Automatické zavlažovanie na malom pozemku verzus súd na rínu

Potrebujem poradit, ci sa mi oplati na maly pozemok urobit automaticke zavlazovanie. Pozemok je 452 m2 a zastavana plocha 158+ chodniky a terasa, cize tej zeminy okolo je strasne malo, cca 1meter po strane, trochu vpredu, kde chceme urobit parkovacie statie a vzadu cca 7x16metrov. Rozmyslame, ci by nebolo lepsie napojit jednu rynu na 1000litrovy sud a odtial hadicou polievat. Zahradku mame velmi malu, cca 1x10metrov pri dome, zvysok chceme nechat travnik s tym, ze deti by tam mali pieskovisko a hrali futbal. Mame urobene vsakovacie jamy z ryn. Uvazovali sme aj nad studnou, nakolko mame vyssiu spodnu vodu, ale po preratani nakladov sa nam to neoplati kvoli malemu pozemku. Dakujem za rady.
Odpovedať
Musis ty vediet ci chces alebo nechces investovat. Financne sa to neoplati nikdy,lebo hadica a rucne polievanie bude vzdy skro zadara ako natahanie zavlahy, automatizacna jednotka.
Odpovedať
moja mama ma travnik cca 9x20 m, najprv automaticke zavlazovanie nechcela kvoli financiam, ale teraz po 4 rokoch ma toho polievania plne zuby a ide dat. Ak nebyvate napr uplne pri lese kde je prirodzenejsie poda vlhkejsia tak tych 4-5 mesiacov do roka alebo kolko budete musiet polievat velmi casto ak chcete mat travnik zeleny a ten cas sa da podla mna stravit aj lepsie :-) ale to je len moj nazor
Odpovedať
zober to tak ze pri obycajnom polievani zrelaxujes
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Tiez mame pozemok 450m2 a zavlahu sme nedavali. Nakolko su tam uzsie pasy a bolo by to velmi komplikovane. Radsej popolievam rucne. A ked nesom doma chodi polievat niekto z rodiny.
Odpovedať
@crit Inak odpovedáš na 7 rokov starý príspevok, ale nevadí...
Odpovedať
@chrobak7 nevsimol som si rok, stalo sa nieco hrozne teraz? 😄 to treba aj komentovat ako? nechapem ci len nuda? 😛
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?