Aký zemný motorový vrták za cca. 200 EUR?

Ahojte, chcem si konečne dokončiť plot okolo pozemku, tak rozmýšľam o kúpe zemného motorového vrtáku. Ručným to ide dosť ťažko a pomaly. Nechcem do toho veľa investovať a ani si ho požičiavať z požičovne. Dôvod nepožičania je ten, že to budem robiť viacero dní (budem to robiť väčšinou sám, deti mi budú držať iba stĺpiky 🙂 ) a to sa mi viac oplatí kúpiť. Celkom sa mi pozdáva Zipper ZI-ELB70, ktorý sa dá kúpiť za 210 EUR. Má tri vrtáky - 100, 150 a 200 mm. Viac by sa mi páčil 250 mm vrták, ale tie majú iba niektoré zemné vrtáky. Možno bude stačiť na stĺpiky aj diera s priemerom 200 mm. Hecht 52 je už drahší - 225 EUR plus 250 mm vrták za 40 EUR. Potom existuje kopec rôznych zemných motorových vrtákov v cene plus-mínus 200 EUR. Niektoré majú aj 250 mm vrták, niektoré zase uvádzajú moc podozrivo veľký výkon na objem 52 cm3 - napr. 4,4 kW, čo sa mi moc nezdá. Budem veľmi rád, ak mi môžete doporučiť nejaký zemný motorový vrták v cene okolo 200 EUR. Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
Kupil by som najlacnejsi novy z bazosu, idu po 150E. Ked udriz motor v chode bude vrtat 🙂
Odpovedať
@dusanmt Minulý rok som kúpil nový na bazary s troma vrtákmi, nejaké maďarské popisy mal na obale za 150€. Neviem teraz aká to je značka. Vyvŕtal som s ním 70 dier priemerom 200mm na stĺpiky do hĺbky 70-80cm, proste na doraz. Zem bola miestami tak tvrdá že som na ňom ležal aby vŕtal. A ku tomu som si predvrtaval základ pre obrubníky do hĺbky cca 30 cm na dĺžke 120m. Vrták fičí stále.
Odpovedať
alebo si to namerat, povrtat v jeden den a zvysok mozte robit kolko chcete 🙂 alebo mrknut bazos
Odpovedať
@dusanmt mam miesadlo na maltu znacky Gude, stalo to nejakych 100 euro, vykon motora 1500w, dvojstupnova prevodovka. Z tvrdeneho srobu som si velmi jednoducho vyrobil nastavec do ktoreho upnem zemny vrtak. Mam 150mm, stal necelych 30 euro. Uz sa s tym navrtali diery na niekolko plotov, terasu, stromov a par dalsich drobnosti. Ak sa ti zda 1500W malo, ver ze ked nabehnem na nejaky kamen tak mam co robit aby som to udrzal v rukach, dobre ze ma to nepokruti aj s kablom 😄
Odpovedať
@robo91 Toto je úplne super nápad. Tiež mám miešadlo na maltu, ale z Lidla - Parkside PFMR 1400 B1, ktoré má "iba" 1400W. Použil som ho asi iba 2-krát 🙂 Dávnejšie ma tiež napadlo, že keby boli k tomu vrtáky... Ale v sekunde som takú myšlienku zavrhol, lebo som si myslel, že by to neutiahlo. Teraz som chvíľu googlil a dokonca sa dajú zohnať adaptéry na zemné vrtáky na takéto miešadlá. Len asi širší vrták ako 150 mm to neutiahne 😞 Na druhej strane by som sa mohol pokúsiť spraviť dole dieru širšiu ako hore (kónusovitý tvar). Len neviem, či by sa mi to podarilo. Už len zohnať adaptér a vrták a vyskúšať to 🙂
Odpovedať
Este je tu je jedna moznost. Skus si prezistit, ci niekto na okoli nema UMC so zemnym vrtakom. Mne takto robili diery na stlpy na betonovy plot. Mozno to nevide ani viac a nenarobis sa tak, hlavne ak mas tvrdu zem.
Odpovedať
@dusanmt zbytočnosť kupovať, veď tie diery nepýtajú jesť... som vrtal asi 30 dier max do 2h, zamerajte ,pozicajte, vyvrtate a vratite 😉
Odpovedať
@audinak Áno, dlho som rozmýšľal nad tým, že si ho požičiam. Za prvé, mám veľmi pomalé tempo práce 🙂 Za druhé ho veľmi pravdepodobne využijem aj neskôr - pätky na terasu, pätky na prístrešok pod auto, diery na tuje okolo plota, diery na ovocné stromy, ... A možno ho využijem aj na veci, na ktoré nie je primárne určený - napr. ako tu @kajo873 spomínal, na predvŕtanie základu pod obrubníky a podobné veci.
Odpovedať
@dusanmt Ja som kupoval vlani na Narediex motorovú vyžínačku kde písali že motor je cca 50cm3.. Neveril som tomu veľmi za cenu pod 90€ ale ako som ho kúpil tak nedám naň dopustiť pri práci..Má bohatú výbavu. Chcel som niečo menšie okolo 25cm3 ale ma odhovárali od toho že je to slabé a mali pravdu..No ale k veci.. Pozeral som pôdne vrtáky a máš ich tam cca 8typov a v Tvojej cenovej relácií..Je tam jeden typ Haina 1901 a má už vo výbave 3vrtáky-cena 229€..6.5ks... S tým si už poradíš aj na tvrdú zem 🙂 No ale pozri si Ty sám, čo budeš chcieť na prácu..
Odpovedať
@dusanmt Tiež som zvažoval požičať si ho, ale ako píšeš, tiež to tempo práce mám pomalšie, a hlavne keď potrebujem, vyvrtam si, nemusím lietať do požičovne. A dá sa použiť naozaj na hoci čo nie len na pätky pre stĺpiky.
Odpovedať
@dusanmt keď s tým plánuješ vykonať viac prác nie je o čom, to zase nie je rentabilne požičiavať 😉
Odpovedať
… na pol dňa, v požičovni bez papiera.. ale to sa nahlas nehovorí…. 12€, priemer 200mm…. Čo ja viem…? 1.plot 2.základ pod obrubníky 3. Stromčeky ovocné 4. Tuje 5. Altanok alebo prístrešok na auto 6….. odloženie v bude s náradím… a raz za rok alebo 2 sem-tam nejaký vrt…?…72€
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dusanmt momentalne je ten hecht v akcii za 180 eur.Kup k tomu ten vrtak a mas pokoj.Ked sa pokazi tak mas aspon zaruku.
Odpovedať
Ďakujem všetkým za rady. Voľba nakoniec padla na motorový vrták, pretože s veľkou pravdepodobnosťou by môj miešač malty z Lidla neutiahol vrták s priemerom 250 mm. Ďakujem aj @alik1986 za upozornenie, že Hecht 52 je v akcii. Dnes som ho bol kúpiť aj s vrtákom 250 mm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?