Hobby motorova pila

Zdravim. Dnes som narazil na https://www.mountfield.sk/benzinova-m... . Viem ze to nebude ziadna diskoteka ale na 10 m3 dreva na dvore by mohla stacit? Mame 181 ms stihlku ale ma len 35ku listu. Zbytocne by som ju trapil na vacsich klatoch. Poloprofi pily za 300 a viac eur sa mi nechce kupovat. Potrebujem len nieco s primeranym vykonom k cene. Tazit s tym nebudem 🙂
Odpovedať
@palipb ,,Tazit s tym nebudem,, a na vsetko ostatne ti staci stilka co mas. Ale ked nutne potrebujes mat doma 2x motorovku tak si kup. A nepotrebujes si to obhajovat na MS
Odpovedať
@palipb Ďalší sprostý, ktorý naletel reklame Mountfieldu? Pred tromi rokmi som kúpil susedovi takúto benzínovú pílu Flinke. Pre informáciu, vtedy stála o 10€ menej. https://www.alinashop.sk/flinke-benzi... Po tri roky, pred každou zimou popíli 24m3 metrovice a píla stále funguje. Ale ak máš peňazí na vyhadzovanie a máš rád Mountfield, tak si ju kúp u nich.
Odpovedať
@palo18 stihlka ma kratku listu a trocha mensi vykon na to co ju caka,preto obzeram nieco vykonovo silnejsie
Odpovedať
@palipb tak si kup. Ta stilka zvladne ovela viac nez si myslis.
Odpovedať
@palo18 a to ma v autorizovanom obchode pani presviedcala ze na 181 ms ide len 30 lista. Az ked som odfotil listu zacala chapat 😄 ale neviem ci by 40tka pasovala ( roztec zubov retaze a kolesa)
Odpovedať
Poslednú pílu som mal McCulloch California. Lišta 45 cm, výkon ani neviem aký, ale bola to píla kategórie, aká sa dá kúpiť "za pár eúr" v Lidli, Moundfielde, či v nejakom inom reťazci. Fajná, ľahúčka, šikovná a rezala ako divá. Po nejakom čase sa mi však pokazilo mazanie reťaze, nevedel som zohnať nové čerpadielko, nuž som ju predal chlapíkovi na výrobu autokáry pre chlapca. Konečne som si kúpil "značkovú" pílu - STIHL MS 261, no som z nej sklamaný. Patrí tuším už do kategórie profi, chcel som niečo spoľahlivé, mocné. Je ale do ruky ťažká, nezgrabná, ťažko štartuje, a rezným výkonom je podstatne horšia než tá hobby "amatérska" California. Normálne banujem, že som ju kúpil, od tejto značky som čakal rozhodne viac. Za tú cenu som mohol mať napr. 5 lidlackých píl, každé dva - tri roky novú. A stále by to bola nová píla. Inak, na Youtube sú recenzie a porovnánia akože "šmejd-píl" so značkovými a verte nie sú tam veľké rozdiely. Toľko moja skúsenosť.
Odpovedať
@palipb co? Nechapem co si chcel ako povedat. A ocividne si nepochopil. Ta stilka bez problemu prereze pen o priemere 50cm, to ze ma 30cm listu neznamena ze moze rezat len pne do 30cm.
Odpovedať
@palo18 ja som ta pochopil velmi dobre. Podla mna je ale lepsie mat silnejsiu a masivnejsiu pilu na hrubu robotu a ms-ko si nechat na zahradu a konare. Uz som s nou daco porezal a viem ze je dobra,no na +50tkove klaty mi u nej ten vykon,dlzka listy jednoducho chybaju. ( pri tvrdom dreve to chce cosi viac)
Odpovedať
Profilova fotka
@palipb tuto konkretne si kupoval svokor asi pred dvomi mesiacmi, lebo stara mu vypovedala, teraz nejake drevo uz s nou popilil, lebo pomaly chysta na zimu a nestazuje si zatial. Co sa tyka ceny neviem ci je to terno, ci je to OK, on hovoril, ze v dobrej cene kupil ale za co to netusim. Ale na take bezne pilenie myslim, ze ti postaci.
Odpovedať
@majak0 tiez si myslim, ze na to je vhodna. na ine ucely by som zvazil, ci nekupit nieco kvalitnejsie, nie je to asi ziadne terno, istotne su aj lepsie moznosti v obchodoch. ale v pomere cena-kvalita moze byt.
Odpovedať
Profilova fotka
@majak0 mne sa praveze ta cena javi ako dost vysoka. aj ked je tam lakava ta zlava, ale daju sa podla mna aj lepsie kupit. ako bodaj by svokrovi co najdlhsie vydrzala, o tom potom.
Odpovedať
to ta neskusenost..............
Odpovedať
Článok sa načítava...
porez ako sa da a pec da vsetko do laty
Odpovedať
Profilova fotka
Za tú cenu je to úplne v pohode dobrá píla ,obsah 50 ccm ,to sa nedá s tou Stihlkou 181 vôbec porovnávať. Tá Stihlka je dobrá pre dôchodcu ,do záhrady či na stavbu ale OLEO-MAC GSH 510 je už farma na palivové drevo. Obdobná HQ stojí do 600 eur. Ja mám dve píli Jonsered 2145 a Stihl 261 . Teraz už hlavne využivam Stihl , keď založím hranatú reťaz ide do bukov ako do masla , stála ma 600 eur no teraz zdražela . Neznášam akurát jej príšerný pisklavý zvuk a podstatne horšie štartovanie , Jonsered je môj milášek,je to síce slabšia píla no má nadherný zvuk a je aj lahšia. Keby nezrušili predaj Jonseredu v Europe tak iba Jonsered ,no chcel som potom výkonnejšiu pílu a tak volba padla na Stihl 261.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?