Aká je normálna cena za prácu na základoch domu?

Profilova fotka
Ahojte, staviame dom s rozmermi 16,5 x 9,5, jednoduchy obdlznik, rovina (ale trochu pod stavebnou nulou, takze 3 rady tvarnic) a dali sme si nacenit zaklady. je ok cena 3tis.eur iba za pracu?? material, bager platime osobitne.. vdaka!
Odpovedať
Profilova fotka
no, nakoniec to znizil na 2000eur.. aj tak sa mi to zda byt dost, ked tu pozeram ceny ktore tu hadzete..:(
Odpovedať
@yaninca daj tip na prispevky kde sa hadzu ceny... dik
Odpovedať
@yaninca my sme platili majstrom 680,-eur za prácu za základy a už to sa nám zdalo veľa, bager sme platili osobitne, vodu a elektrinu tiež, toto bola cena len majstrom murárom, rozmer domu ako ty, 2 rady tvárnic miesto 3
Odpovedať
Profilova fotka
@marrad ked si das vyhladavat vo fore - napr. zaklady cena- uvidis..
Odpovedať
Profilova fotka
@ss2 ty si odkial? co ste mali za majstrov? nedas kontakt?:) diik
Odpovedať
Veľmi jednoduché rátanie. Výkop ako máte vy nám urobil strojník s JCB za cca 3 hodiny vrátane prevozu hliny na koniec záhrady. Cena JCB (je inak jednoznačne najideálnejšie) 30-40E/hod. Dočistenie základov urobí manžel s pomocníkom za pol dňa zadarmo. Jedna tatra so štrkom na podsyp základových pásov je cca 10-12 ton á 6E + doprava podľa km (kameň vám ešte zostane :-) ). Vyliať základy je ekonomicky najlepšie betónom z betonárky za také 2-3 hodinky. Manžel a pomocník to zvládnu "ucapkávať" a vyrovnávať bez väčšej námahy. Pomocníkovi zaplatíte pivko a s manželom sa vyrovnáte po manželsky :-) Uloženie DT je síce fuška ale víkend je na to ako stvorený a ešte bude čas aj na večer pri pivku. Zalievanie DT je trochu náročnejšie ale šikovný šofér s domiešavačom vám za 20E do vrecka ten betón bude dávať aj po štamprlíkoch :-) Najťažšia práca je so základovou doskou. Šalovanie si vyžaduje niekoho skúsenejšieho ale tiež za víkend v pohode. Zabetónovanie už je relatívne parádička. Ležaté rozvody (odpady, voda a pod) si vyžadujú majstra (pre istotu), v našom prípade to bolo komplet s materiálom za 300E. Je plno iných vecí, ktoré si môžete za 2000 E obstarať.
Odpovedať
Profilova fotka
@yaninca myslim, ze 2000 neni vela, je to taka primerana cena. Ja som si daval tiez zaklady urobit jednou partiou. Prisla partia, dom jeden cely den vymeriavali, aby bol presne na milimeter, JCB som si platil sam, 25 €/hod. Boli pri zalievani pasov domiesavacom, 1-2 rady DT zalievali rucne 1 cely den. zakladova doska s domiesavacom. 2 dni este kopali, znizovali trocha teren vo vnutri. a rucne kopali prestupy a miesta, kde ide kanal a voda. Cena rovnych 2000 €. Relativne sa to moze zdat vela, ale za menej ja som nikoho nenasiel. Cena dalsich sa pohybovala cez 3000 €, dom s rozmermi 12 x 7,75m.
Odpovedať
@yaninca som z NR kraja, kontakt ti môžem dať do IP, ak máš záujem
Odpovedať
Profilova fotka
@ss2 mam zaujem, budem rada:) aj na nejakych dalsich vyslovene murarov, ak mas dobrrych a za dobru cenu.. diik ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@johny18 diik za info, potesilo:) kde stavias?
Odpovedať
Profilova fotka
@johny18 inak nakoniec som zjednala na 1800..:) aspon tak.. nas stavebny dozor povedal ze je to aj tak vela, ze by si to mali ratat na hod. (asi 6e na jedneho, byvaju tam tak traja, par hod.denne pocas 3-4dni..) tak a teraz bud z toho mudry..
Odpovedať
Profilova fotka
@yaninca Staviam pri Levoci. Taki majstri zarobia 2x viac ako ja, ale mne sa lacnejsich nepodarilo pozhanat. Mne to robili asi 10 dni, teda ak to preratam na 6 €/hod, tak to asi zhruba vychadza. Boli styria. Druhu ponuku som mal okolo 2800€, a tretiu 3500€... tak ich len tlac dole, mne sa uz viac nepodarilo:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tiez si myslim, ze je to vela. Skor sa priklana k ss2.
Odpovedať
Profilova fotka
Už som videl pokazené základy, treba to dať takým čo to spravia aj dobre.Trhové ceny sa pohybujú na rovnakej úrovni, treba si dať spraviť ponuky na porovnanie. Ja poznám kvalitnú murársku partiu od Nitry čo spravia od základov, cez múry, zateplenie až dlažbu, aj plot.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@suffo Budem rad ked das kontakt na murarsku partiu. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@tomino84 Dobrý deň, meno vedúceho murárskej partie je Michal Gašparovič z Lipovej pri Šuranoch 0903 617 660, no neviem či na takú vzdialenosť berú. Potom je tu ešte jeden murár Juraj Toth z Andoviec pri Nových Zámkoch, ten nie je až taký profi, ale spraví aj ten, robí aj pre firmy a tiež robí aj kúrenie a iné veci cez ďalších známych vo výhodných cenách.Ten má číslo 0918 884 225, určite by spravil.
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím Vás, chcel by som počuť odborníkov, nakoľko by nacenili len čisto prácu bez materiálu môjho suterénu po platňu nad suterénom. Steny chcem riešiť z DT 40. Potrebujem si vytvoriť nejaký obraz o cene. Viem že to nebude presné ale aspoň budem mať ako taký obraz kde sa pohybovať. Ďakujem vopred, strašne mi pomôžete. Človeku dnes rozum zastáva, keď jedná o cene za prácu, a v momente keď príde k cene tak si nieje istý tým či jedná s murárom, alebo plasickým chirurgom, alebo maklérom z Wall Street.
Odpovedať
Profilova fotka
...toto nie su klasicke zaklady - Ty ides robit cely suteren. Hruba stavba suterenu je drahsie nez hruba stavba normalneho podlazia, lebo musis robit aj izolacie, tepelne aj hydroizolacie. Nepises, co znamena cisto praca, pretoze ak budes robit strop suterenu, tak tam potrebujes okrem prace aj kopec materialu, ktory Ti na stavbe neostane - treba to podsalovat, podstojkovat, a to je dost drahe. Nie je ani tak dolezite z hladiska ceny ci chces robit z DT 40 alebo nejako inak, ako to, ze ako to chces izolovat, a ako chces robit strop suterenu. to su najdrahsie polozky z hladiska prace - je to najodbornejsia cast.
Odpovedať
Profilova fotka
@margarita No izolovať budem Ipou, na to styrodur 10-15mm, nopova folia, A strop zelezobeton koli velkemu rozpätiu, viem že to bude nakladné, petrebujem vediet sa zorientovat lebo rozpetie ponuk je strasne obrovske. Ale dakujem S pozdravom Tomino Zabudol som pripomenut ze ta najnizsia cast, ktora vyzera ako tunel je stara kamenna pivnica na ktoru sa chcem napojit
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?