Reálne ceny práce na dome

Zdravím ľudkovia! Vedeli by ste nám poradiť ohľadom reálnych cien? Aká je cena práce za betonovanie zakladov s tým že materiál je náš a už to bude aj vykopane? Murovanie DT, osadenie plotových stĺpikov, pletivovich dielcov? Tiež potrebujeme vybetonovat terasu a dvor odvodiť, dať do zeme tie trúbky pod s pádom a zviesť ich do vsakovačky, následne všetko zasipat štrkom. Moja otázka je vlastne cena práce keďže by všetok materiál bol náš a všetko vykopane. Ďakujeme všetkým vopred :-)
Odpovedať
@milotka84 Cena práce je taká, za ktorú by to bol ochotný niekto urobiť. Ak si na to najmeš firmu, možno ti dajú hodinovú sadzbu. Môžeš si zohnať živnostníka alebo nejakého majstra, ten ti možno vypočíta podľa množstva práce. Alebo zbehni do miestnej krčmy a popýtaj sa, či niekoho nepoznajú, kto by to spravil. Možno sa nájde pár chlapov, ktorí to spravia za pár sto EUR plus nejakú tú basu piva. Tabuľky neexistujú, každý si za to môže vypýtať rôzne. Materiál samozrejme, že je tvoj. Aj keby ho niekto priniesol, si ho zaplatíš. A bez projektu ti nikto nevie vypočítať cenu práce. Ak chceš len orientačne, koľko sa pýta za niektoré konkrétne práce, tak napr.: - za murovanie steny pýtajú murári cca 30-35 €/m3 muriva. - pri murovaní plotu z DT vypýtali odo mňa za samotné murovanie 60-75 € / m3 plus za ručnú zálievku betónom 60 €/m3. Takže oslov niekoľko firiem v okolí, ktoré sa venujú stavbarine a nechaj si spraviť cenovú ponuku. Musíš ale presne vyšpecifikovať, čo ti majú naceniť. Napr. pri základovej doske nestačí len vykopať jamu a naliať betón. Treba to presne ošalovať, položiť výstuž, predtým treba položiť kanalizáciu, prípojky vody, prechody cez podlahu a pod. Daj si vždy spraviť niekoľko cenových ponúk, aby si vedela porovnať. Z toho, čo si napísala ti nikto nevie urobiť cenovú ponuku. Máš vypracovaný projekt? Tiež som nepochopil, či chce betónovať základy domu, alebo plota? A kto to bude kopať?
Odpovedať
Ďakujem za radu. Vykope nám to známi s barom. Ide o základ plotu ktorého je cca 100m. Pýtam sa na cenu betonovania hotovým betónom, znamená cenu aby tam dali železo a následne to vyplnili hotovým betónom. Potom tam treba vymurovat 2-3 rady dt a v pichnúť stĺpiky na ktoré sa pripevia potom pletivové dielce . Proste si to neviem nájsť, nachádzam ceny od cca 10eu do 60eu, normálne som už zblbla z toho 8-(
Odpovedať
@milotka84 nemám ani tušenia aké sú orientačné ceny toho betonovania, murovaná dt tvarnicami, izolácie, plotov... :-x
Odpovedať
@milotka84 Mne robili podobný plot, akurát ja mám medzi základom a tým zváraným dielcom ešte 1 rad DT a 4 rady Prebloc tvárnic - viď obr. Celý ten plot je v dĺžke 25 metrov a stál komplet s materiálom a robotou 3440 €, z toho: - zemné práce (výkopy) - 154 € - betonáž základu (materiál + práca) - 550 € - murovacie práce + osadenie striešok + zálievka tvárnic betónom - 1350 € - tvárnice Preblok + striešky - 700 € - osadenie stĺpikov a zváraných dielcov (materiál + práca) - 460 € - zvyšok je nejaké debnenie, výstuž a doprava. Pre pletivový plot nemusíš dať do základu výstuž. Treba vykopať ryhu širokú aspoň 30 cm a hlbokú aspoň 70 cm. Vymerať výšku a zaliať betónom, zároveň do bertónu nastrkať zvislú spojovaciu výstuž. Po vytvrdnutí sa môže vymurovať pás z DT a zároveň osadiť stĺpiky. Pri dĺžke plotu 100 m mi vychádza potreba betónu do základov 21 - 23 m3. Budete do kupovať z betonárky, alebo si to chcete sami miešať? Ak si to chcete miešať sami, rátaj s tým, že to budete robiť 2 - 3 dni. Z betonárky to budú asi 4-5 domiešavačov. Cena len za betón do základu bude 1500 €. Tak neviem, či som pomohol. Ešte upresním, že mne účtovali za montáž jedného stĺpika 6 €, za montáž zváraného dielu 10 €. Murovanie bolo 60 - 75 € za m3 dielcov.
Odpovedať
@milotka84 betonáž zákl.pasov 10€/M3. Murovanie a zalievanie DT 15€/M2. Stĺpiky a plot z dielcov 7€/bm. Striešky 2,5€/bm.
Odpovedať
Ďakujem krásne za podrobné vysvetlenie :-) presne o ten typ plotu máme záujem! A nevieš náhodou ako to je s tým odvodnenim pozemku so vsakovačkou?
Odpovedať
@janka11b Skúsim si to prepočítať, ďakujem :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?