Vie niekto aký je toto strom?

Ahojte vedel by mi niekto poradiť čl to môže byť?
Odpovedať
@damine178 Na oboch fotkách je rovnaký strom? Lebo nevyzerajú rovnako. Je to ešte mladé, ale ak to má byť ovocný strom, tak ten druhý vyzerá byť na slivku. To ti samé narástlo? Ak áno, tak niekto jedol slivku, odhodil kôstku a tá sa uchytila. Ale nemá zmysel to nechávať, lebo to už môže byť hybrid a navyše strom z kôstky začne rodiť až po 5-6 rokoch.
Odpovedať
@damine178 podľa aplikácie Plantnet a druhej foto je to slivka čerešňoplodá
Odpovedať
Vyzera to na slivku.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 Hybrid v akom vyzname?
Odpovedať
ozaj to vyzera ako slivka. aj my sme ju mali na zahrade, ale velmi sa neuchytila. listy vyzerali dost podobne, nepekne, nezdravo. netusim, co jej bolo, ale ani mi za nou nebolo smutno 😄
Odpovedať
@wavrinecova12 Že to nebude už tá odroda, z ktorej tá kôstka bola. Keď chceš rozmnožiť nejaké ovocie a chceš mať presne ten istý druh a odrodu, nemôžeš to sadiť z kôstky či jadierka. Ak napr. vyberieš z jablka Gala jadierko a zasadíš ho, plody toho stromu môžu byť úplne iná odroda, lebo ten kvet mohol opeliť iný druh jablone. Preto šľachtené druhy stromov sa musia štepiť. Z originál stromu za zoberie konárik alebo očko a zaštepí sa do podpníka. Potom ten strom má presne tú odrodu ovocia, z ktoré bol štep odobratý. Takže nemá zmysel nechávať takéto stromčeky v záhrade rásť, ktoré vyrástli z kôstky či jadierka. Jedine, že by ich chcel majiteľ zaštepiť, čo asi zadávateľ otázky nevie urobiť. Navyše stromy, ktoré vyrástli z kôstky či jadierka začínajú rodiť až o 5-7 rokov, kým štepené - kúpené v záhradníctve môžu mať plody už v 3. roku po vysadení.
Odpovedať
@simiss33 Takéto mladé stromčeky zvyknú napadnúť vošky, tie ju dokážu zničiť. A nemusí ti byť za ňou ľúto, viď čo som napísal vyššie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?