal cca o 1/3 nižšiu ako uvádzaš ty no žiadnu pivnicu nemám a terasu som tiež neriešil - bude až po zaizolovaní domu. Nepoznám detaily ale ak sa dá urob to podobne pretože spoj terasy a domu bude veľký tepelný most.
Odpovedať
Profilova fotka
ako asi vznikne tepelný most mimo alebo pod izoláciou?
Odpovedať
@jan45 Jednoducho ak je terasa spojená z domom bez izolácie tak je to TM. Aký veľký záleží od výškovej úrovne terasy voči domu. Nepoznám detaily či vonkajšia izolácia bude aj na DT a platni alebo začína až od päty múru a t v akej úrovni je terén no v dnešnej dobe by som bez izolácie ani neuvažoval.
Odpovedať
Profilova fotka
to chápem, ale pod betonovou doskou prechádza zemina, tá tiež tvorí tepelný most? predsa izolácia pod podlahou nie je prerušená. Zemina pod podlahou je toi isté ako vzduch okolo budovy, cieľom izolácie je vytvoriť obálku
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Ahojte nechcem zakladať nové vlákno tak skúsim tu. Ideme stavať dom o rozmeroch 15x12 a garáž 9x5 celková plocha cca 225m2 počet DT 590ks relatívne rovinatý terén. Je primerná cena práce okolo 3500€ podotýkam že výkop, bleskozvody, vodára, betón a materiál/ železo, DT, styrodur... / si všetko zapezpečujem sám. Ďakujem
Odpovedať
@dezidertocka tak co teda platis za 3500? Zaliatie obvodovych pasov a polozenie 2 radov DT? Ci aj navozenie a zhutnenie pod doskou spravenie salungu a finalnu betonaz?
Odpovedať
@rkorba ano za to vsetko ako si napísal... nakomplet deku
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ako neviem comu sa cudujete 200 stvorakov je bohuzial dost nikto to zadarmo robit nebude. Na velky dom treba vela eur.
Odpovedať
@dezidertocka nech vieme popis prac ked uz je cena na stole. Povedz im, ze za 2500 mozu zacat. Dvom to bude trvat 2 tyzdne roboty, lebo budu cakat na polozenie kanalizacie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?