Automaticke zavlazovanie travnika + zahradka+voda do baraku

Zdravicko. Navrhujem si zavlazovaci system a chcem sa vyhnut co najviac systemu pokus omyl, a preto otvaram toto diskusne okienko :-) Situacia je nasledovna: Ponorne cerpadlo (sette tre 3,5") s frekvencnym menicom na distribuciu do domu i na zavlahu. Zavlazovana plocha cca 1000m trava + 200m zenina zahradka :-) Pozemok 70x24 a v nom zastavane plochy a nadvoria. Predstava je zakopat hadice po sirke pozemku s pouzitim vykonnejsich ostrekovacov. Nechcem zakopavat do stredu rozprasovace. Do domu DN40 na zavlahu DN32 ldpe 10barov. Nechcem teraz riesit ake trysky a kde pouzit, ale par detailov a to nasledovnych. 1. Bude stacit 5 vetiev na travnik (1 vetva na zahradku), alebo to radsej rozdelit na viacej vetiev? 2. Ked zdvihnem tlak v zavlazovacom systeme, ktory je spojeny s domom, nebude trpiet system distribucie do baraku? 3. Studna bude vzdialena cca 60m od rozvodu v dome. Dali by ste 24l expanzku pri studnu, alebo do domu? Alebo aj aj (neviem pytam sa) 4. Staci na zavlahu 80 micronovy filter na hrube necistoty? 5. Mohli by ste mi okomentovat moju pracovnu skicu, co by ste pridali popripade zmenili? Vopred dakujem.
Odpovedať
@rkorba Čerpadlo závlahy sa dáva bez tlakového spínača a bez expanzky, napriamo do postrekovačov, aby necyklovalo a aby nekolísal tlak vody, čo by spôsobilo nerovnomerný dostrek postrekovačov. K výkonu a prietoku čerpadla treba prispôsobiť počet okruhov a v každom okruhu počet a typ postrekovačov. Pri realizácii závlahy na 1200 m2 by som už nešiel systémom pokus-omyl, ale zaplatil by som si profi návrh
Odpovedať
@jakino diky za typ. Ako mozes vidiet na lavo od cerpadla je dodavka vody do baraku a na pravo do zavlahy. Tlak vody je rovnomerny vdaka frekvencnemu menicu, ktory to dorovna pri nizsich i vyssych odberoch.
Odpovedať
@rkorba ja chcem dat 50 mikronovy filter. Stare zasoby. :-D Tu expanzku a tlakac mozes dat, ale ak tam bude FM, asi zbytocnost...
Odpovedať
@megdesign co som pochopil tak ta mala expanzka ziska cas cerpadlu sa rozbehnut. Ako inac to mam zapojit pri pouziti jedneho cerpadla?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?