Automaticke zavlazovanie

Dobry den, Chcel by som sa spytat, ci sa niekto stretol s podobnyn problemom a ak hej ako ste ho riesili. Na dome mam automaticky zavlazovaci system Hunter, ktory je rozdeleny na 3 segmenty/vetvy. Mam studnu cca 7m hlboku a za nou cerpadlo. Problemov je tam viac, ale hlavne dva su take, ze cerpadlo sa stale zopina naprazdno cca kazdych 30-40sek na par sekund mimo zavlazovacieho programu. Toto robi dokola az kym ho nevypnem uplne. No a ked ho nasledne zapnem pred zavlazovanim, tak sa aktivuje prietokovy spinac a musim ist do sachty ho vyresetovat. Celkom "pekny" proces na obycajne zavlazovanie. Kazdopadne, vody v studni je dost, vymenili sme saci kos v studni, cerpadlo je v poriadku, program zavlazovania je nastaveny spravne... Uz som z toho zufaly, ze co tomu moze byt a ako by sa to mohlo vyriesit. Budem vdacny za kazdu radu. Dakujem T
Odpovedať
Vo vacsine pripadov byva tlakova nadrz plus tlakovy spinac...Vy to mate urobene bez tlakovej nadrze?
Odpovedať
Profilova fotka
@tomaskra moj tip je, ze mas niekde netesnost, ktora sposobuje spustanie cerpadla aj ked zavlazovat nema.
Odpovedať
@chumo myslim ze to je robene bez tlakovej nadrze @majkok cize co navrhujes ako mozne riesenie?
Odpovedať
Profilova fotka
@tomaskra napoj tlakovú nádobu od 60l vyššie. A mal by byť pokoj. A ešte skontroluj spätnú klapku či je v poriadku
Odpovedať
Profilova fotka
@tomaskra zavisi ako to mas spravene. Ak je cerpadlo stale zapnute a vsetko sa spusta len otvorenim ventilu, zariadil by som aby sa vypinalo aj cerpadlo. Tlakova nadoba sice predlzi tie intervaly, ale nevyriesi problem. Preto by som prvom rade by som nasiel tu netesnost.
Odpovedať
@tomaskra máš aj kvapkou závlahu?
Odpovedať
@1palo1 ako to myslis kvapkou zavlahu?
Odpovedať
@majkoj v podstate teraz musim robit to, ze cerpadlo vypnem a zapnem tesne pred automatickym zavlazovanim. Problem je vsak ten ze za kazdym ak toto spravim musim ist do sachty a vyresetovat ten prietokovy istic ci ako sa to vola pretoze same nenaskoci...
Odpovedať
@majkoj hunter riadiaca jednotka ma aj funkciu automatickeho zapinania cerpadla pred zavlazovanim. Zavlahar mi povedal ze vyriesi ten problem sustavneho zapinania sa cerpadla, ale obavam sa ze to nevyriesi problem toho resetovania...najhorsie je ze uz si s tym nikto nevie rady, ani zavlahar ani vodar ani nikto...
Odpovedať
@poliacik321 spatna klapka je v sacom kosi a ten je od vcera novy, cize tade urcite neprepusta...naco sluzi ta tlakova nadoba?
Odpovedať
@tomaskra napr. Ako Micro drip od gardeny, ale asi nemáš keď nevieš co je kvapkova zavlaha. Tam by si mohol mat straty ktoré zapínajú čerpadlo. Keď ju máš išiel by som do väčšej tlakové nádoby. Keď ju nemáš prekontroluj tesnost spojov na hadiciach, vrátane pripojenia na čerpadlo.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomaskra kedze to zapinanie robi mimo zavlazovacieho programu a kos ste skusali menit nemate niekde netesnost pri ventiloch na jednotlive okruhy? pripadne neprepusta niektory ventil na jednotlivych okruhoch ? alebo nemate na studnu napojene este nieco ine kde my mohlo dochadzat k odtekaniu vody ( wc... )? pripadne pri tlakovych spinacoch na vodu byva casto ukazovatel tlaku tak skus pozriet ci klesa tlak
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sappa na studnu je napojena iba zavlaha...zatial dakujem za vsetky postrehy a odporucania
Odpovedať
Možno máte netesnosť niekde na ceste od čerpadla po ventily. Zrejme to netečie na šrobeniach v studni, lebo by ste videli kvapkanie. Je teda potrebne prezrieť potrubie od studne po šachtu s ventilmi resp. po záhradný ventil, ak máte hadicu k nemu mimo vetiev. Ak máte ventil v šachte za špúšťačom, tak ho uzatvorte a pustite čerpadlo - zistíte či nie je náhodou chyba už niekde na začiatku.
Odpovedať
Profilova fotka
my sice nemame este dokonceny zavlazovaci, ale cerpadlo islo, aj ked boli ventily na hadiciach vypnute. a potom sme zistili, ze je prasknuta hadica hned za cerpadlom. takze skus skontrolovat nielen ventily, ale aj hadice. pripadne ist vylucovacou metodou a uplne odstavit 2 vetvy, aby si zistil, ci je problem na konkretnej vetve alebo naozaj este uplne na zaciatku ak mate kvapkovu zavlahu, koli nej je nutne namontovat regulator tlaku - v prekvapkavacej hadici je max 1.5 alebo 2 bar, cerpadla davaju zvycajne tlak od 5 do 9 bar. teda ak mate kvapkovu a regulator tlaku pre kvapkovu zavlahu reguluje tlak a pusta malo vody po kvapkach, moze to sposobit neustale zapinanie a vypinanie cerpadla, ale to by robilo pocas zavlazovacieho programu najskor bude niekde nejaka netesnost. resp nemoze byt chybny nejaky vypustaci ventil?
Odpovedať
Profilova fotka
a my resetujeme len vtedy, ked klesne tlak v systeme - teda ja :-D omylom :-D odpojim hadicu, ktora ide von z cerpadla a mal by byt v nej stale tlak. potom musime naliat vodu do nasavacej hadice, pripojit k cerpadlu, potom resetnut a potom pustit zavlazovanie, nemoze vam teda unikat voda niekde tesne za cerpadlom alebo na uplne prvom ventile?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?