Je cena práce za základy 3035€ normálna?

Prosím o radu. Cena práce za základovú dosku bez výkopových prác je 3035€. Myslíte si, že tá cena je v pohode. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
No mne to pride ako velmi vela...My mame zaklady aj dvojgaraz a partia chlapcov bez vykopovych prac,to kopal bager,zobrala spolu cca 500 euro iba praca aj z odpadmi,bez materialu.ale material stal 270 tis.sk.Platil som ich 5 euro/hod.Ale pozor,nie kazdy vie urobit zaklady dobre,a lacno.Ostatne tiez uz budu robit firmy a ceny sa za pracu pohybuju za vymurovanie a ulozenie ker.stropu od 250 tis - 600 tis. sk iba za pracu.Takze ak chces stavat firmou,priprav si vela,vela love.Inak zalezi aky velky bude dom,takze tych 3035 € môze byt ak firmou aj dobra cena.Len roztiahnutie betonu na zaklady do vysky 5 cm si uctuju 5 €/m2,co privezie domiesavas samozrejme,nam by to vychadzalo iba toto cca 1000 €,a kde je ostatne este.Takze zistit sikovnu partiu chlapcov a urobia lacnejsie,ale treba davat na nich pozor.Ako na stavbe.tak isto aj ked firma robi,neni zarucene,ze bude vsetko O.K.Malo takych firiem,a ked,tak draha a moc.Lebo murari ked su sami,pokazia aj co sa neda,dnes je kazdy murar.Takze non-stop kontrola a usmernovat ich.
Odpovedať
U nas bola komplet zakladova doska aj s pripojkami a odpadom - praca 40 tis. korun, je to 7,5 x 10,2 m, v tom bola kompletne ich praca aj manipulacia so zeminou, plus asi dve tisic korun bager
Odpovedať
Zabudla som napísať, jedná sa o základy s plochou 227m2.
Odpovedať
Profilova fotka
My chceme stavať bungalov, prvú ponuku na základy, ktorú sme dostali bola v hodnote cca 50 000€. :-( , od tejto ponuky sme sa odrazili a hľadáme ďalšie(lacnejšie) firmy, zatiaľ sme sa dostali na sumu 30 000€. Podotýkam, že sa jedná o bungalov s rozlohou 140m2, a pozemok je mierne svahovity. Takže musíme podpivničovať. Firma, ktorá nám dala prvú ponuku má nenormálne vysoké ceny za materiál.
Odpovedať
Profilova fotka
enzino.....urcite si spravne pouzil menu? Pretoze zaklady aj ked s materialom za 30,alebo 50 tisic euro sa len tak nevidi,minimalne pozlatene salovacky pouziva firma a v betone je platina.asi preklep teda.realne firmou to môze byt 3000 € bez materialu.
Odpovedať
Profilova fotka
smrlak.....mena je spravna aj pocet nul pred nou (suma s DPH). Asi som sa zla vyjadrila, lebo ta cena zahrna vykopove prace+zaklady+suteren pod castou domu+zelezobetonova platna. Tiez sme boli prekvapeni tou sumou, ale osobne si myslim, ze sa velmi pod 30.000€ aj s materialom nedostaneme.
Odpovedať
enzino za cenu 50tisic euro ti urobim zaklady aj ja. niesom sice stavbar ale nieco uz postavene mame a poviem ti ze to su prehnane ceny a poriadne.
Odpovedať
Profilova fotka
Teda naozaj aj podľa mňa dosť prestrelená suma :-o
Odpovedať
Profilova fotka
194m2 komplet aj s výkopom a materiálom ma stál cca 12800,00 robila to firma
Odpovedať
Ahojte, my sme sa základov dosť báli, keďže sme absolútni laici, a tiež sme to chceli nechať na firmu. Ale potom sme našli jedného pána, čo má skúsenosti so stavbou domov. Zvolali sme brigádu ( rodina + kolegovia ) a on to koordinoval, povedal, čo treba kúpiť, čo treba robiť... Platili sme mu 7 eur na hodinu, ( plus bager 4000 Sk na deň ),za jeden deň sme vykopali základy, nahádzali skaly aj zaliali betónom. Keď to vyschlo, manžel spolu s ním urobili základovú platňu. Takže sme radi, že nás to vyšlo celkom lacno, a aj že je to dobre spravené. :-)
Odpovedať
Ahoj my firmou.......bungalov 12x11......8300eur komplet....ziadna starost
Odpovedať
Článok sa načítava...
no nam akurat vcera urobili cenu na zaklady po platnu, aj vykop. a dali nam cenu 2800 eur. dom mame 10.5x13.5. spolu s materialom nam dali cenu 10000eur. je to vela, malo???
Odpovedať
ahojte v piatok sme dokoncili zakladovu deku cca 150metrov stvorcovych, bungalow celkova suma 7500eur, z toho praca 1400, ostatne material a stroje.
Odpovedať
mne základy aj s platnou stáli 9700eur ... robila to firma , betón mi dovážali z betonárne ..... žiadne starosti ;-)
Odpovedať
dudiva...no ked to porovnam s nasou cenou ....mate sice o trochu viac metrov...ale aj cena e vyzsia....ono vsak aj zalezi kde v akej lokalite a ake zaklady....niekto robi 100 do hlbky niekto 80......myslim ze ta cena je ok.....skus porovnat s inou firmou
Odpovedať
Je tazke porovnavat ceny, ked nikto nenapise, aky teren, aky dom a pod... My sme za zaklady dali dost vysoku sumu, ale len 80 000 Sk nas stala uprava terenu, kedze sme potrebovali dostat cast domu pod teren, nejakych 70 cm plus ornica...A na pozemok mame velmi zly pristup - z jednej firmy nam tam odmietli vozit beton, takze sme boli radi, ze vobec niekto ochotny bol.. :-S Takze tie ceny, co tu uvadzate - to su ceny za domy na rovine s bezproblemovym pristupom.. A dalsie veci sa predrazia napr. tym, ze my sme sice robili zaklady 60cm siroke, ale mame tam taku sypku hlinu, ze na niekotrych miestach sa nam to strasne zosypavalo a mame niekde zaklad aj 80cm :-| nikto nepredpokladal, ze to bude takto, inak by sme to robili inak, alebo uzsie..no teraz sme uz mudri.. predpokladali sme uplne iny teren, kedze sme sa boli pozriet u suseda, ktory zbagroval cely svah a bolo tam vidno, co je asi v akej hlbke.. No, bohuzial, u nas to bolo uplne inak a to sme len par metrov dalej. 10 000 euro - skvela cena z mojho pohladu...
Odpovedať
my zatiaľ len počítame koľko nás budú stáť, ale pod 7000€ sme sa nedostali :-( - budeme stavať svojpomocne, základy vykope bager, betón domiešavače, debniace tvárnice - je to bungalov 17x9m v kútiku duše dúfam, že to ani viac ako tých 7000€ nebude :-|
Odpovedať
Ako vam murari, alebo stavebne firmy ratali cenu prace?? nechceme podla hodin, nakolko to sa da pekne zneuzit. Berie sa m3 muriva ??? podla coho sa to potom vyratava ? mate na to vzorec ? ( berie sa cela stavba, rozmery domu, alebo jednotlive miestnosti ? ) prosim, poradte, ake mate skusenosti vdaka
Odpovedať
Panonka, samozrejme je pre teba lepšie platiť za množstvo (m3,m2). Cenníkové ceny muriva sú za m3 práca+materiál. Avšak sú rozdielne od cca 80 € do 140€ /m3. Záleží od druhu použitého materiálu a hrúbky muriva. (Ytong, porfix, Helux, porotherm a pod.) Ak budeš chcieť bližšie info, kľudne mi napíš na rodeo@orava.sk.
Odpovedať
Profilova fotka
panonka, my sme dostali ponuku za vytiahnutie obvodových múrov + nosnej priečky s tým, že cena za prácu je stanovená za m3. je to myslím lepšie ako hodinovka. aspoň dopredu vieš koľko ťa to bude stáť a môžeš si pekne porovnať rôzne ponuky.
Odpovedať
Profilova fotka
čo sa týka ceny práce za základy (aby sme sa držali témy ;-) ) tak my sme síce stavali svojpomocne, ale dali sme si "vytiahnuť" deku. aby to bolo poriadne zarovnané. za prácu sme platili 130eur. celkovo nás základy doteraz stáli cca 4500eur. do toho nerátam hydroizoláciu ani zateplenie základov, čo sme ešte nerobili. inak je tam zarátané úplne všetko vrátane klincov, špagátov a iných drobností. stavali sme na rovine (žiadne brutál terénne úpravy), základy nebolo potrebné armovať (dobré podložie), rozmer domu 8*13,5m, jedna nosná priečka.
Odpovedať
Profilova fotka
a zabudla som - dva rady DT. to len pre úplnosť :-)
Odpovedať
Dobrý deň ! prosím Vás, poradte mi. Živnostník nám dal len cenu práce na základy a platň 115 000 SK bez materialu a výkopových prác na bungalov 17x9 m. Nie je to premrštená cena ??? Poradte.
Odpovedať
Profilova fotka
je to dosť. ale asi záleží aj od zložitosti základov, náročnosti terénu, prevýšenia, počtu radov debniacich tvárnic, nutnosti armovania základov... ťažko takto povedať, len z rozmeru domu sa nedá vychádzať...
Odpovedať
Základy sa len nalejú do výkopu, dá sa jeden rad tvárnic, bude použitá betón pumpa, na platňu sú siete a len rohy sa budú robiť vence, je to síce v miernom briežku, ale je to všetko už vyrovnané do roviny, musí byť lepšia izolácia proti radónu to je v zmene projektu tá nakvalitnejšia, ale tu kúpime my, je to len práca
Odpovedať
Profilova fotka
tak to sa mi zdá potom hodne peňazí, keď nejde o nič zložité (a zjavne nejde). my sme s manželom robili základy v apríli/máji väčšinou sami dvaja, občas pomoc rodiny, ale gro fakt len vo dvojici. keby nie zdržania spôsobeného dažďami, tak to máme hotové za jeden mesiac v pohodičke s tým, že sme robili po večeroch a cez víkendy... za také množstvo práce (aj keď povedzme že namáhavejšej) sa mi to zdá trocha moc tých 115 tis.
Odpovedať
Ďakujem za odpoveď, mne sa zdá cena práce na 5 max.6 dní úplná katastrofa, veď ja nie som premiér.
Odpovedať
ceruza ja to vzdy prepocitavam ze kolko dni asi stravia na tom co prave pojdu robit. zaklady strecha a podobne. kolko ich bude odratam naklady na prepravu strojov strava doprava na miesto. cize dajme tomu ze 6 dni budu robit zaklady a budu 5ludia. 115000/6 dni na den je to cca 19tisic /5ludi =3830 jeden clovek na den ked budu robit 8hodin bude to cca 500na hodinu jeden clovek. odrataj si naklady spojene na cestu aby sa mohli dostat na stavbu dake jedlo a mas cisty zisk kolko zarobi jeden clovek na vasich zakladoch. je to proste vela. no . ale... postavit to musis tak ci tak. skus este hladat niekoho ineho a uvidis
Odpovedať
Ahoj mima ! Ďakujem a úplne s Tebou súhlasím a idem hľadať iných ľudí. Tá cena je privysoká, nech počítam ako chcem. Základy: - výkop platím mimo 1 deň - neplatím robotníkov len bagristu -zaliatie betón platím ja 1 deň platím napr. 4 ľudí 400 ,- Sk na hod. mám beton pumpu takže 5 hod. nemajú čo robiť 10 000,- Sk, nech 15 000,- Sk nadsadené - 2 dni príprava na platňu 4 ľudia 400,- Sk hod. 25 000,- -1 deň zaliatie platne betónom 4 ľudia 4 hod. 6 400,- Sk Predražená cena cca. 50 000,- Sk beriem a to som nadsadila. Čo Vy na to ????
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?