Je lepšie manuálne či automatické zavlažovanie na záhradu?

Profilova fotka
Ahojte, prosim o radu, planujeme robit zavlahy, mame zahradu 300 m2. Budu to tri vetvy, kazda bude polievat 15 minut. Mame si dat manualne alebo automaticke zavlazovanie? Ake mate skusenosti? Dakujem za kazdu radu
Odpovedať
15 minut mi pride velmi vela urcite by som si dala automaticke, ved na to zavlaha je, nie?
Odpovedať
Preco nie automatiku? Ked uz to vsetko tahas, budes chodit pustat vetvy postupne kazdy den? Sledovat cas, ist vypnut.....
Odpovedať
staci polievat 6-7minut, vecer po zotmeni a aj skoro rano, samozrejmostou pri automatickej zavlahe je dazdovy senzor.
Odpovedať
Riadiaca jednotka okolo 100 €, 3 ventily po 30, senzor 45. pokial máš rotačné postrekovače 15 min. je ok, najlepšie zavlažovať skoro ráno, kvôli hubovým chorobám trávnika. Cena za automatiku teda cca 250 €, zapojenie uplne jednoduche, ak chceš poradim. Ja by so si tu automatiku dal.
Odpovedať
Profilova fotka
Automatika :)
Odpovedať
Profilova fotka
mame si dat manualne zavlazovanie? to niekde predavaju? Inzerat: kupim tmavo-snedeho spoluobcana na manualnu zavlahu 8-)
Odpovedať
automatika,pojdes v lete na dovolenku a co,sused pride kazdy vecer? ;-)
Odpovedať
@kvetulkam Ak budeš pol roka preč a pestuješ ryžu, tak si daj automatické zavlažovanie. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kvetulkam Pre mnohých je automatická závlaha zbytočný prepych. Majú radi relax počas ručného polievania hadicou. Plocha nie je veľká, dala by sa aj zalievať aj ručne. Záleží, čo plánujte a koľko máte času na polievanie. Ak trávnik tip top určite automatická riadená závlaha. Po pokládke kobercov treba zalievať aj 15 minút. Potom treba nastaviť menej. Ak chcete zapínať a vypínať jednotlivé vetvy sama, je to Vaše rozhodnutie vyplnenia voľného času, ale riadiaca jednotka a pár ventilov k tomu zase nie je popri dome až taká veľká investícia.
Odpovedať
suhlasim s rastlinky-sk
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?