Ako na trativod?

Ahojky, raz už som robil trativod, ale priznám sa, že som zabudol. Bagrista mi vykopal trativod do hĺbky 150m a na konci urobil "šachtu" o rozmeroch cca 150x150x250. Potreboval by som hlavne poradiť, ako to teda s tými geotextiliami... Na zajtra mám objednané 5 ton kameniva 8-16mm.Stačí geotextiliou obaliť drenažnu ruru? Druha vec - do tej záverečnej šachty nahádžem kamene, aby tam vošla voda, tam treba tiež niečo riešiť geotextiliou? Ako najradšej by som to cele obalil geoškou a mám pokoj... či ako?
Odpovedať
Profilova fotka
@arcticcode vystlať jamu geoškou vysypat kamenivo a zabaliť aj z hora. Geoška brani prenikaniu hliny a ineho bordelu. Aj drenažku obaľ
Odpovedať
@roberto18 Ale stači obaliť len ruru, či aj vo vedeni dať geošku na spodok a na to štrk? Alebo len čisto rúru? Dieru obalím celú, geošky mam do bludu
Odpovedať
Profilova fotka
Kuuuuua 😳😳 to bol riadny banik 😱 trativod v hlbke 150metrov? 😳 ani studne sa take hoboke nerobia 😅🤪
Odpovedať
@zipsuliak Veď to vysypem štrkom... tak prečo nie? Bude viac kubikov na vodu. Do trativodu pojde čistička aj zvody zo strechy (cca 120 štvorcov strecha)
Odpovedať
Profilova fotka
@zipsuliak ale ma aspoň istotu dostatočnej kapacity 😂😂
Odpovedať
Profilova fotka
@roberto18 to by som chcel vidiet ten bager ktory sa dokaze na pozemku beznej velkosti (do 30 arov) prekopat do hobky 150metrov 🤣😳😳
Odpovedať
divno to robíš, divno.. kamenivo 8-16 je príliš drobné a vyplní takmer všetok voľný priestor, ktorý by mohol slúžiť na dutý priestor na vodu.. chcelo by to podstatne vačší kameň, alebo originál plastové dielce na trativod. ale už máš kúpené... čo sa deravej rúry týka, tak tá má byť obsypaná kameňom.. geotextília slúži na oddelenie kameňa od hliny. aby sa kamenivo neupchávalo hlinou a tým sa neupchával odtok na vstrebávanie... takže ideálne z bokov a z vrchu, prekryť všetok kameň, aby ked nasypeš hlinu, nevošla medzi kamenivo. Ja som to riešil inak. na trativod som vykopal asi 5m dlhú a 60cm širokú ryhu, hlbokú 150cm. do ryhy som poukladal na striedačku veľké zalievacie tvárnice DT- betonové zalievačky.. tuším štyri poschodia.. na vrchné poschodie som poukladal tenké zalievačky na plocho tuším 10cm, aby som vyrobil strechu. všetko som to obsypal hrubým kamenivom, zakryl geotextíliou a prisypal asi 40cm hliny do rovna.. do dutého priestoru mi vyúsťuje rínový zvod z asi 80m2 plochy striech. Slúži mi cca 10 rokov ešte sa nestalo, aby trativod nestíhal brať.. nad trativodom mám zámkovú dlažbu, kde v lete mávam nadzemný bazén. nič sa neprepadlo, žiadna preliačina ani po x rokoch a slušnej váhovej záťaži bazéna.. a vzhľadom k dutému priesotoru tvárnic, trativod nemá problém ani pri silnej búrke.
Odpovedať
Profilova fotka
@arcticcode Kebyže tvoj bágrista dokáže ešte 10 metrov viac do hĺbky, tak tam nájdeš ropu a to by si mohol robiť konkurenciu putlerovi... a nie že trativod 😄
Odpovedať
@zicher Vidiš, to je vyborny napad naukladať Hčka a do nich vojde vody koľko chcem. Len tá "strecha" sa mi kus nevidi 😄
Odpovedať
No, takze z trativodu nic. Absolutne v nom za 24 hodin nevsiakol ani mililiter, hlavne ze 200€ som dal za vykop 🫣🤦🤦🤦 Potrebujem ist teda dalej, idealne do potoka. A teraz otazka - davat ho do nezamezajucej hlbky a oranzove tvrdy rury (za 300€), alebo ho zltu flexibilnu ruru (ale nederavu), Alebo Staci nejakeho pol metra pod povrch? Zlta rura by ma vysla 10 krat lacnejsie ako trvda oranzova 🤷 Ano, povolenie spravcu toku mam.
Odpovedať
@arcticcode ideal oranzova. Ale aj ja som dal zltu bez dierok. Aj ked raz cakam ze rurka casom degraduje. Aj ked podla mna ma na nu najvacsi vplyv uv.
Odpovedať
@miro107 a v akej hlbke mas? Rozmyslam ci sa mordovat a davat to do nezamerzajucej... Alebo ci reku nestaci das pol metra pod zem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja som do toho zvadzal zvody. A nedaval som hlbsie ako 50cm ta voda by tam stat nemala. Tam zamrznut nema co.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?