Hľadanie vody prútikom. Vie niekto ako na to?

Skôr ako to zverím do rúk odborníkovi, chcela by som to vyskúšať sama, nevedel by mi niekto poradiť ako na to? Na pozemku rastie vŕba takže prútik môžem použiť z nej. Ďakujem!
Odpovedať
1
2
Ďakujem, spravila si mi deň :-D
Odpovedať
@argyro ha-ha-ha. dobry vtip na rano. ste sa zblaznili, ze? alebo je to tym teplom.
Odpovedať
kokooos toto nieee :D odborníka na co, na rozprávky ?no keby si sa nahodou dozvedela ze kde kupim aladinovu lampu a oslíka otras sa, daj vediet to zaujima aj mňa , ale toto :D
Odpovedať
Profilova fotka
Prečo sa toľko čudujete-ľudia odpradávna hľadali vodu prútikom - tuším najlepšia je z čerešne..... My sme to tiež chceli skúsiť, ale "studňári" dorazili skôr, vyvŕtali tam, kde sme si povedali a našli vodu v hĺbke 8,5 metra a vŕtajú naviac ešte 3 až 5 metrov - takže sme spokojní-vody habakuk. Držím palce.... 8-)
Odpovedať
@argyro z rozprávanie viem, že sme mali v rodine pána, ktorý to vedel, ale už je nebohý. skús pozrieť gúgl alebo youtube. a ak niekto pochybuje? všetko je o tom, čomu veríme... niekto uverí reklamám, niekto sa učí na vlastných chybách a niekto verí skúsenostiam starých materí.
Odpovedať
@dobrovod len pozor, aby sa neprevŕtali, lebo môžte nabíjať nanovo ;)
Odpovedať
Profilova fotka
zistiť podzemné vedenia prútikom je jednoduché, majú silové polia, ktoré prútik pohnú, ale vodu, na to asi treba skúsenosť. Niektorí ľudia sú citlivejší, ale znalosti geológie podložia by som dal prednosť. Voda je pod Vami všade, otázka je, ako hlboko. U nás sú asi 70m hrubé sloje ílu, tam by ani prútikár nič nezmohol. A inde, keď si pozriete studne u susedov, svažitosť terénu, skladbu podložia, môžete tipnúť hľbku vody.
Odpovedať
Profilova fotka
Samozrejme, že to funguje. Môj muž je studniar a viem, že to robia na každej studni. Oni používajú drôty - virgule.
Odpovedať
aj nám našiel vodu studniar virgulami, presne ako povedal kde bude najlepsi pramen, v akej hlbke, kolko rur mame kupit a kolko budeme mat vody, aj tak bolo, takže existujú takíto studniari ale argyro nedokáže to každý :-)
Odpovedať
skus volat panovi Sandorovi zo Senca, nie som si ista, ci riesi aj vodu, treba sa opytat, urcite riesi odrusovanie elektromagnetickeho pola, aj my mame odrusovace a ja to citim - aj uroda je ina v zahrade. Odrusoval napriklad aj tatrabanku v BA, lebo ludi tam bolela hlava, aj aupark v BA . myslim, ze riesi aj vodu, ma virgulu. 0903202329, zahradnicka 3, senec :)
Odpovedať
@veryhappy ano riesi aj vodu.. @argyro aj ti co vrtaju studne maju svojich prutikarov..
Odpovedať
@veryhappy ďakujem, toto mi pomohlo veľmi, budem mu volať. @jan45 @alcapalca @lenta001 a ostatní: zabudla som uviesť dôležitý detail - nejde mi ani tak o hľadanie vody. lebo tej je tu habakuk - na pozemku máme dve ramená potoka.. ide mi skôr o zistenie oblastí s vodnými prúdmi kvôli možným geopatogénnym zónam. Plánujeme si na ten účel zavolať odborníka, ale kým k tomu dôjde, chcela som to vyskúšať pomocou prútika aj sama - ved ktovie, možno to viem a neviem o tom :-) Skúsim ten youtube, či tam nebudú nejaké videjká.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@argyro tak to najvacsi odbornik na geopatogenne zony na tomto fore je nesporne @dusany ten vam ich vyzisti aj na dialku ja s vami nezdielam nadsenie pre tieto ezotericke zalezitosti, ale ak je to to po com vase srdce prahne, urcite odporucam sa s nim skontaktovat, som si ista, ze vam bude vediet poradit aj ohladne prutikovania -- a prave citam v inej teme, ze uz ste ho objavili :)
Odpovedať
@argyro niet zac :)
Odpovedať
Profilova fotka
@argyro pýtajte si zvárací drôt 2mm urobte dva kusy 50 cm, jeden koniec v dľžke 8 cm zohnite skoro do pravého uhla. do každej ruky jeden, zpalca a ukazováka urobiť oko, vsunúť drôt, koniec oprieť o spodok dlane. Dlhšie konce vystrieť pred seba. nechať volne hompálať. keď budete pomaly kráčať naprieč cestu a bude pod Vami vodovod, drôty sa prekrížia.
Odpovedať
@jan45 ĎAKUJEM
Odpovedať
@jan45 potom sa staci na vodovod pripojit?
Odpovedať
Profilova fotka
@mito0 pokiaľ by ste sa chcel pripojiť tými drôtmi, tak nie, musíte kopať.
Odpovedať
Na rovinatom teréne je voda skoro všade, nenaraziť na vodu pri vŕtaní je umenie. :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@betarvoda kedze ako pises venujes sa tomu profesionalne, mal by si si zaplatit PRO profil na takuto reklamu.
Odpovedať
@betarvoda ešte by bolo vhodné napísať orientačnú cenu a čas koľko to trvá, pripadne viac popísať ako to funguje, čo vidíme na grafoch a či je to použiteľné aj na geologický prieskum...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@betarvoda nečakal som že napíšeš že to stojí 152,30€ skôr nejaký príklad čo ste už robili... Napr rovinatý pozemok, 700m2 hľadanie vody = xyz€ aby bola aspoň predstava. Prutikar od 20-60€, vŕtanie od 55€/m, toto....,... Aby si to dokázal každý spočítať. Lebo napr. u mňa boli taký čo tvrdili že keď nenájdu vodu tak neplatim. Vodu našli, ale slabú a v šialenej (podľa mňa) hĺbke - ilove podlažie celý čas, tak napr či by som zistil že keď potiahnu ešte 2m tak to podvrtaju a narazia jazero....
Odpovedať
My sme dávali robiť novú klasicikú stuďnu, studiar nám heď dal kontakt na dvocho prútikárov, jeden pýtal 40 a druhý 50€, zobrali sme toho ktorý mohol prísť skor zamerať. šikovný starší pán, prišiel s nejakým kyvandlo a ručne robeným prútikom v tvare ypsilon potiahnutým nejakým medeným drátom, pochodil za 5 min celý pozemok a jednoznačne vymeral podzmený prameň o šírke asi 3metre a v akom smere ide. Plánovali sme 14m studňu, že zvyčajne vodu zvždy nájdu a keby aj nie pojdu hlbiše. Trpli sme posledné metre lebo vody stále nebolo, no keď raz vyrazil prameň nestačili založiť ani prvú znitovanú seriu 3m skruží a už boli zatopené, kým osadili všektých 14, voda už bola na 4,2 metra od vrchu. Je neskutočne výdatná, nevedel som ju ani vyčerpať keď som ju chcel vyčistiť a vytahať, tak som to nakoniec musel vdzať, no presne ako tvrdil ten prítikár. nechal nám aj vizitku - psychotronik.... Hovorí sa že voda je všade, len otázne v akej hlbke, ale na náhodné vrty by som sa nespoliehal.....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Haha čarodejníci.... Ú mňa boli až traja a každý povedal niekde inde.... A tam kde označil prvý povedal druhý že nič nieje kde označil druhý povedal tretí že nič nie :) jeden mal kyvadlo druhý prútik a tretí boli dvaja s drôtomi oproti seba HH ale zhodli sa na jednom voda je v 7 m.... Vykopal som dve 8m a jednu vrtanu 15 m.... A voda cari marí nič
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
@janopopovec mohli by ste mi dať kontakt na toho prútikára, prosím?
Odpovedať
Profilova fotka
Moj muž tiež chodí hľadať ľuďom vodu keď ho zavolajú, nedávno bol s ním rozhovor v rádiu,volajú mu aj taký čo už mali niekoho predtým a nejak nie je voda, ale aj taký čo chcú vysusit pozemok, ale hlavne je to aj o tom že musi poznať geologiu, je to jeho koníček a venuje sa tomu.
Odpovedať
@monika_brisakova skusim najst a poslem do posty, sorac ze reagujem tak neskoro.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?