Vsakovačka - trativod

Ahojte. Mám strechu cca 100m2. Bude stačiť taký veľký výkop na vsakovačka. Do jamy dám palety plastové. Momentálne rozmery sú 2x3x2m (šxhxv) Pôda je stále mazlava.
Odpovedať
Nemal by si ist az po prvy strk?
Odpovedať
@milan_toman presne tak, takto je to určite zle..
Odpovedať
@mateu ak má vsak fungovať, musí byť v priepustnom podloží (štrky). Takto by si vytvoril len retenciu a na retenciu potrebuješ desiatky kubíkov.
Odpovedať
Ja mam hlboku 3 metre, vykoali sme 12 kubikov zeme a strk nikde. U suseda bol strk v hlbke 5,5m. Dalu sme geotextiliu, zasypali kamenom Nesiel som po strk a teraz som do nej vypustil bazen a po 5kubikoch uz nad nou stala voda...
Odpovedať
Profilova fotka
@milan_toman nemal, môže ísť len do hlbky 1,5 m nad hladinu spodnej vody. @mateu pri bežnej búrke 25 mm na strech padne 2,5 m3 vody, jednoduchšie je nechať ju na povrchu
Odpovedať
Chlapi neviem sa dostať k štrkovemu lôžku. Vykopali sme 3 m ale stále je mazlava pôda prikladám foto. Čo navrhujete odporúčate keď sa neviem dostať k štrku? Mňa napadlo použiť zemný vrták a spraviť diery a dať tam trúbku.
Odpovedať
@mateu ked ides davat bednicky, tie pojmu viac vody ako kamen, mozno by stacilo. Alebo daj dole bednicky, na to poloz akumulacnu nadrz, na vrchu ju perforuj a mohlo by to stacit.
Odpovedať
@jan45 A pri kolaudácií nebude problém, ak by som to púštal na záhradu? Ale už mám vykopanú jamu+ kúpene palety. Preto by som to rád spravil tak že by som obalil palety geotextíliou a vložil do jamy. Jama má dokonca hlbku 2,9m. . Mohlo by to stačiť ? Bývam v okolí Trenčína.
Odpovedať
@mateu kamarade ja som tak isto ako ty vykopal do 3,5m a zlta ilova zem stale a strk nikde, naluskal som tam 12 paliet, stiahol dokopy paskovackou, obalil kvalitnou geotex. na druhej strane pozemku taky isty vsak, plochu strechy mam 320m2, a x krat prsalo dokona aj 3dni lejak jak v amazonke a z lapaca sa mi ani 1dcl nevylialo spat.. nepocuvaj tu blaboli o strku ked byvas niekde kde strk neni ani po 10metroch tazko ho asi najdes...sprav si poistku ze si lapace napojis aj do kanalizacie, pred kolaudaciou to upchas keby nahodou niekto iniciativny traposil s dymovnicou ako sa mi to stalo pri firemnej budove, a jak bude kolaudacne v ruke tak to odstuplujes a ked sa ti nahodou vsak naplni tak to pekne pustis do obecnej rury.. no štrk no stres.. 😎 prajem vela zdaru, a vsetci co mali to stastie a na ten strk narazili peace...
Odpovedať
Profilova fotka
@mateu písal som, že potrebujete 2-3 m3, tam je viac. a zvyšok sa stratí , na povrch to stúpne samo.
Odpovedať
@hubert8 Dakujem za info a vyčerpávajúcu odpoved 🙂
Odpovedať
@jan45 Vďaka. 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@hubert8 Kde ste kupili tie plastove palety? A to ste dali na cely objem vsetko tie palety?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?