15cm hrubá betónová platňa

Profilova fotka
Dobrý večer prajem. Pred vstupom do pivnice v hĺbke 220cm, kde budú začínať budúce schody do pivnice, potrebujem pred otvorom na dvere vybetónovať platňu o rozmeroch cca 120x80cm. Chcel by som si ušetriť robotu s miešaním betónu a tak ma napadlo, či by som mohol na spodok zhutniť kamennú drť 16-32, na ňu položiť karí sieť a jednoducho zasypať 15cm suchého betónu a z hora pokropiť. Predpokladám, že zvyšnú vodu si betónová zmes natiahne zo zeme, ktorá je v tom mieste dostatočne mokrá. Dá sa to tak spraviť a bude to mať aj nejakú životnosť, alebo mám takéto riešenie hneď zavrhnúť? Ďakujem. :-) Fotografia vstupu do pivnice. https://picasaweb.google.com/11560396...
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 podľa mňa je to sprostosť....zhutniť ,kari sieť a riadny betón...a máš pokoj na dlhoooo. Ja som tým spôsobom,ktorý popisuješ niekedy dávno osádzal obrubníky na zámkovú dlažbu. Tiež som ich osadil do suchého betónu,pokropil vodou a reku bude...výsledok si domysli.
Odpovedať
Profilova fotka
@poliacik321 Tak ja neviem, ale presne ako píšeš, do suchého betónu som osádzal obrubníky okolo altánku, všade, kde mám zámkovú dlažbu a funguje to. Ani pri stavbe ciest a chodníkoch to nerobia inakšie, ako do suchého betónu a funguje to tiež. Práve preto som si chcel uľahčiť robotu tým suchým betónom. Keď píšeš. že si s tým mal problém, nespravil si niekde chybu? Ja som stál pri cestároch, ako osádzali do suchého betónu obrubníky a od nich som to obkukal. Dole zhutnená kiamenná drť, na to suchý betón, do neho osadený a vyrovnaný podľa šnôry obrubník a potom ešte z oboch strán do 2/3 výšky obrubníka prihrnutý suchý betón. Potom zobral do ruky rozprašovaciu fľau s vodou, jemne poprášil ten suchý betón a hladítkom uhladil povrch. Asi po pol hodine už zavädnutý povrch betónu jemne poprášil vodou z hadice. Na druhý deň to už drží tak, že ten obrubník ani len nepohneš. a podľa mňa ten zvyšok nasaje zo zeme vlhkosť a stvrdne rovnako, ako miešaný betón. Ale napriek tomu si rád nechám poradiť. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Môže to tak byť.Pokiaľ nemáte zastrešený vchod do pivnice nad schodami ,je to naopak lepšie riešenie ,ako dávať klasický betón.Treba myslieť aj na to že takýto betón ak má byť pochôdzny potrebuje aj nejakú povrchovú úpravu.Ale nemyslím si že by tento postup bol rýchlejší ,alebo menej pracný, ako klasika.
Odpovedať
@jamk1 ja tu mam kopy betonu z takto robenych obrubnikov, ktore mi tu zostali po tom, ako popri nich kopali ryhu na zaklady plota... ked som hadzal tieto kusy na kopu, drolili sa a rozpadavali. To je beton akurat tak na obrubnik... vyhodu to ma jedine v tom, ze ked to chces rozbit, nenarobis sa :)
Odpovedať
Profilova fotka
akurát, že to nie je suchý betón, ale zavlhnutá zmes a tam je už kryštalizácia zabezpečená. Lenže zavlhnutá zmes sa dobre dá urobiť len vo výkonnej miešačke s protismerovým miešaním.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem všetkým za názory a odpovede, idem teda klasicky betónovať. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?