Aká je cena práce za základy, murovanie, šalovanie?

Prosim vas, kolko sa aktualne pohybuje cena prace : základy: je lepšie sa dohodnúť s murarskou partiou na úkol, hodiny alebo? ako ste to riešili vy? murovanie + šalovanie : dočítala som sa, že obvodove mury cena za m3 a priečky m2? alebo na hodiny a úkol? A ešte otázka, ako to bolo so zabezpečovaním stravy alebo pitného režimu? Ďakujem za rady a skúsenosti, urgent ich potrebujem.
Odpovedať
Najlepsie co môzes spravit je dat si nacenit z projektu zaklady nakomplet potom hruba stavba komplet, potom krov komplet atd... A nebude trapit aku kalkulacku oni pouzili... Pre teba bude rozhodujuca vysledna suma za danu cast stavby.. Daj si to robit zivnostnikom a usetris. pitie a strava sa nedava...To davas iba vtedy ked ti niekto pomaha zadarmo.
Odpovedať
u nás brali hodinovú mzdu, ale druhýkrát by som to už nerobila, lepšie je dohodnúť fixnú sumu za základy, skúsení murári predsa vedia, koľko to budú robiť a koľko by to malo stáť, u nás bola cena za základy a šalovanie až po deku - cena práce myslím 700,-eur. Vodu a kávu sme im dávali, stravu nie. Ale iným majstrom sme už robili len kávu. Dnes, ked ti niekto vypýta cenu práce napr. 1500,-za elektrinu, tak nehrozí vyvárať im!
Odpovedať
to máš úplne jedno, lebo keď im to dáš fixné, že napríklad vymurovanie obvodových a nosných múrov prvé poschodie 1200 €, tak ti to spravia maximálne za 3 dni, ale keď sa s nimi dohodneš na hodiny, tak ti toto isté budú murovať dva týždne - vlastná skúsenosť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?